ΑΝΤΡΕ ΟΝΑΝΑ: Όταν ο Γκουαρδιόλα του είπε ότι είναι νεκρός και οι αστυνομικοί τον αποκάλεσαν «ναρκομανή»

Ο Kαμερουνέζος τερματοφύλακας του Άγιαξ μίλησε για την περιπέτειά του με την τιμωρία λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών και αποκάλυψε για πρώτη φορά έναν διάλογο με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στο παρελθόν, πριν ο Άγιαξ αποκλείσει τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Μπερναμπέου».

O Aντρέ Ονάνα παραχώρησε συνέντευξη στη Daily Mail και μίλησε για την περιπέτειά του με τον αποκλεισμό του για εννέα μήνες από την ενεργό δράση λόγω χρήσης ουσιών. 

«Είναι ένα στίγμα», λέει καθώς δείχνει το μέτωπό του και προσθέτει: «Μερικές φορές αισθάνομαι ότι οι λέξεις «χρήση ουσιών» είναι γραμμένες εδώ. Εκείνη την εβδομάδα βγήκα θετικός, είχα κάνει δύο ή τρία τεστ γιατί με είχαν εξετάσει στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Αλλά δεν το βλέπουν έτσι. Μπορείς να έχεις 17 αρνητικά τεστ πριν και δεν έχει καμία διαφορά. Είναι πολύ απλό αυτό που συνέβη. Ξύπνησα με πονοκέφαλο και πήρα ένα χάπι», λέει για τα γεγονότα τον Οκτώβριο του 2020. Νόμιζε ότι έπαιρνε το Litacol, το οποίο του είχε συνταγογραφήσει ο σύλλογος. Αλλά αντ ‘αυτού πήρε Lasimac, που συνταγογραφήθηκε στη σύζυγό του για την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών. Η UEFA αναγνώρισε ότι τα χάπια έμοιαζαν και ότι δεν υπήρχε πρόθεση εξαπάτησης, αλλά έπρεπε να υπάρχουν συνέπειες. «Στην τελική ο νόμος λέει ότι είσαι υπεύθυνος για ό,τι βάζεις στον οργανισμό σου. Αν σήμερα πάω σε ένα κατάστημα και αγοράσω ένα μπουκάλι νερό και το νερό είναι μολυσμένο, είναι δική μου ευθύνη».

Στη συνέχεια ο τερματοφύλακας του Άγιαξ περιέγραψε ένα περιστατικό εκτός γηπέδου, ως συνέπεια της φήμης που δημιουργήθηκε:

 «Με σταμάτησε η αστυνομία στο Βέλγιο. Ήταν φυσιολογικό: «Τι κάνεις; Μπορούμε να δούμε τα έγγραφά σας;’ Όταν όμως έδειξα την ταυτότητά μου, ένας από αυτούς με αναγνώρισε και είπε: «Κύριε Oνάνα, βγείτε από το αυτοκίνητο». Βγαίνω από το αυτοκίνητο και ελέγχουν όλο το αυτοκίνητο! Και τους ακούω να λένε στα γαλλικά: «Αυτός είναι ένας τύπος που παίρνει ουσίες». Γελάω με αυτό τώρα, αλλά ο μόνος λόγος που δεν τσακώθηκα μαζί τους είναι ότι ήταν αστυνομικοί!».

Ακόμα ανέφερε: 

«Είχα παίξει το 60% των αγώνων με τον Άγιαξ και δεν με άφησαν καν να πανηγυρίσω το πρωτάθλημα. Όταν σε αποκλείουν, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, δεν μπορείς να πατήσεις το πόδι σου στο γήπεδο. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να δημιουργήσω μια ομάδα προπονητών, αλλά δεν είναι εύκολο να βρεις έναν καταρτισμένο προπονητή που δεν εργάζεται. Πρέπει να βρεις τον ψυχολόγο σου, τον προπονητή σου, έναν φυσιοθεραπευτή και έναν διατροφολόγο».

Ο Ονάνα περιγράφει ένα περιστατικό με τον Πεπ Γκουαρδιόλα λίγο πριν αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League το 2019. Ήταν η φάση των «16» και οι Ολλανδοί απέκλεισαν τους «μερένγκες» στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» υποχρεώνοντάς του σε ήττα με 4-1. Είχε προηγηθεί η νίκη της Ρεάλ με 2-1 στο Άμστερνταμ. 

«Πριν είχα πάει να δω τον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με τη Σάλκε στη Γερμανία και μιλούσα με τον Πεπ Γκουαρδιόλα για το δεύτερο ματς. Γέλασε και είπε: “Αντρε, είσαι στην καλύτερη θέση. Πηγαίνεις εκεί για να κερδίσεις τη Ρεάλ και δεν ξέρεις αν πρέπει να επιτεθείς ή να αμυνθείς. Αλλά έχασες το πρώτο ματς και τώρα έχεις τη μάχη του δεύτερου και μπορείς μόνο να κερδίσεις. Είσαι ήδη νεκρός. Πήγαινε λοιπόν εκεί και δώσε τα όλα. “Και αυτό ήταν το μήνυμα που είπα στην ομάδα. Μπορούμε να κερδίσουμε ή να χάσουμε, αλλά ό,τι και να συμβεί θα κοιμηθούμε σαν πρωταθλητές. Και τα δύο πρώτα σουτ είναι γκολ. Ούτε στα πιο τρελά όνειρα αυτό!» 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News