Premier League: Ποιοι περιμένουν σαν τα... κοράκια τον υποβιβασμό της Λιντς

Premier League: Ποιοι περιμένουν σαν τα… κοράκια τον υποβιβασμό της Λιντς στην Championship

Ο θάνατός σου, η ζωή μου, ή αλλιώς στην περίπτωση της Λιντς, ο υποβιβασμός σου… οι μεταγραφές μου. Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι της πορεία της αγγλικής ομάδας, έχοντας βάλει στο στόχαστρο τους αστέρες της, παρά την κακή σεζόν στην Premier League. 

Η Λιντς βρίσκεται μόλις μία θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού στην κορυφαία κατηγορίας της Αγγλίας, μαζί με την Μπέρνλι, με 34 βαθμούς, έναντι 32 της Έβερτον, με την οποία ουσιαστικά παλεύει, αφού οι Γουότφορντ και Νόριτς έχουν μείνει πολύ πίσω με 22 και 21 πόντους, μόλις 3 στροφές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. 

Αυτό φαίνεται να έχει ήδη… ανοίξει την όρεξη ομάδων, που έχουν στη μεταγραφική λίστα παίκτες των «παγωνιών», σε περίπτωση που αποχαιρετήσουν την Premier League, λόγω της ειδικής ρήτρας στα συμβόλαιά τους που προβλέπει αυτή την εξέλιξη. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Daily Mail: «η Λιντς αντιμετωπίζει μια έξοδο αστέρων σε περίπτωση υποβιβασμού, λόγω επιζήμιων ρητρών αποδέσμευσης σε περίπτωση υποβιβασμού, με βασικούς παίκτες όπως οι Κάλβιν Φίλιπς, ο Ραφίνια και ο Πάτρικ Μπάμφορντ, που θα μπορούν να αποκτηθούν με λιγότερα από 35 εκ. ευρώ. 

Ενώ αρκετές ομάδες της Premier League έχουν στρέψει το βλέμμα τους στον Άγγλο μέσο, ​​για τον οποίο η Λιντς Γιουνάιτεντ αξιώνει περίπου 100 εκατομμύρια λίρες, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μπαρτσελόνα εδώ και πολύ καιρό». Μάλιστα, σχετικά με τον Ραφίνια, οι Ισπανοί και οι Άγγλοι, αναφέρουν ότι οι «μπλαουγκράνα» θέλουν να τον εντάξουν στην ομάδα τους, ανεξαρτήτως της τύχης της Λιντς στην Premier League. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News