Τηλεόραση: Μαραντόνα, Καντονά, Ζλάταν, Σισέ, Ριβάλντο... Διαφημίσεις που λατρέψαμε

Ποδοσφαιριστές – Ηθοποιοί – Ποδοσφαιρικές διαφημίσεις: Μαραντόνα, Καντονά, Ζλάταν, Σισέ, Ριβάλντο…

Όταν οι ποδοσφαιριστές αναλαμβάνουν το ρόλο του ηθοποιού, το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό. Όταν δε η… ερμηνεία τους συνδυάζεται με ένα ευφάνταστο σενάριο, δίνουν ρεσιτάλ. Ταξιδεύοντας μέσα στο χρόνο, ανακαλύπτει κάποιος μικρά «έργα τέχνης», που δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες μιας διαφημιστικής καμπάνιας.

Ακολουθούν 10 επιλογές, με γνώμονα τη νοσταλγία και το γέλιο που προσφέρουν ακόμα, σαν να μην πέρασε μια μέρα. 

1. Όταν οι Πάολο Μαλντίνι, Ερίκ Καντονά, Ρονάλντο, Λουίς Φίγκο, Ρούι Κόστα, Πάτρικ Κλάιφερτ, Χόρχε Κάμπος, Τόμας Μπρολίν, Ίαν Ράιτ και Έντγκαρ Ντάβιντς αναμετρήθηκαν με το «Κακό» μέσα στην αρένα του Κολοσσαίου, που είχε μετατραπεί σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ο Καντονά με ένα σουτ… φωτοβολίδα τους εξολόθρευσε λέγοντας το αλησμόνητο «au revoir» και έτσι σώθηκε το άθλημα και οι ζωές τους. Ο… αθώος αρχηγός της Μίλαν πάντως εκνεύρισε πολύ τον… μόνιμα έξαλλο Γάλλο επιθετικό. 

2. O εφιάλτης του αλησμόνητου Ντιέγκο Μαραντόνα να φοράει τη φανέλα της Βραζιλίας και να τραγουδάει τον εθνικό της ύμνο δίπλα στον Ρονάλντο και τον Κακά. 

3. Τζιμπρίλ Σισέ, Κακά, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ζερμέν Ντεφόε, Φρανκ Λάμπαρντ και Ζινεντίν Ζιντάν παρέα με τους… νεαρούς Φραντς Μπεκενμπάουερ και Μισέλ Πλατινί, χάρη στη βοήθεια της τεχνολογίας. Ο Όλιβερ Καν και ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ τους κοιτούν αποσβολωμένοι! Στην παρέα και οι Μίκαελ Μπάλακ, Ραούλ, Χουάν Ρικέλμε, Άριεν Ρόμπεν κ.ά, υπό τις οδηγίες δύο πιτσιρικάδων. 

 

4. Ρονάλντο και Ρομάριο σε μεγάλα κέφια «τρελαίνουν» ένα ολόκληρο αεροδρόμιο, μέχρι που το «φαινόμενο» κάνει ένα… μοιραίο λάθος. Jogo bonito σε όλο του το μεγαλείο! 

5. Μάχη σε ατμόσφαιρα γουέστερν για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ριβάλντο επικηρυγμένος  και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ νικάει τον Ίκερ Κασίγιας με υποδειγματικό τακουνάκι από… το άλογό του. Και κάπου εκεί, εμφανίζεται ο Ρομπέρτο Κάρλος πολύ εκνευρισμένος!

6. Λίγο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Αφρικής το 2010, μια παρέα αστέρων του ποδοφαίρου που αποτελούταν από τους Λιονέλ Μέσι, Ντιντιέ Ντρογμπά, Κακά, Φρανκ Λάμπαρντ, Τιερί Ανρί και Αντρέι Αρσάβιν τα βρήκαν… σκούρα και έχασαν τη μπάλα κυριολεκτικά. Οι ντόπιοι έβαλαν… τα γυαλιά στους κορυφαίους μπαλαδόρους της εποχής, σε αυτοσχέδιο… κινούμενο γήπεδο στη φύση. Ο Μέσι ακόμα τους ψάχνει! 

7. Η επικίνδυνη αποστολή των Έντγκαρ Ντάβιντς, Όλιβερ Μπίρχοφ (γιατί σουτ και όχι κεφαλιά;), Λουίς Φίγκο και Φραντσέσκο Τότι, Πεπ Γκουαρδιόλα, Λιλιάν Τουράμ, υπό τις εντολές του Λουίς Φαν Χάαλ. 

8. Το crash test Κριστιάνο Ρονάλντο με Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (παιδάκια τότε), με προπονητή – κριτή τον Έρίκ Καντονά. Νικητής; Κανένας από τους δύο. Το ποδόσφαιρο κι εμείς φυσικά που τους έχουμε. 

9. Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ραούλ, Φραντσέσκο Τότι, Φερνάντο Τόρες και Ροναλντίνιο φόρεσαν τις πανοπλίες τους αλλά «καθάρισε» ο Ρομπέρτο Κάρλος. Η προστασία του τείχους για την εκτέλεση του φάουλ, όλα τα λεφτά. 

10. Oι θρύλοι της Αγγλίας, ανάμεσά τους και κάποιοι που κατέκτησαν το ιστορικό Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966, μαζεύονται για έναν… διαφορετικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Σερ Μπόμπι Ρόμπσον. Μπόμπι Τσάρλτον, Τζάκι Τσάρλτον, Πίτερ Ριντ, Μπράιαν Ρόμπσον, Κρις Γουόντλ, Πίτερ Σίλτον, Πίτερ Μπίρντσλι κ.ά. σε ένα άκρως συγκινητικό συναπάντημα για τις ανάγκες διαφημιστικού σποτ, που φαίνεται να απόλαυσαν περισσότερο και από εμάς. 

Kαι για το τέλος, μία πιο πρόσφατη, μόνο για το… επικό ύφος του Αντρέα Πίρλο. Το μόνιμο δηλαδή που έχει έτσι κι αλλιώς ο «μαέστρος». Ποιος δεν το έχει πάθει όμως αυτό που του συνέβη… Συμπάσχουμε… 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News