Ατάλαντα - Φιορεντίνα 2-3: Με ανατροπή στην ανατροπή πέρασαν στα ημιτελικά οι «βιόλα»

Ατάλαντα – Φιορεντίνα 2-3: Μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας πήρε η Φιορεντίνα, η οποία κέρδισε με σκορ 3-2 την Αταλάντα σε ένα ματς με δύο ανατροπές…

Μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας πήρε η Φιορεντίνα, η οποία κέρδισε με σκορ 3-2 την Αταλάντα σε ένα ματς με δύο ανατροπές… 

Οι «βιόλα» μπήκαν ιδανικά στο παιχνίδι του Μπέργκαμο. Πριν καν συμπληρωθούν 10 λεπτά αγώνα, πήραν προβάδισμα με τον Πιάτεκ να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι. 

Οι παίκτες του Ιταλιάνο, μετά το γρήγορο προβάδισμα, προσπάθησαν να πετύχουν ακόμα ένα τέρμα με τον Μούσο να αρνείται το διπλασιασμό τερμάτων από τους παίκτες της Φιορεντίνα. Αυτοί που βρήκαν, εν τέλει, το δρόμο προς τα δίχτυα ήταν οι «μπεργκαμάσκι» στο 30ο λεπτό, με τον Ζαπακόστα να πετυχαίνει ένα γκολ, αλά Κούρτιτς και να ισοφαρίζει σε 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στην ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι μπήκαν διατεθειμένοι να αντρέψουν το σκορ, πιέζοντας τη Φιορεντίνα. Η πίεση απέφερε καρπούς, με τον Μπογκά να δίνει το προβάδισμα στην Αταλάντα, στο 56′, πραγματοποιώντας εκπληκτική ατομική ενέργεια.

Βέβαια, όπως πήραν προβάδισμα οι «βιόλα», έτσι και ισοφάρισαν. Ο Πιάτεκ στήθηκε στα 11 βήματα, αρχικά είδε η εκτέλεση του να αποκρούεται από τον Μούσο, αλλά στην επαναφορά σούταρε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι οδηγείται στο μισάωρο της παράτασης, η ομάδα του Ιταλιάνο με τον Μιλένκοβιτς, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 81′, έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Αταλάντα και πέτυχε 3-2 δευτερόλεπτα πριν λήξει το παιχνίδι, κλειδώνοντας την παρουσία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Αταλάντα: Μούσο, Παλομίνο (37′ Κουπμάινερ), Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, Χατεμπόερ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Ζαπακόστα, Μπογκά, Μαλινόφσκι (74′ Μουριέλ), Πάσαλιτς (74′ Πεσίνα)

Φιορεντίνα: Τερακιάνο, Μαρτίνες (60′ Σότιλ), Ίγκορ, Οντριοθόλα, Μπιράγκι, Καστροβίγι (59′ Μποναβεντούρα), Τορέιρα, Μάλε (81′ Μιλένκοβιτς), Γκονζάλες, Πιάτεκ, Σαπονάρα (75′ Σαπονάρα)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News