Ατρόμητος - Λαμία 3-1: «Φιλί της ζωής» στην μάχη για την σωτηρία!

Ο Ατρόμητος επικράτησε της Λαμίας 3-1 για τον εξ’ αναβολής αγώνα της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League

Ο Ατρόμητος υποδέχτηκε τη Λαμία στο Περιστέρι για τον εξ’ αναβολής αγώνα της 21ης αγωνιστικής, με τους γηπεδούχους να επικρατούν 3-1, με τον Κουλούρη να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Τα αρχικά λεπτά του ματς ήταν αναγνωριστικά με την πρώτη καλή ευκαιρία να προκύπτει για τον Ατρόμητο στο 9ο λεπτό, όταν ο Ροτάριου έκανε τρομερό σπρίντ, βγήκε τετ α τετ με τον Γκαραβέλη και για λίγο έστειλε τη μπάλα άουτ! Μπορεί η Λαμία να είχε την κατοχή, ωστόσο η ομάδα του Περιστερίου είχε τρεις διαδοχικές τελικές.

Τον VARεσε διπλά!

Στο 18′, ο Τζοβάρας δοκίμασε να εκμεταλλευτεί την εκτέλεση φάουλ του Ναμπί, με την κεφαλιά του να καταλήγει άουτ. Η Λαμία εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του Ατρομήτου και στο 25΄ο Ελευθεριάδης έκανε το 1-0. Ο Τζανδάρης εκτέλεσε το φάουλ, ο Γιαννιώτης αρχικά απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μαζουλουξή ωστόσο ο Ελευθεριάδης πήρε το ριμπαουντ και άνοιξε το σκορ. Αν και υπήρξαν ενστάσεις από τον πάγκο των γηπεδοχων για το αν η μπάλα είχε περάσει την γραμμή, το VAR… καθάρισε.

Στο 29′, ο Μαυρομάτης βρέθηκε στο έδαφος μετά από σύγκρουση με τον Γκαραβέλη, με τον Ατρόμητο να ζητά πέναλτι ωστόσο ξανά το VAR «δυσαρέστησε» τους Περιστεριώτες, με το ματς να προχωρά κανονικά.Λίγα λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου, ο Ατρόμητος είχε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Ροτάριου να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Γκαραβέλη και να στέλνει την μπάλα σε κόρνερ. 

Ο Ατρόμητος δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του

Ο «πονοκέφαλος» δεν άργησε για την Λαμία, καθώς στο 45′ ο Γκέντσογλου έδειξε να πονά και να μην μπορεί να συνεχίσει το ματς με τον Μπανγκουρά να παίρνει την θέση του με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μισό του ματς ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυναμικά με τον Γκαραβέλη να λέει «όχι» στον Ναμπί εις διπλούν. Και οι τέσσερις στατικές μπάλες σε διάστημα 6 λεπτών για τους γηπεδούχους, όλες πέρασαν ανεκμετάλλευτες, από το 46′ και έπειτα.

Ισοφάριση και ευ αγωνίζεσθαι

Ο επιμένων νικά και μαζί με την βοήθεια του VAR, σκοράρει κιόλας! Ο Κουλούρης ευστόχησε από την άσπρη βούλα, κάνοντας το 1-1 στο 58′, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα καθώς ο Τζανετόπουλος δεν αποβλήθηκε αλλά είδε μόνο κίτρινη κάρτα.

Η «μονομαχία» ανάμεσα στον Ναμπί και τον Γκαραβέλη συνεχίστηκε, με τον κίπερ των φιλοξενούμενων να πραγματοποιεί σωτήριες επεμβάσεις. Η πρώτη καλή στιγμή της Λαμίας στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 65′ με το σουτ του Μπανγκουρά να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Μία από τις όμορφες στιγμές του ματς ήταν η αλλαγή του Βέλλιου, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους της πρώην ομάδας του.

Ποιος τον είδε και δεν τον… φοβήθηκε!

Ο Ατρόμητος ήταν «ξεκάθαρος» στο δεύτερο μισό του αγώνα, στοχεύοντας στη νίκη. Με ένα μυθικό γκολ από τον Κουλούρη, ο οποίος γύρισε εξαιρετικά το κορμί του, σούταρε δυνατά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα 2-1.

Ασταμάτητη ήταν η ομάδα του Περιστερίου, η οποία πίεζε για ακόμη ένα τέρμα και εντέλει τα κατάφερε στο 88′. Ο  Άλιμπετς, έκανε ντεμπούτο με… γκολ καθώς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Προβυδάκη, βγήκε σε τετ α τετ με τον Γκαραβέλη και διαμόρφωσε το τελικό 3-1!

 

 

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κυβρακίδης, Χατζησαΐας, Μαυρομάτης, Τζοβάρας, Έρλινγκμαρκ, Χαρίσης, Ναμπί, Μπεντινέλι, Ροτάριου, Κουλούρης

Λαμία: Γκαραβέλης, Μαζουλουξής, Τζανετόπουλος, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Γκέντσογλου, Τζανδάρης, Νούνιες, Ελευθεριάδης, Καραμάνος, Βέλλιος

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News