Ολυμπιακός: Έτσι μπορεί να στεφθεί μαθηματικά πρωταθλητής μέσα στην Τούμπα

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά πλέον το εξ αναβολής ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη (4/5 στις 19.00). Μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι των «Δικεφάλων», ανάμεσα στους Θεσσαλονικείς και την ΑΕΚ οι πρωταθλητές έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν και μαθηματικά το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους (και τρίτο διαδοχικό) μέσα στο σπίτι του βασικού τους ανταγωνιστή την τελευταία τριετία. 

Πως θα συμβεί αυτό; Απλά ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του δεν πρέπει να επιστρέψουν ηττημένοι από τη Βόρεια Ελλάδα. Ακόμη και με ισοπαλία το βράδυ της Τετάρτης οι «ερυθρόλευκοι» στέφονται και μαθηματικά πρωταθλητές μέσα στην Τούμπα, καθώς Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα έχουν να δώσουν από τέσσερα παιχνίδια μέχρι το τέλος των playoffs και ακόμη και στο ακραίο σενάριο τεσσάρων ηττών των Πειραιωτών και τεσσάρων νικών των Θεσσαλονικέων η διαφορά των τουλάχιστον 13 βαθμών που θα έχει διατηρηθεί, δεν θα μπορεί να καλυφθεί. 

Απ’ όποια πλευρά κι αν το δεις, το ντέρμπι της Τετάρτης απέκτησε από το βράδυ της Κυριακής ένα επιπλέον κίνητρο για τους δύο μονομάχους. Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι οι μεν γηπεδούχοι δεν θα θέλουν με τίποτα να δουν τους αντιπάλους τους να κάνουν γύρο θριάμβου μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, οι δε φιλοξενούμενοι έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πανηγυρίσουν μπροστά στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, μια μόλις εβδομάδα μετά το δικό τους εντός έδρας «κάζο» με τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News