Λαμία - Απόλλων Σμύρνης 1-2: Restart από... εκεί που το είχε αφήσει η «Ελαφρά Ταξιαρχία»

O Aπόλλων Σμύρνης επικράτησε 2-1 της Λαμίας εκτός έδρας, για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος

Μετά από δέκα παιχνίδια δίχως γκολ, ο Απόλλων Σμύρνης πήρε τεράστια νίκη-ανάσα, κόντρα στην Λαμία, όπου επικράτησε 2-1.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έζησε deja-vu, αφού τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν οι Ιωννίδης και Παμλίδης, οι οποίοι ήταν εκείνοι που είχαν σκοράρει τελευταία φορά (κόντρα στην ΑΕΚ στις 4 Δεκεμβρίου)  πριν ξεκινήσει το «αρνητικό» σερί του Απολλωνα.

Το ματς

Με τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει ο Απόλλων το σκορ ξεκίνησε το ματς, όταν μόλις το 2ο λεπτό ο Μαρτίνεθ έκανε τρομερό πλασέ, με τον Γκαραβέλη να του λέει «όχι». Η απάντηση ήρθε από την Λαμία πέντε λεπτά μετά, όταν ο Προβυδακης σέντραρε για τον Αραμπούλι, ο οποίος πλασαρε με τη μία όμως η μπάλα πέρασε άουτ χωρίς δύναμη.

O γηπεδούχοι απείλησαν για ακόμη μία φορά στο 13′, με τον Αντέτζο να κάνει την κεφαλιά και τον Αραμπούλι να δοκιμάζει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο απομάκρυνε ο Σλίβκα. Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό, κάτι που επιβεβαιώνουν οι 7 τελικές που είχαν γίνει πριν την συμπλήρωση είκοσι λεπτών.

Restart με τους συνήθεις υπόπτους

Το σκορ άνοιξε η «Ελαφρά Ταξιαρχία» στο 30ο λεπτό, με τον Ιωαννίδη να «πετάγεται» και με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι – οι οποίοι βρήκαν δίχτυα μετά από δέκα ματς «άσφαιροι»- ήταν πιο ανταγωνιστικοί και απείλησαν ξανα με τον Μαρτίνες στο 37′ και τον Ιωαννίδη στο 40′. Eξαιρετική ευκαιρία είχε και ο Γιαννιώτας λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και λίγο πριν «εκτελέσει» κόπηκε από τον Αντέτζο.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» από τα πρώτα κιόλας λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου έδειξε ποιος είναι το… αφεντικό, με τον Παμλίδη να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του, με ένα εξαιρετικό αριστερό σουτ.

Πίεσε η Λαμία, μα ήταν αργά

Η Λαμία «άγγιξε» το γκολ στο 61′, όπου είχε διπλή ευκαιρία με τους Μπεχαράνο, Αραμπούλι, οι οποίοι έκαναν σερί σουτ, αλλά ο Κότσαρης αντέδρασε άμεσα. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Απόλλων Σμύρνης έμεινε με δέκα παίκτες, αφού ο Ντεντάκης είδε «κόκκινη» κάρτα μετά από ένα τρομερα σκληρό μαρκάρισμα στον Ρόμανιτς.

Οι γηπεδούχοι κρατούσαν την μπάλα, κέρδιζαν στατικές φάσεις ωστόσο δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Κότσαρη. Η τεράστια ευκαιρία ωστόσο, προέκυψε στο 83ο λεπτό, με την κεφαλιά του Μανούσου να χτυπά στο δοκάρι του αντίπαλου πορτιέρε.

Ο επιμένων νικά και οι γηπεδούχοι εν τέλει κατάφεραν, να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν στις καθυστερήσεις ο Μανούσος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

 
Λαμία: Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Γκέντσογλου(71′ Βέλλιος), Μπανγκουρά(46′ Τιρόνε), Νούνιες(46′ Μανούσος), Ρόμανιτς, Αραμπούλι.  

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Ντεντάκης, Βιτλής, Ντομίνγκες, Σλίβκα, Ρόγκνε, Μαρτίνες(71′ Παπαγεωργίου), Τσίμπσαχ (46′ Kάστρο), Παμλίδης, Γιαννιώτας(66′ Τσιλούλης), Ιωαννίδης.  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News