Super League: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της κλήρωσης των πλέι οφ - Η «φωτιά» ΑΕΚ και Παναθηναϊκου και η Ευρώπη του ΠΑΟΚ

Η κλήρωση των πλέι οφ της Super League πραγματοποιήθηκε, με την πρώτη αγωνιστική να βγάζει αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, αλλά και το δυνατό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα και από το πρόγραμμα όλων των αγωνιστικών προκύπτουν κερδισμένοι και χαμένοι, αφού οι συνθήκες ανάλογα και με την αγωνιστική μπορούν να επηρεάσουν τις ομάδες.

Άλλες θα έχουν κίνητρο και πράγματα να κυνηγήσουν στο πέρας των αγωνιστικών, ενώ άλλες ίσως να έχουν πιάσει τους στόχους τους και ενδεχομένως δεν θα έχουν ιδιαίτερο λόγο και σκοπό, παίζοντας απλά για το γόητρο.

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ φαίνεται να έχει θεωρητικά πάντα με βάση και το πρόγραμμα δύσκολο δρόμο στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, αφού έχει να παίξει με Παναθηναϊκό εκτός στη Λεωφόρο, εντός με τον ΠΑΟΚ και την τρίτη αγωνιστική στο Γεώργιος Καραϊσκάκης με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Ο αστερίσκος εδώ, είναι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αφού ο «δικέφαλος» θα παίξει στους «16» του Conference League με αντίπαλο την Γάνδη και ίσως να ρίξει το βάρος στα ματς με τους Βέλγους.

Από την τέταρτη αγωνιστική η κατάσταση για την «Ένωση», αφού θα υποδεχθεί τον Άρη, ενώ την πέμπτη ταξιδεύει στα Γιάννενα για τον ΠΑΣ.

Με εξαίρεση το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για την 6η αγωνιστική που παίζει στην Τούμπα, θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ Παναθηναϊκό και ΠΑΣ, θα φιλοξενηθεί από τον Άρη την 9η αγωνιστική, ενώ στο τέλος του μίνι μαραθωνίου θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό που θα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι αδιάφορος.

Παναθηναϊκός

Ούτε καλό αλλά ούτε και κακό το πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» υποδέχονται την ΑΕΚ στη Λεωφόρο την πρώτη αγωνιστική, παίζει με τον Άρη στη συνέχεια στο Βικελίδης, ενώ μετά υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. 

Την τέταρτη αγωνιστική παίζει εκτός με τον ΠΑΣ, ενώ μετά έχει το ντέρμπι «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο. Το πρόγραμμα των επόμενων πέντε αναμετρήσεων φαίνεται να δυσκολεύει για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, με δύο εντός και τρία εκτός έδρας παιχνίδια, με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αν και οι δύο τελευταίοι ίσως να είναι αδιάφοροι.

Άρης

Ο Άρης ξεκινά με δυνατό ματς στο Καραϊσκάκης με Ολυμπιακό, στη συνέχεια όμως θα έχει Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα εντός. Μετά φιλοξενείται από την ΑΕΚ, ενώ μετά έχει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ εντός.

Οι τελευταίες πέντε αγωνιστικές είναι και οι πιο δύσκολες, αφού έχει τρία εκτός έδρας παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό αλλά και τον πάντα επικίνδυνο ΠΑΣ Γιάννινα την τελευταία αγωνιστική. Ενδιάμεσα θα δώσει δύο ματς με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, με την «Ένωση» σε κάθε περίπτωση να έχει ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο.

ΠΑΣ Γιάννινα

Η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, που μπήκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή στα πλέι οφ, μετά την επιστροφή των πέντα βαθμών. Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά είναι ίσως η μοναδική εκ των έξι που δεν έχει να χάσει κάτι, παρά μόνο να κερδίσει από την διαδικασία, κάτι που την καθιστά και άκρως επικίνδυνη. 

Μάλιστα έχει αποδείξει, με τα αποτελέσματα που έχει φέρει πως δεν κοιτά από ονόματα και είναι ικανή να κάνει ακόμη μεγαλύτερα «μπαμ» και στα πλέι οφς. Ξεκινά με ΠΑΟΚ εκτός και Ολυμπιακό στους Ζωσιμάδες, ενώ στη συνέχεια παίζει στο Βικελίδης την τρίτη αγωνιστική με τον Άρη, σε ένα γήπεδο όπου πέτυχε πέντε τέρματα φέτος.

Δύο σερί εντός έδρας ματς με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, όμως οι τελευταίες πέντε αγωνιστικές είναι πολύ δύσκολες με τρία εκτός έδρας σε Καραϊσκάκης, Λεωφόρο και ΟΑΚΑ.

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News