ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-1: Ο ΠΑΟΚ δεν βλέπει πια την ΑΕΚ, «πελατειακή» σχέση στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-1: Ο ΠΑΟΚ δεν βλέπει πια την ΑΕΚ, «πελατειακή» σχέση στο ΟΑΚΑ και νίκη με τον Τσόλακ επί της ανίκανης Ενωσης

Πλέον, δεν μιλάμε για παράδοση. Πρόκειται ξεκάθαρα για πελατειακή σχέση. Ο ΠΑΟΚ έχει τον τρόπο, κάθε πιθανό και απίθανο, να νικά την ΑΕΚ όπου και όπως τη βρίσκει.

Το έκανε και απόψε, περνώντας θριαμβευτικά με 1-0 από το ΟΑΚΑ και δείχνοντας πως δεν βλέπει καν την ΑΕΚ. Μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος, που θριαμβεύει στην Ευρώπη και στέκεται καλά στην Ελλάδα, κόντρα σε ένα συνονθύλευμα χωρίς ταυτότητα και ψυχολογία.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τεράστια νίκη, που τον κρατά ακόμα και μέσα στο κόλπο του πρωταθλήματος, χάρη στο γκολ του Τσόλακ που βρήκε και αυτός τον δρόμο προς τα δίχτυα απέναντι στην ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή, η ΑΕΚ ήταν φάντασμα για ακόμα μια φορά, με πολλά λάθη και κακές επιλογές και πλέον έκανε τεράστιο πισωγύρισμα στην προσπάθεια της να διατηρήσει την 3η θέση και να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν.

Με Κριχόβιακ βασικό

Με τον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ να ξεκινά βασικός, η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να βγάλει ενέργεια, να πάει σε γρήγορο τέμπο και να κυριαρχήσει με το τρέξιμο και τη διάθεση της για νίκη. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την κυριαρχία, ήταν η ομάδα που φαινόταν να θέλει περισσότερο το ματς, αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε γρήγορα να ελέγξει την κατάσταση και να φέρει το ματς στα μέτρα του, σε αργό τέμπο και με έλεγχο της μπάλας στη μεσαία γραμμή.

Πότε με την εμπειρία των παικτών του, πότε με τον Λουτσέσκου που έδωσε και αυτός το δικό του τόνο με συνεχείς διαμαρτυρίες και «παιχνίδι» με την εξέδρα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να απορροφήσει την επιθετικότητα της ΑΕΚ. Η Ενωση αναπτύσσονταν μονόπαντα από δεξιά με τον Αμραμπατ, που πάντως δεν ήταν διόλου ουσιαστικός και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει σωστά ούτε μια από τις πολλές προσπάθειες για σέντρα στην περιοχή του Πασχαλάκη.

Αλλαξε τις ισορροπίες ο Τσόλακ

Ο Αραούχο ήταν απομονωμένος, ο Τσούμπερ εκτός ματς και ο ΠΑΟΚ, στις ελάχιστες φορές που ξεμυτούσε και έφτανε ως τα καρέ του Στάνκοβιτς, έδειχνε πως θα μπορούσε να είναι απειλητικός εάν η ΑΕΚ του έδινε δικαιώματα. Ο Κριχόβιακ έδωσε ηρεμία και προσωπικότητα στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ – ο Οφρυδόπουλος επέλεξε ως παρτενέρ του τον Χατζισαφί, που είχε πάει εξαιρετικά στη Λεωφόρο – ήταν εκφραστής δύο τελικών προσπαθειών, αλλά δεν έκανε καλές επιλογές και ήταν φανερό πως δεν έχει ρυθμό.

Οσα είχαν συμβεί στο πρώτο 45λεπτο με ένταση, νευρικότητα και ελάχιστες φάσεις, άλλαξε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Η ΑΕΚ βγήκε ατάκτως μπροστά, ανέβασε πολύ την άμυνα της και ο Μιτρίτσα την ξεκλείδωσε περνώντας υπέροχη πάσα για τον Τσόλακ που δεν λάθεψε στο τετ α τετ με τον Στάνκοβιτς και σκόραρε, μόλις το δεύτερο τέρμα του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το Νοέμβριο του 2020 και μετά!

Ούτε φάση η ΑΕΚ

Ο Οφρυδόπουλος προσπάθησε άμεσα να παρέμβει στο παιχνίδι. Εριξε στο γήπεδο τον Γκαρσία αντί του Μάνταλου, μετέφερε τον Αμραμπατ στον άξονα. Ωστόσο, φάνηκε πως το γκολ αποσυντόνισε πλήρως τους «κιτρινόμαυρους» και παράλληλα έδωσε τεράστια ψυχολογική ώθηση στον ΠΑΟΚ. Αλλωστε, ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που είχε τις μεγάλες φάσεις πλέον στο ματς, αλλά ο Στάνκοβιτς ενέργησε εντυπωσιακά τόσο στην κεφαλιά του Τσόλακ, όσο και στο σουτ του Τσιγγάρα.

Οσο περνούσε η ώρα, ο ΠΑΟΚ έδειχνε ακόμα πιο άνετος στο γήπεδο. Είχε ισορροπήσει πλέον απόλυτα το παιχνίδι, ήλεγχε το ρυθμό και είχε καταφέρει να κόψει κάθε επιθετική προσπάθεια της ΑΕΚ που έψαχνε απεγνωσμένα ξανά ηρεμία στο παιχνίδι της. Ο Οφρυδόπουλος έριξε στο ματς τον Σιμάνσκι, μετέφερε στον άξονα τον Τσούμπερ μπας και μπει στο παιχνίδι κάποια στιγμή, έριξε στο ματς Ανσαριφάρντ και Ρότα στο φινάλε, με την ΑΕΚ να μην κάνει ούτε φάση.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν (84’ Ρότα), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Χατζισαφί (71’ Σιμάνσκι), Κριχόβιακ, Αμραμπατ, Μάνταλος (56’ Γκαρσία), Τσούμπερ (84’ Ανσαριφάρντ), Αραούχο

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ινγκασον, Βαρέλα, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Ζαμπά (76’ Τέιλορ), Μιτρίτσα (67΄Μπίσεσβαρ), Τσόλακ (85’ Ακπομ)

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News