Super League Play Out: Η Λαμία, ο Πανουργιάς και το… χαμένο κοκκαλάκι της νυχτερίδας

H δεύτερη αγωνιστική των Play Out της Super League μας αποκάλυψε κατά 90% την ταυτότητα της ομάδας που θα διεκδικήσει μέσω μπαράζ (πιθανότατα είτε απέναντι στον Λεβαδειακό, είτε απέναντι στη Βέροια) την παραμονή της στην κατηγορία για την επόμενη σεζόν.

Η ήττα της Λαμίας στο «Αθανάσιος Διάκος» με 2-1 από τον ΟΦΗ μοιάζει καταδικαστική για τις όποιες ελπίδες απ’ ευθείας παραμονής διατηρούσε η ομάδα της Φθιώτιδας, καθώς πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε της διαδικασίας (άρα με 15 βαθμούς προς διεκδίκηση για κάθε ομάδα) και με τη βραδινή νίκη του Απόλλωνα -που έμεινε «ζωντανός» στις όποιες ελπίδες έχει για να είναι αυτός στη μάχη των μπαράζ- επί του Παναιτωλικού (1-0) η διαφορά που τη χωρίζει από τον απευθείας υποβιβασμό είναι μικρότερη από αυτήν με τον Ατρόμητο!

Η ομάδα του Περιστερίου συνέχισε τη συγκέντρωση βαθμών με τον Κόλμαν στο τιμόνι, αποσπώντας λευκή ισοπαλία (0-0) στην Τρίπολη και πλέον θα επιδιώξει να διατηρήσει τη Λαμία σε απόσταση μεγαλύτερη των τριών βαθμών, πριν επισκεφτεί την έδρα της την τελευταία αγωνιστική.

Τι λέει η πιάτσα της Super League για τη Λαμία και τον Πανουργιά Παπαϊωάννου

Ξέρετε τι λέει πάντως η ποδοσφαιρική πιάτσα για την ξαφνική κατρακύλα της Λαμίας και τη σχεδόν βέβαιη πρώτη της συμμετοχή σε μπαράζ παραμονής; Ότι η φετινή της πορεία μοιάζει με θεία δίκη για τον ποδοσφαιρικό παραλογισμό που συνόδευε όλα τα προηγούμενα χρόνια τις αποφάσεις του διοικητικού της ηγέτη, Πανουργιά Παπαϊωάννου.

Αντικαταστάσεις πετυχημένων προπονητών όπως ο Μάκης Χάβος και ο Άκης Μάντζιος (και μάλιστα με παρασκηνιακές… αιχμές εις βάρος τους), δημιουργία υπεράριθμων ρόστερ, αλλαγές επί αλλαγών στο έμψυχο δυναμικό. Ένα μοντέλο που στηριζόταν στον παρορμητισμό του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ και που – κόντρα σε κάθε λογική – δικαιωνόταν κάθε χρόνο στο χορτάρι!

Ακόμη και σε περιόδους που η Λαμία φάνταζε το πρώτο τρίμηνο της σεζόν ως υπ’ αριθμόν ένα φαβορί για υποβιβασμό, εξαιτίας του τραγικού σχεδιασμού των διοικούντων της, πάντα ο Παπαϊωάννου θα έβρισκε τον τρόπο όχι μόνο να σώζει την παρτίδα, αλλά να εμφανίζει μια ομάδα που με τα αποτελέσματά της άφηνε τη φίλαθλη κοινή γνώμη με το στόμα ανοιχτό! Ουσιαστικά ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της Λαμίας αναγκαζόταν κάθε χρόνο να ξοδέψει μια μικρή περιουσία στις μεταγραφές του Ιανουαρίου για να διορθώσει τις δικές του λανθασμένες επιλογές.

«Μια του Πανουργιά, δυο του Πανουργιά, ε τι στα κομμάτια, κάποια στιγμή θα έχανε το… κοκαλάκι της νυχτερίδας», έλεγε τις προάλλες πρόεδρος ΠΑΕ που παραδοσιακά έχει τους ίδιους στόχους με τη Λαμία.

Η μάχη των play out της Super League και η βαθμολογία

Η ουσία, πάντως δεν αλλάζει: Λαμία – ΟΦΗ 1-2, Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 0-0, Ιωνικός – Βόλος 2-2 και Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός 1-0 με τη βαθμολογία των play out να διαμορφώνεται σε: ΟΦΗ 40, Αστέρας Τρίπολης 39, Παναιτωλικός 32, Βόλος 31, Ιωνικός 30, Ατρόμητος 27, Λαμία 21, Απόλλων Σμύρνης 16.

Η επόμενη αγωνιστική το Σάββατο 9 Απριλίου: Βόλος – Λαμία, ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης – Ιωνικός, Παναιτωλικός – Ατρόμητος. Μπορεί να βρει ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου το… χαμένο κοκαλάκι της νυχτερίδας του; Δύσκολο έως απίθανο!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News