Εβερτον: Στο χείλος του γκρεμού μετά από 68 χρόνια

Για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες η Εβερτον βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, καθώς μετά την ήττα από την Λίβερπουλ βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Γιούργκεν Κλοπ παραδέχθηκε ότι δεν επιθυμεί τον υποβιβασμό της Εβερτον καθώς θα λείψει το ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ αλλά η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ είναι στην 18η θέση της Premier League, έχοντας να δώσει έξι ματς ακόμα.

Ο Λάμπαρντ τόνισε πως για τον ίδιο και την ομάδα του δεν έχει τελειώσει τίποτα, καθώς έχει ένα ματς λιγότερο από την 17η Μπέρνλι και θα προσπαθήσουν να κερδίσουν όσο περισσότερους πόντους μπορούν στις εναπομείνασες αγωνιστικές.

Οταν ο παλαίμαχος παίκτης της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Σίτι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εβερτον, αντικαθιστώντας τον Ράφα Μπενίτερ, οι «Μπλε» του Λίβερπουλ ήταν στην 16η θέση της βαθμολογίας, στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Εκτοτε η Εβερτον, με τον Φρανκ Λάμπαρντ στο τιμόνι, έχει πανηγυρίσει μόλις τρεις νίκες σε δώδεκα ματς, με τις εκτός έδρας επιδόσεις να είναι απογοητευτικές καθώς η τελευταία νίκη μακριά από το Goodison Park είναι τον Αύγουστο του 2021.

Η Εβερτον έχει αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία, συνολικά, για 118 χρόνια και η τελευταία φορά που υποβιβάστηκε ήταν το μακρινό 1954, δηλαδή πριν από 68 χρόνια!

Στον αμυντικό τομέα, η ομάδα του Λάμπαρντ έχει κρατήσει το μηδέν μόνο σε έξι αναμετρήσεις, με χειρότερο ρεκόρ να έχουν μόνο οι Γουότφορντ και Νιουκάστλ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News