Γουέστ Χαμ - Νιούκαστλ 1-1: Ο Γουίλοκ «θάμπωσε» το όνειρο της τετράδας για τη Γουέστ Χαμ

Γουέστ Χαμ – Νιούκαστλ 1-1: Έχασαν έδαφος τα «Σφυριά», πολύτιμος βαθμός για τις «Καρακάξες»

Γουέστ Χαμ και Νιούκαστλ έμειναν στο 1-1, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν πολύτιμο βαθμό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. 

Oι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Premier League και με εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους. Η Γουέστ Χαμ με φόντο την «4άδα» και η Νιούκαστλ για την παραμονή της στην κατηγορία. Ωστόσο, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μοιράστηκαν βαθμούς, με σκόρερ τους Ντόουσον και Γουίλοκ. 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησαν με τον Ζοέλιντον και τον Μέρφι, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και τον Φαμπιάνσκι να κάνει δύο ωραίες αποκρούσεις. Την ίδια ώρα, όποτε ο Ζουμά γινόταν αποδέκτης της μπάλας, αποδοκιμαζόταν από τους φιλάθλους λόγω του απαράδεκτου βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, με τον 27χρονο αμυντικό να κλωτσάει τη γάτα του. 

Από ένα γκολ για την κάθε ομάδα στο ημίχρονο 

Τελικά, η πιο σημαντική ευκαιρία ήρθε για τη Γουέστ Χαμ, που προειδοποίησε στο 20′, όταν το σουτ του Μπόουεν τράνταξε το δοκάρι του Ντουμπράφκα. Στο 32′ το γκολ ήρθε τελικά για τους γηπεδούχους με τον Ντόουσον, με κεφαλιά από την εκτέλεση φάουλ του Κρέσγουελ. 

Η απάντηση της Νιούκαστλ ήταν άμεση και η ισοφάριση ήρθε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, σε μία πολιορκία στην περιοχή της Γουέστ Χαμ, με τον Γουίλοκ να εκμεταλλεύεται τα λάθη της άμυνας των «Σφυριών» και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 1-1. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κυριάρχησαν στα πρώτα λεπτά, πιέζοντας για ένα δεύτερο γκολ, με την αμυντική γραμμή της Νιούκαστλ να λειτουργεί αποτελεσματικά, σε κάθε κίνδυνο. Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, εξαιτίας και κάποιων τραυματισμών, με το χρόνο να κυλά χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση. 

Μέχρι το 66′, όταν το μακρινό σουτ του Γουίλοκ πέρασε λίγο έξω από την εστία του Φαμπιάνσκι. Το 1-1 παρέμεινε και ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης. 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Χαμ (Μόγιεζ): Φαμπιάνσκι, Φρέντερικς (46′ Τζόνσον), Ντόουσον, Ζουμά, Κρέσγουελ, Ράις, Σούτσεκ, Μπόουεν, Φορλάνς, Μπενραχμά (73′ Βλάσιτς), Αντόνιο 

Νιούκαστλ (Χάου): Ντουμπράφκα, Τάργκετ, Μπερν, Σερ, Κραφτ, Σέλβεϊ, Γουίλοκ (88′ Γκιμαράες), Ζοέλιντον, Φρέιζερ (79′ Αλμιρόν), Μέρφι, Γουντ 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News