Αγγλία - Ελβετία 2-1: Έβαλε το χέρι του ο.... Τσούμπερ στην ανατροπή των «λιονταριών»

Σε ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι στο τέλος κατάφερε να πανηγυρίσει η Αγγλία, η οποία και κέρδισε με 2-1 και ανατροπή την Ελβετία, χάρι σε γκολ των Λουκ Σο και Χάρι Κέιν.

Δυνατό αναμενόταν να είναι το φιλικό ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες του Euro 2020, με τη Φιναλίστ Αγγλία να υποδέχεται την Ελβετία η οποία έφτασε μέχρι και τους 8 της διοργάνωσης όπου και έμεινε εκτός από την Ισπανία.

Τα πράγματα έδειξαν να ξεκινούν όπως αναμενόταν, καθώς και οι δύο ομάδες κατάφεραν να μπουν καλά και να βρουν παράλληλα τις δικές τους καλές στιγμές.

Πρώτη χαμογέλασε η Ελβετία, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ μόλις στο 22ο λεπτό, με τον Εμπολό να κάνει το 1-0, μετά από ασίστ του Σακίρι.

Ακόμα και για μερικά λεπτά μετά το γκολ η Ελβετία έδειχνε να είναι πιο κοντά στο δεύτερο γκολ, βγάζοντας αρκετές φασείς χωρίς όμως να μπορεί να βρει το δεύτερο γκολ.

Από εκείνο το σημείο και μετά την πίεσή της προσπάθησε και ανέβασε η Αγγλία, η οποία έψαξε πολύ για την ισοφάριση και κατάφερε να τη βρει λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους με τον Λουκ Σο να κάνει το 1-1 στο 45+1’, στέλνοντας τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, καθώς και οι δυο προπονητές έκαναν αρκετές αλλαγές, καθώς ήθελαν να δουν άλλα σχήματα και πρόσωπα.

Στις αλλαγές αυτές κερδισμένη βγήκε η Αγγλία, η οποία ήταν πιο απειλητική από την αντίπαλό της, καταφέρνοντας μάλιστα να γυρίσει… τούμπα το ματς, στο 78ο λεπτό με τον Χάρι Κέιν να είναι εύστοχος από την άσπρη βούλα, κάνοντας το 2-1, σκορ με το οποίο τελείωσε η αναμέτρηση. 

Αγγλία (5-2-3): Πίκφορντ, Γουόκετ-Πίτερς, Κόουντι, Γουάιτ, Γκουεχί, Σο, Γκάλαχερ, Χέντερσον, Φόντεν, Μάουντ, Κέιν

Ελβετία (4-2-3-1): Ομλίν, Ροντρίγκες, Ακάντζι, Φρέι, Βίντμερ, Φρόιλερ, Τσάκα, Στέφεν, Σακίρι, Βάργκας, Εμπολό

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News