Μάχη των πλέι οφ: Κλείδωσε η συμμετοχή του Παναθηναϊκού - Άρης, Αστέρας, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα για τα δυο τελευταία εισιτήρια

Super League. Μάχη των πλέι οφ: Κλείδωσε η συμμετοχή του Παναθηναϊκού – Άρης, Αστέρας, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα για τα δυο τελευταία εισιτήρια

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ 3-0 και εξασφάλισε την 4η θέση στα πλέι οφ μια αγωνιστική πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Super League.

Tέσσερις ομάδες τώρα διεκδικούν τα άλλα δυο εισιτήρια: Άρης, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Άρης του Χερμάν Μπούργος μετά τη νίκη στην Τριπολη μπορεί να τα καταφέρει ακόμα κι αν δεν πάρει πίσω τους 6 βαθμούς που του έχουν αφαιρεθεί.

Ο δε Αστέρας, μπορεί να είναι 6ος αυτή τη στιγμή, αλλά έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα και η θέση του είναι επισφαλής, αφού ο ΟΦΗ είναι μια ανάσα πίσω του, ενώ ελπίδες έχει, παρά την αφαίρεση βαθμών, και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Ρυθμιστής του ρόστερ των πλέι-οφ φαίνεται να είναι ο Ολυμπιακός που έχει να παίξει με Αστέρα και Άρη.

Όλα αυτά, βέβαια, με τα τωρινά δεδομένα, που είναι το -6 για τον Άρη και το -5 για τον ΠΑΣ Γιάννινα, υποθέσεις που δεν έχουν, πάντως, τελεσιδικήσει.

Το πρόγραμμα των μνηστήρων των πλέι-οφ

  1. ΑΡΗΣ

Βαθμοί: 36

Αγώνες: 25

Ο αγώνας που απομένει:

Άρης – Ολυμπιακός

Ο Άρης πάτησε εξάδα, αλλά ακόμα δεν είναι καθόλου σίγουρος για τα πλέι-οφ, καθώς έχει να δώσει μόλις ένα ματς. Και τι ματς! Με τον πρωτοπόρο και αήττητο Ολυμπιακό. Σημειωτέον ότι η ισοπαλία μπορεί να μην είναι αρκετή, αν ο ΠΑΣ κάνει δύο νίκες καθώς θα πιάσουν και οι δύο τους 37 πόντους και θα υπερτερούν οι Γιαννιώτες. Σε τριπλή ισοβαθμία με ΠΑΣ και ΟΦΗ, τότε και πάλι οι Γιαννιώτες είναι καλύτεροι, αλλά ο Άρης ξεπερνά τον ΟΦΗ.

  1. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Βαθμοί: 35

Αγώνες: 24

Το πρόγραμμα των αγώνων που απομένουν:

ΑΕΚ – Aστέρας Τρίπολης

Ολυμπιακός – Aστέρας Τρίπολης

Ο Αστέρας κάνει πορεία αυτοκτονίας με τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του και πλέον έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα καθώς παίζει στο Λεκανοπέδιο με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Κομβικό το παιχνίδι με την ΑΕΚ όπου θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να «αγκαλιάσει» τα πλέι-οφ με 38 πόντους, για να μην πάει στο «Γ. Καραϊσκάκης» να παίξει τελικό.

  1. ΟΦΗ

Βαθμοί: 34

Αγώνες: 25

Ο αγώναν που απομένει:

ΟΦΗ – Απόλλων 

Οι Κρητικοί θεωρητικά έχουν κλειδωμένους τους 37 πόντους, αν κερδίσουν, βέβαια, τον Απόλλωνα στο Ηράκλειο. Στους 37, δεν θέλουν ισοβαθμία με τον Άρη ή τριπλή με Άρη και ΠΑΣ γιατί μειονεκτούν. Σε απλή ισοβαθμία με τον ΠΑΣ, μετρούν δύο ισοπαλίες. 

  1. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Βαθμοί: 31

Αγώνες: 24

Το πρόγραμμα των αγώνων που απομένουν:

ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία

Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα

Μετά το αναπάντεχο -5, ο ΠΑΣ βρέθηκε να κυνηγά τις υπόλοιπες ομάδες. Με δύο νίκες στα ματς που απομένουν ο Γιαννιώτες πιάνουν τους 37 πόντους και ελπίζουν ο Ολυμπιακός να κόψει βαθμούς από τους ανταγωνιστές τους (Αστέρα, Άρη και ΟΦΗ) για να ελπίζουν να τα καταφέρουν. Αν δεν κερδίσουν τη Δευτέρα τη Λαμία ή στο Βόλο, ποντάρουν μόνο σε ευνοϊκά μαντάτα από την Επιτροπή Εφέσεων.

Η βαθμολογία

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News