Super League - H μάχη των πλέι-οφ: Πώς ο Παναθηναϊκός μένει έξω - Πώς μπαίνει ο Άρης

Πέντε ομάδες, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ, ΟΦΗ, Αστέρας και Άρης είναι οι βασικοί διεκδικητές των τριών θέσεων που απομένουν διαθέσιμες για να ολοκληρωθεί το ρόστερ των πλέι-οφ. Με την κλεψύδρα να τελειώνει το sportday.gr αναλύει τα δεδομένα για κάθε μία από τις πέντε ομάδες.

Μόλις… δυόμιση αγωνιστικές, αλλά και κάμποσες εκκρεμότητες με εξ αναβολής παιχνίδια απομένουν για να κριθεί η φετινή αμφίρροπη μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ.

Μπορεί οι διεκδικητές της εξάδας, ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης να αγωνίζονται αύριο (20/2), αλλά σήμερα οι υπόλοιποι τρεις ανταγωνιστές τους απέτυχαν να πάρουν το τρίποντο. Ο Παναθηναϊκός και ο Αστέρας γνώρισαν οδυνηρές ήττες σε Αγρίνιο και Περιστέρι αντίστοιχα, ενώ και ο ΟΦΗ πήρε μόλις έναν πόντο στη Νίκαια.

Ας δούμε ποια ματς απομένουν για τις πέντε ομάδες που διεκδικούν τα τρία εισιτήρια, αλλά και μια εκτίμηση για το πόσους πόντους χρειάζεται να κερδίσουν μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δηλαδή το -6 που έχει επιβληθεί στον Άρη σε ισχύ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βαθμοί: 36

Αγώνες: 24

Το πρόγραμμα των αγώνων που απομένουν:

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός τελείωσε τα παιχνίδια εκτός Λεκανοπεδίου και χρειάζεται μια νίκη για να φτάσει στην «ασφάλεια» των 39 πόντων, από τη στιγμή που ευνοείται στην ισοβαθμία με τον ΠΑΣ. Αν όμως δεν κερδίσει την ΑΕΚ την ερχόμενη αγωνιστική, θα πάει με μπόλικο άγχος στο Περιστέρι για να τα παίξει όλα για όλα, απέναντι σε μια ομάδα που θα θέλει τους βαθμούς. Θεωρητικά μπορεί να πάρει και τα δύο ματς, αλλά και να μην πάρει τίποτα και να μείνει εκτός!

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Βαθμοί: 36

Αγώνες: 24

Το πρόγραμμα των αγώνων που απομένουν:

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία 

Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα

Το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα στο ΟΑΚΑ, μπορεί να βάλει από τώρα τους Γιαννιώτες στα πλέι-οφ, αν και ο ΠΑΣ έρχεται στην Αθήνα με πολλές απουσίες. Οι Γιαννιώτες ποντάρουν πολλά στο ματς με τη Λαμία στους «Ζωσιμάδες» και θα ψάξουν έναν πόντο στο Βόλο για να πιάσουν τους 40 και να εξασφαλίσουν τα πλέι-οφ.

ΟΦΗ

Βαθμοί: 34

Αγώνες: 24

Το πρόγραμμα των αγώνων που απομένουν:

Ολυμπιακός – ΟΦΗ

ΟΦΗ – Απόλλων

Οι Κρητικοί είναι σε δύσκολη θέση μετά την ισοπαλία στη Νίκαια, αφού, από τα δύο ματς που απομένουν να δώσουν, το ένα στο «Καραϊσκάκης». Ακόμα κι αν κερδίσουν τον Απόλλωνα στο Ηράκλειο – άλλωστε είναι το φαβορί – σε περίπτωση ήττας στο Φάληρο το ταβάνι τους είναι οι 37 πόντοι, που πιθανότατα δεν θα είναι αρκετοί.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Βαθμοί: 32

Αγώνες: 22

Το πρόγραμμα των αγώνων που απομένουν:

Λαμία – Aστέρας Τρίπολης

Aστέρας Τρίπολης – Άρης

ΑΕΚ – Aστέρας Τρίπολης

Ολυμπιακός – Aστέρας Τρίπολης

Ο Αστέρας ερχόταν με δύναμη για πλέι-οφ, αλλά χάνοντας από Ιωνικό και Ατρόμητο μπήκε σε περιπέτειες, αφού έχει δύσκολο πρόγραμμα. Οι Αρκάδες ελπίζουν να κερδίσουν στη Λαμία και να πετάξουν εκτός πλέι-οφ τον Άρη με νίκη στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και μετά να έρθουν στο Λεκανοπέδιο για να πάρουν βαθμό ή βαθμούς από ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Το μόνο θετικό γι’ αυτούς είναι ότι κερδίζουν σε ισοβαθμία και τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά οι 38 βαθμοί λογικά δεν θα αρκούν για τα πλέι-οφ.

ΑΡΗΣ

Βαθμοί: 29

Αγώνες: 22

Το πρόγραμμα των αγώνων που απομένουν:

Άρης – ΠΑΟΚ

Αστέρας Τρίπολης – Άρης

Άρης – Ολυμπιακός

Άρης – Ατρόμητος

Ο Άρης μπαίνει στην εξίσωση μόνο αν πάρει πίσω τους έξι πόντους. Ειδάλλως χρειάζεται 4 στα 4 ή 3 στα 4 υπό προϋποθέσεις, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο να πετύχει (όχι πάντως αδύνατο) δεδομένου του δύσκολου προγράμματος. Αν έρθουν τα ευχάριστα μαντάτα από τη Λωζάννη και ανέβει στους 35, θα του αρκούν δύο νίκες στην έδρα του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News