Παναιτωλικός - Λαμία 1-2: Όσο κερδι-ζει, ελπίζει...

Super League play outs. Παναιτωλικός – Λαμία 1-2: Όσο κερδι-ζει, ελπίζει…

Η Λαμία του Τζιανλούκα Φέστα σόκαρε 2-1 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και τόνωσε τις ελπίδες παραμονής της στη Super League. To ματς κρίθηκε από τα γκολ των Καραμάνου, Ελευθεριάδη και σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Αλέξανδρου Μαλή που αποχώρησε με κλάματα από το τερέν.

H Λαμία επέλεξε να πιέσει από την αρχή ψηλά για να μην επιτρέψει στον Παναιτωλικό να δημιουργήσει παιχνίδι κι αν μπορέσει να κλέψει μπάλες κοντά στην περιοχή προκειμένου να γίνει επικίνδυνη.

Η τακτική αποδείχθηκε αποτελεσματική. Στο 24΄ ο Καραμάνος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δοκάρι του Παναιτωλικού.

Ανήσυχος ο Γιάννης Αναστασίου σήκωσε αμέσως τρεις παίκτες για προθέρμανση θέλοντας να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι της ομάδας του. Η κίνησή του λειτούργησε θαρρείς σαν ξυπνητήρι για τους παίκτες του οι οποίοι μέσα σε λίγα λεπτά δημιούργησαν τρεις φάσεις για γκολ.

Η μεγάλη ευκαιρία του Καρέλλη

Στο 27’ ο Φλόρες εξαπέλυσε μια βολίδα που δεν βρήκε στόχο και στο επόμενο λεπτό ο Σαράνοφ μπλόκαρε την μπάλα στο σουτ του Νταγκό. Αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία καταγράφηκε στο 30΄ όταν ο Καρέλλης έκλεψε τη μπάλα από τον Αντέτζο και έφτασε μόνος του απέναντι στον Σαράνοφ ο οποίος με εξαιρετικό ρεφλέξ απέκρουσε.

Κι εκεί που όλα έδειχναν καλά για τον Παναιτωλικό ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός του Μαλή στο 41΄για να σοκάρει τους παίκτες. Ο 25χρονος αμυντικός σε μια προσπάθεια να ντριμπλάρει, χτύπησε στον αχίλλειο τένοντα και αποχώρησε με κλάματα. Πριν συνέλθουν οι συμπαίκτες του δέχτηκαν και δεύτερο χτύπημα.

Το γκολ του Καραμάνου

Στο 45΄ο Καραμάνος με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή, ευνοήθηκε από μια καραμπόλα και με πλασέ από τη γραμμή του άουτ πέρασε την μπάλα μέσα από τα πόδια του Ανέστη για να κάνει το 0-1.

Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά στην επανάληψη κι έκλεισε τη Λαμία στα καρέ της. Στο 50΄ο Αποστολάκης επιχείρησε το σουτ αλλά ο Σαράνοφ ήταν σε ετοιμότητα. Στο 55΄ο Μπεχαράνο έπεσε με αυτοθυσία και μπλόκαρε με το σώμα του την μπάλα στο σουτ του Μεντόσα.

Χαριστική βολή από Ελευθεριάδη

Προοδευτικά όμως η επιθετικότητά του έπεσε και η Λαμία κατάφερε να ελέγξει ξανά τον ρυθμό του αγώνα. Kι όιχι μόνο τον έλεγξε αλλά έγινε κι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Στο 76΄ο Ελευθεριάδης βγήκε πίσω από την άμυνα που τον νόμιζε οφσάιντ και πλάσαρε για το 0-2. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR που επιβεβαίωσε ότι ήταν κανονικό το γκολ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν και τα κατάφεραν στο 81΄με τον Ντουάρτε ο οποίος με σουτ από 25 μέτρα νίκησε τον Σαράνοφ και αναπτέρωσε τις ελπίδες του Παναιτωλικού (1-2). Στη συνέχεια πίεσαν για την ισοφάριση κι έχασαν μια ευκαιρία με τον Βέργο στις καθυστερήσεις…

Oι συνθέσεις

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μαλής (44΄Αποστολάκης), Λάρσον, Κορνέλιους, Περέιρα (71΄Αντούνες), Μάρτενσον (71΄Μπαρμπόσα), Φλόρες, Νταγκό (81΄Μόρσεϊ), Ντουάρτε, Μεντόσα, Καρέλης (70΄Βέργος).

ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Λούκας, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπανγκουρά (46΄Μπανγκουρά), Ρόμανιτς (85΄Τζανετόπουλος), Καραμάνος (80΄Βέλλιος), Μανούσος (62΄Τιρόνε) (85΄Προβυδάκης).

Τα highlights του Παναιτωλικός – Λαμία 1-2

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News