Βέροια - Λαμία: Μπλε μέδουσες τσίμπησαν τη «βασίλισσα» και... μένουν Super League

Βέροια – Λαμία: Μπλε μέδουσες τσίμπησαν τη «βασίλισσα» και… μένουν Super League | Μπαράζ

Η Βέροια έχανε τις ευκαιρίες, αλλά η Λαμία εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία της και την απουσία του Βελλίδη και πήρε νίκη… μισή παραμονή (2-1) στο πρώτο μπαράζ των δύο ομάδων. 

Όπως τα κατάφεραν οι ιθύνοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου οι παίκτες της Βέροιας και της Λαμίας χρειάστηκαν να περιμένουν… το τέλος των Πανελληνίων εξετάσεων για να παίξουν τους κόπους μιας χρονιάς, ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση των προηγούμενων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων. Ένα μήνα! Ούτε τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δεν θα μπορέσουν να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους…

Σαν μέδουσες που πιάνουν στον ύπνο τους λουόμενους… 

Μοιραία, λοιπόν, η σκουριά έμοιαζε, θεωρητικά, ο πρώτος μεγάλος αντίπαλος για τους ποδοσφαιριστές του Παύλου Δερμιτζάκη και του Τζιανλούκα Φέστα. Έλα, όμως, που μόνο οι γηπεδούχοι φάνηκαν απορυθμισμένοι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Άλλο που δεν ήθελαν οι πιο έμπειροι φιλοξενούμενοι. Τους έπιασαν στον ύπνο και ως άλλες… μέδουσες τσίμπησαν με το καλημέρα τη «Βασίλισσα του Βορρά» δείχνοντας ότι η εμπειρία πάντα παίζει πρωτεύοντα ρόλο σε «τελικούς».

Μια στατική φάση, μια εξαιρετική εκτέλεση από τον Ταϊρόν, αδράνεια στην άμυνα και ένας πολύπειρος Ντάνι Μπεχαράνο να βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση. Σκηνικό που επαναλήφθηκε και λίγα λεπτά αργότερα, αλλά με διαφορετική κατάληξη…

Ο Βελλίδης έλειπε, ο Σαράνοφ άντεχε… 

Ο μόνος, ίσως, άνθρωπος που θα μπορούσε να σταματήσει τον Βολιβιανό μέσο ήταν ένας πρώην συμπαίκτης του, μόνο που ο Μάρκος Βελλίδης (που θα είχε και πολλαπλά κίνητρα στους αγώνες με τη Λαμία) αναδείχτηκε σε μεγάλο άτυχο της σεζόν για τους δευτεραθλητές της Super League 2 και έχασε το κρίσιμο φινάλε της χρονιάς, λόγω του τραυματισμού του στο πρώτο μπαράζ με τον Λεβαδειακό. Και η απουσία του αποδείχτηκε καθοριστική συνολικά στη διπλή μάχη ανόδου της Βέροιας, πρώτα με τους Βοιωτούς και τώρα με τους Φθιωτούς…

Αντίθετα, η Λαμία είχε σε έναν ακόμη τελικό την πολυτέλεια να διαθέτει στα δοκάρια της τον «φύλακα άγγελο» των μεγάλων αγώνων. Ο Μπόγιαν Σαράνοφ φώναξε και πάλι δυναμικά «παρών» σε νοκ άουτ παιχνίδι (έστω κι αν αυτή τη φορά επρόκειτο για αγώνα μπαράζ και όχι για ματς κυπέλλου) και ήταν ο λόγος για τον οποίο η σταδιακή βελτίωση των γηπεδούχων δεν έφερε την ισοφάριση πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Η Λαμία έφυγε… πρόωρα για διακοπές

Το σκηνικό της πίεσης στα καρέ του Σέρβου πορτιέρο συνεχίστηκε και στην επανάληψη με τη Βέροια να αναζητεί με κάθε τρόπο την ισοφάριση, επιβεβαιώνοντας ότι ποιοτικά η ψαλίδα ανάμεσα στις ομάδες δεύτερης ταχύτητας της Super League και αυτές της πρώτης ταχύτητας της Super League 2, δεν ήταν φέτος τόσο μεγάλη όσο προηγούμενες σεζόν. 

Ωστόσο, ήταν ολοφάνερο ότι στο γήπεδο υπήρχε μια παθιασμένη ομάδα που πάλευε με όλες της τις δυνάμεις για να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια, ενώ η αντίπαλός της έμοιαζε να θεωρεί τελειωμένη την υπόθεση παραμονή μετά το γκολ του Μπεχαράνο και να έχει φύγει… πρόωρα για διακοπές. Η ισοφάριση έμοιαζε να έρχεται… Και απόλυτα φυσιολογικά ήρθε από τα πόδια του κορυφαίου σκόρερ της «βασίλισσας». 

Το… τσίμπημα του Μανούσου

Η… μέδουσα της μεγάλης κατηγορίας έμοιαζε να παραπαίει. Κι όμως, η εμπειρία ήταν και πάλι εκεί να την ξελασπώσει. Ο πλέον μπαρουτοκαπνισμένος σε δύσκολες καταστάσεις Γιώργος Μανούσος, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο αφενός τον ενθουσιασμό και το… μεθύσι των γηπεδούχων από το πρόσκαιρο 1-1 και αφετέρου την παρουσία του άπειρου Παπαδόπουλου στα δοκάρια της Βέροιας και με δυνατό σουτ έδωσε εκ νέου τεράστιο προβάδισμα στη Λαμία, κόντρα στη συνολική εικόνα της αναμέτρησης. Άλλωστε, με τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ να ισχύει στα μπαράζ, το 2-1 υπέρ της ομάδας του Φέστα μοιάζει με σκορ ασφαλείας ενόψει της ρεβάνς. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News