Φιορεντίνα - Αταλάντα 1-0: Την «εκτέλεσε» ξανά ο Πιάτεκ και έδειξε το δρόμο στον Ολυμπιακό

Σε ένα δυνατό παιχνίδι με πολλές μονομαχίες και ένταση, η Αταλάντα έμεινε για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη στη Serie A, με την Φιορεντίνα να επικρατεί με 1-0 στο «Αρτέμιο Φράνκι», χάρη στο γκολ του Κριστόφ Πιάτεκ. 

Λίγες ημέρες μετά την μεταξύ τους μονομαχία για το Coppa Italia και τη Φιορεντίνα να επικρατεί με 3-2 και να αποκλείει την Αταλάντα στα προημιτελικά της διοργάνωσης, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για την 26η αγωνιστική της Serie A. 

Με την έναρξη του αγώνα, οι «βιόλα» μπήκαν πιο δυνατά στο «Αρτέμιο Φράνκι» και πίεζαν ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους ώστε να πάρουν κεφάλι στο σκορ, ωστόσο με την αποτελεσματικότητα να τους λείπει στα τελειώματα των φάσεων, όπως στο 6′ με το πολύ άστοχο ανάποδο ψαλίδι του Νίκο Γκονζάλες. Γρήγορα, οι «μπεργκαμάσκι» ισορρόπησαν το ματς, χωρίς όμως να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή των γηπεδούχων.

Πίεση των «βιόλα» χωρίς αποτέλεσμα 

Στο 20′, η ομάδα του Ιταλιάνο έφτασε μία ανάσα από το γκολ, με τον Μούσο να σταματάει την καρφωτή κεφαλιά του Γκονζάλες, μετά από ωραία μπαλιά του Σοτίλ. Στο 33′ η Αταλάντα απείλησε με τον Κουπμάινερς να μην καταφέρνει να σκοράρει στο τετ α τετ με τον Ντραγκόφσκι και τον τερματοφύλακα των «βιόλα» να κρατάει το μηδέν. Στο 38′, ο Ιταλιάνο έριξε στο ματς τον Σοφιάν Άμραμπατ, αδερφό του Νορντίν της ΑΕΚ, ως αναγκαστική αλλαγή, στη θέση του τραυματία Τορέιρα. 

Στο 39′ ο Σοτίλ μετά από ωραία προσωπική ενέργεια σούταρε, με τον Μούσο να διώχνει δύσκολα με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Η Φιορεντίνα συνέχισε να πιέζει, με τους «μπεργκαμάσκι» σε πιο παθητικό ρόλο αλλά με σωστή αμυντική λειτουργία. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με το 0-0 να παραμένει. 

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, πάλι οι «βιόλα» μπήκαν πιο δυνατά και στο 47′ ο Καστροβίλι έκανε ένα δυνατό σουτ μετά από ωραία πάσα του Γκονζάλες, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μούσο. 

Ο Πιάτεκ «ξαναχτύπησε» την Αταλάντα 

Τελικά, η υπεροχή των γηπεδούχων επισφραγίστηκε με το γκολ του Πιάτεκ στο 56′ έπειτα από εκπληκτική ασίστ του Γκονζάλες, με τον Γκασπερίνι να φαίνεται πολύ απογοητευμένος στον πάγκο. O Πολωνός επιθετικός είχε πετύχει και 2 τέρματα στον μεταξύ τους αγώνα για το Coppa Italia. 

 

Ακυρώθηκε γκολ του Μαλινόφσκι και αποβλήθηκε ο Γκασπερίνι 

Ο τεχνικός της Αταλάντα έριξε αμέσως στο ματς τους Πάσαλιτς, Πετσέλα και Πεσίνα προσπαθώντας να αλλάξει την εξέλιξη του παιχνιδιού. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 62′ ο Μαλινόφσκι βρήκε δίχτυα αλλά μέσω εξέτασης VAR, ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Χάτεμπουρ. Σε αυτό το σημείο, ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι αποβλήθηκε μετά τα παράπονα που έκανε στο διαιτητή για αυτή την απόφαση. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του έδειξε να μην μπορεί να οργανωθεί σωστά και αδυναμία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της, ενώ η Φιορεντίνα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. 

Oι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Φιορεντίνα (Ιταλιάνο): Ντραγκόφσκι, Οντριοθόλα, Μιλένκοβιτς (67′ Μαρτίνες), Ίγκορ, Μπιράγκι ( 75′ Τέρζιτς), Μποναβεντούρα (76′ Μαλέχ), Τορέιρα (38′ Άμραμπατ), Καστροβίλι (67′ Ντάνκαν), Σοτίλ, Πιάτεκ, Γκονζάλες 

Αταλάντα (Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι (76΄Σκαλβίνι), Ντεμιράλ, Τζιμσίτι (58′ Πάσαλιτς), Χάτεμπουρ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ (58′ Πεσίνα), Τζαπακόστα (59′ Πετσέλα), Κούπμαϊνερς, Μπογκά (82′ Μιχάιλα), Μαλινόφσκι

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News