Βία στα γήπεδα: Άλκη κοίτα τα χάλια μας - Χαμός με ρόπαλα, ξύλο και μηνύσεις στη Γ' Εθνική!

Βία στα γήπεδα: Άλκη κοίτα τα χάλια μας – Χαμός με ρόπαλα, ξύλο και μηνύσεις στη Γ’ Εθνική! Απίθανα επεισόδια στο ματς Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας – ΑΕ Λευκίμμης.

Όταν μετά τον άδικο και αναίτιο θάνατο ενός νέου ανθρώπου ευαισθητοποιείται ολάκερη η κοινωνία και σύσσωμοι οι φορείς του ποδοσφαίρου, αλλά παρ’ όλα αυτά τα βίαια επεισόδια με… ροπαλιές και μαχαιρώματα συνεχίζονται ακόμα και σε επίπεδο Γ’ Εθνικής, τότε υπάρχει πρόβλημα. Μεγάλο… 

Η ΕΠΣ Κέρκυρας προχώρησε σε καταγγελία για όσα θλιβερά συνέβησαν στον κυριακάτικο (3/4) αγώνα Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας – ΑΕ Λευκίμμης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, «νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Νομού, δυο διοικητικοί παράγοντες του σωματείου ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ…» και, «προς το τέλος περίπου του αγώνα, ομάδα ροπαλοφόρων της γηπεδούχου ομάδας (Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ) εισήλθε στο τμήμα της κερκίδας όπου καθόταν οι οπαδοί της ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ, και υπήρξαν συμπλοκές σώμα με σώμα καθώς και μαχαιρώματα από αυτούς τους ροπαλοφόρους με την ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούσαν τον χώρο».

Αναφορικά με τη στάση του διαιτητή της συνάντησης σε άλλη ανακοίνωση η ΕΠΣ Κέρκυρας τονίζει ότι, «ο διαιτητής, κύριος Σιδηρόπουλος, γνωστός κατά τα άλλα σε όλη την Βόρεια Ελλάδα για την αθυροστομία του και προφανώς για το μίσος του για το ποδόσφαιρο…

…εκτός των βάναυσων και εγκληματικών του λαθών, που συνοψίζονται ως εξής: 3 πέναλτι κατά της ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ, το τελευταίο στο 98ο λεπτό, 5 αποβολές όλες κατά της ΑΕΛ, είχε το θράσος να καθυβρίζει σε ολόκληρο τον αγώνα τους πάντες. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κόκκινη κάρτα, στον προπονητή της ΑΕΛ ΚΟΡΟΜΠΟΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, όπου του υπέβαλλε και μήνυση για αυτό με την φράση «”ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ Γ*** ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΗΞΩ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ”».

Για όλα αυτά ενημερώθηκαν τα αρμόδια Υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού και Προστασίας του Πολίτη και συν αυτώ οι αρμόδιοι Υπουργοί και Υφυπουργοί. 

Τα βασικά ερωτήματα

Η υπόθεση έχει πολλά ερωτήματα στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι άνθρωποι που διοικούν το ποδόσφαιρο, αλλά και οι αστυνομικές αρχές.

Το ματς ήταν πολύ κρίσιμο για την παραμονή, με τους Κερκυραίους πριν την έναρξη να έχουν τρεις πόντους περισσότερους και να βρίσκονται μία θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Πλέον, ισοβαθμούν έχοντας τα ίδια αποτέλεσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια. Η διαφορά τους είναι ότι την τελευταία αγωνιστική η Λευκίμμη υποδέχεται τον πρωτοπόρο Μακεδονικό που θέλει μόνο νίκη για να διεκδικήσει την άνοδο στη Super League 2 και ο Μ. Αλέξανδρος υποδέχεται τον αδιάφορο Εδεσσαϊκό.

Οι Κερκυραίοι υποστηρίζουν ότι το σπίτι του διαιτητή της συνάντησης απέχει μόλις 10 λεπτά από το γήπεδο που έγινε ο αγώνας; Το κατήγγειλαν, αλλά κανείς δεν αντέδρασε. Σε ένα τόσο κρίσιμο ματς λοιπόν, επιτράπηκε να υπάρχουν οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας. Κι ενώ αυτό συνέβη η Αστυνομία δεν κινήθηκε αποφασιστικά όταν δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρια και ρόπαλα. Αυτά καταγγέλουν οι άνθρωποι της Λεκίμμης. Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι ήδη στα social media άρχισαν να μιλούν για αντίποινα απέναντι σε μια άλλη ομάδα τη ευρύτερης περιοχής, τον Μακεδονικό.

Το ματς αποκτά υψηλή επικινδυνότητα και χρήζει λήψης έκτακτων μέτρων. 

Η απάντηση του Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων Ημαθίας

Από την πλευρά του ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας με δική του ανάρτηση αναφέρει ότι «ως γηπεδούχοι τους παρείχαμε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία όπως αναγνώρισε – και μας το δήλωσαν – το σύνολο της αποστολής της ομάδας τους. Οι δε παράγοντες της Λευκίμμης και μετά το τέλος του αγώνα δήλωναν ότι δεν είχαν κανένα παράπονο από την ομάδα του Μ. Αλεξάνδρου.

Τα όσα καταγγέλλονται από τους παράγοντες της Λευκίμμης σχετικά με επίθεση σε βάρος τους με λοστούς και μαχαίρια από το σωματείο μας είναι παντελώς ψευδή αβάσιμα και αναπόδεικτα.

Σε όλη δε την διάρκειά του υπήρχε στο στάδιο ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία και έκανε το καθήκον της στο έπακρο. Τα όποια μεμονωμένα επεισόδια δημιουργήθηκαν ουσιαστικά από φιλάθλους της Λευκίμμης -μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ από την ομάδας μας – οι οποίοι πετώντας μπουκάλια και εξυβρίζοντας χυδαία, προκαλούσαν συνεχώς τους ουδέτερους – κατ’ ουσία – φιλάθλους που βρίσκονταν στο μέσον της κερκίδας. 

«Στο αγωνιστικό κομμάτι οι ποδοσφαιριστές της Λευκίμμης από το 1ο λεπτό της αναμέτρησης επέδειξαν εριστική συμπεριφορά, προκαλώντας και εξυβρίζοντας τόσο τους ποδοσφαιριστές μας όσο και τον διαιτητή.

Για την προκλητική τους συμπεριφορά (ποδοσφαιριστών και παραγόντων) ο διαιτητής αναγκάστηκε να προβεί στη χρήση αρκετών καρτών. Από αυτές, τρεις κόκκινες κάρτες τους δόθηκαν στον πάγκο γιατί επιτέθηκαν στον διαιτητή χειροδικώντας και για εξύβριση του ενός βοηθού (επόπτη) και μια για αντιαθλητικό παιχνίδι (2 κίτρινες)».

Το βίντεο που θα δώσει απαντήσεις

Όπως καταλαβαίνεται οι δύο ομάδες είδαν τα δεδομένα επεισόδια από διαφορετική οπτική και έχοντας αντίθετη άποψη σχετικά με το τι συνέβη. Μόνο στοιχείο που θα ξεκαθαρίσει τι έγινε είναι το βίντεο του αγώνα. Οι άνθρωποι της κερκυραϊκής ομάδας υποστηρίζουν ότι το ματς βιντεοσκοπήθηκε από συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Ας ζητήσουν οι αρμόδιοι, λοιπόν, το βίντεο, μπας και δοθούν απαντήσει για αυτή την ιστορία που προσθέτει άλλο ένα θλιβερό επεισόδιο στο κακοστημένο σίριαλ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

* Οι Φωτογραφίες προέρχονται απην ιστοσελίδα kerkidasport.gr

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News