Premier League: Οι ειδικοί βγάζουν πρωταθλητή στη «μητέρα των μαχών» Σίτι – Λίβερπουλ

Η «μητέρα των μαχών»! Ο πρώτος τελικός (από μια ενδεχόμενη σειρά τριών επικών αναμετρήσεων σε Premier League, Κύπελλο Αγγλίας και Champions League) Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ, στην κορυφαία face to face μονομαχία που μας έχει χαρίσει στη σύγχρονη εποχή του το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Το απόγευμα της Κυριακής (10/4, 18.30) το “Etihad” φιλοξενεί την πρώτη «καυτή» μονομαχία των δύο «ποδοσφαιρικών μηχανών» που έχουν δημιουργήσει Πεπ Γκουαρδιόλα και Γιούργκεν Κλοπ και όλος ο πλανήτης περιμένει με αγωνία την έκβαση ενός ντέρμπι που, όσο κι αν προσπαθούν να υποβαθμίσουν βαθμολογικά οι δύο τεχνικοί, άπαντες γνωρίζουν ότι ενδεχομένως να διαμορφώσει μη αναστρέψιμες ισορροπίες στην κορυφή.

Τι λένε, όμως, οι ειδικοί για την έκβαση της σπουδαίας αναμέτρησης; Τι λένε ποδοσφαιριστές που έχουν φάει με το κουτάλι do or die παιχνίδια και αντιλαμβάνονται καλύτερα από τον καθένα την πίεση ενός τόσο ιδιαίτερου αγώνα. Το sportday συγκέντρωσε ορισμένες από τις εκτιμήσεις που κατατέθηκαν δημόσια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από σπουδαία ονόματα της Premier League και προσπαθεί να εκδώσει… ετυμηγορία για το αποτέλεσμα του ντέρμπι τίτλου.

Γουέιν Ρούνεϊ: «Μπορεί να τα καταφέρει η Λίβερπουλ»

Ο προπονητής της Ντέρμπι, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του Sky Sports και ρωτήθηκε για τη μάχη του “Etihad”: «Για να είμαι ειλικρινής θα προτιμούσα να μην κέρδιζε κανείς τους για να στεφθεί πρωταθλητής. Νομίζω ότι είναι παιχνίδι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα. Η Λίβερπουλ διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, το ίδιο όμως και η Σίτι. Πιστεύω όμως ότι η Λίβερπουλ μπορεί να τα καταφέρει και να κερδίσει» ήταν η απάντηση που έδωσε ο 36χρονος τεχνικός.

Μάικλ Όουεν: «Θα πω Λίβερπουλ λόγω μομέντουμ»

Ο Μάικλ Όουεν εκτίμησε ότι η Λίβερπουλ έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει, παρά το γεγονός ότι το ντέρμπι είναι ορθάνοιχτο σε κάθε αποτέλεσμα: «Πρόκειται για το μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς, ειλικρινά ανυπομονώ! Εννοείται ότι μπορεί να το κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα, θα πάω όμως με τη Λίβερπουλ. Νομίζω ότι οδεύει στη συγκεκριμένη μάχη σε καλύτερο μομέντουμ και με δυνατότητα να παράγει περισσότερες απειλές στην επιθετική της λειτουργία».

O αρχισυντάκτης των “Times” Χένρι Γουίντερ, μιλώντας στο SkySports χαρακτήρισε τη Μάντσεστερ Σίτι φαβορί για τον τίτλο παρά την αντεπίθεση της Λίβερπουλ, ενώ χαρακτήρισε κλειδί για τις πιθανότητες νίκης της Λίβερπουλ στο “Etihad” την απόδοση του Άλισον και του Φαν Ντάικ. 

Μαρκ Λόρενσον: «Ισοπαλία και ακριβές σκορ… 2-2!»

Ο θρυλικός κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ, Μαρκ Λόρενσον, εκτίμησε στην στήλη του στο BBC ότι ο τίτλος δεν πρόκειται να κριθεί στο κυριακάτικο ντέρμπι ανεξαρτήτως αποτελέσματος: «Διαφωνώ με όσους υποστηρίζουν ότι ο τίτλος θα κριθεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Με εφτά παιχνίδια μέχρι το φινάλε τα πάντα μπορούν να ανατραπούν σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Άλλωστε δεν πιστεύω ότι θα δούμε νικητή. Ποντάρω περισσότερο στην ισοπαλία και μάλιστα με γκολ εκατέρωθεν. Ακριβές σκορ 2-2!»…

Ντάνι Μέρφι: «Πρόβλεψη; Ρίξτε ένα νόμισμα καλύτερα»

Ο πρώην άσος της Λίβερπουλ, Ντάνι Μέρφι γνωρίζει καλά από ντέρμπι των «κόκκινων» στο Μάντσεστερ. Και μιλώντας στο talksport ήταν απολαυστικός: «Αδύνατο να προβλέψεις τον νικητή. Ρίξτε ένα νόμισμα καλύτερα και όπου κάτσει. Θεωρητικά η Σίτι έχει περισσότερες πιθανότητες καθώς είναι γηπεδούχος. Μη τη φόρμα, όμως, που βρίσκεται η Λίβερπουλ μπορεί κάλλιστα να πάει εκεί και να κερδίσει. Μπορούμε να υποθέτουμε τι θα συμβεί για μέρες, αλλά το παιχνίδι θα κριθεί σε μια στιγμή ποδοσφαιρικής «μαγείας». Είμαι σίγουρος ότι θα κριθεί από μια πολύ ιδιαίτερη ποδοσφαιρική έμπνευση της στιγμής».

Αναλύοντας την αναμέτρηση στο BBC, ο σπουδαίος Ίαν Ράιτ, παραδέχτηκε ότι τόσο η Μάντσεστερ Σίτι όσο και η Λίβερπουλ έχουν πολλά επικίνδυνα παιχνίδια να δώσουν μέχρι το τέλος της σεζόν για να θεωρηθεί «ντέρμπι τίτλου» η κυριακάτικη μονομαχία τους, ωστόσο προσέθεσε ότι αν υπάρξει νικήτρια η ψυχολογική ώθηση που θα αποκτήσει πιθανότατα θα την διατηρήσει στην κορυφή μέχρι το φινάλε της σεζόν. 

Ντίτμαρ Χάμαν: «Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα στον κόσμο!»

Τη δική του πρόβλεψη στο talksport έδωσε και ο Ντίτμαρ Χάμαν με τον σπουδαίο Γερμανό μέσο να ποντάρει στην πρώην ομάδα του. «Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή καλύτερη ομάδα στον κόσμο από τη Λίβερπουλ. Αν δει κανείς την επιθετική ανάπτυξη της Σίτι επιτίθεται διαρκώς στο ίδιο μοτίβο. Η Λίβερπουλ έχει μεγαλύτερο πλουραλισμό και μπορεί να σε εκτελέσει με διαφορετικούς τρόπους. Δεν ξέρω αν θα κερδίσει στο “Etihad”, νομίζω όμως ότι δεν θα ηττηθεί».

To ντέρμπι σχολίασε και η ομάδα αναλυτών του ESPN FC προσπαθώντας να δώσει απάντηση στο ερώτημα: «Τι είναι πιθανότερο να συμβεί; Ένα τρεμπλ της Μάντσεστερ Σίτι ή ένα… quatruble της Λίβερπουλ;»… 

Πίτερ Κράουτς: «Η σεζόν δείχνει Σίτι, η φόρμα Λίβερπουλ»

Ιδιαίτερα διπλωμάτης αποδείχτηκε ο Πίτερ Κράουτς στη δική του ανάλυση στο BT Sports: «Είναι απλά ένα τεράστιο παιχνίδι, απλά δεν υπάρχει μεγαλύτερο. H Σίτι ήταν εκπληκτική από το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά η Λίβερπουλ βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα. Ειλικρινά θα μετρήσει ποιος θα βρεθεί στην καλύτερη μέρα, ποιος θα έχει τη στιγμή του. Η Λίβερπουλ μπορεί να κερδίσει, αλλά πραγματικά μπορεί να έρθει οποιοδήποτε αποτέλεσμα».  

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News