Γκουστάβο Πογιέτ: «Ξεκινάμε από το μηδέν, η εθνική Ελλάδος είναι ανοιχτή για Μανωλά, Σωκράτη, Σιόβα»

Γκουστάβο Πογιέτ: Ο Γκουστάβο Πογιέτ μίλησε για όλους και όλα στην παρουσίασή του από την Ομοσπονδία ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδος και έστειλε μήνυμα ενότητας, τονίζοντας πως η πόρτα είναι ανοιχτή για τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Σιόβα.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ μίλησε για όλους και όλα στην παρουσίασή του από την Ομοσπονδία ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδος και έστειλε μήνυμα ενότητας, τονίζοντας πως η πόρτα είναι ανοιχτή για τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Σιόβα.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός αναφέρθηκε στην ταυτότητα που θέλει να δώσει στην Εθνική ομάδα, αλλά και στο θέμα της έδρας στο οποίο τόνισε πως όπου και να αγωνίζεται η Εθνική θα πρέπει πάντα να παίζει σε γεμάτο γήπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ευχαριστώ τη διοίκηση της ομοσπονδίας και τα μέλη της, που μου δίνουν ξανά την ευκαιρία να επιστρέψω στην Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Πέρασα όμορφες στιγμές στην Ελλάδα. Είναι μεγάλη μου τιμή να μου δίνεται η δυνατότητα να προπονήσω την Εθνική ομάδα και θα κάνω τα πάντα για να τα καταφέρω. Εάν δουλέψουμε όλοι μαζί τότε θα καταφέρουμε να φέρουμε ξανά επιτυχίες.»

Για τον λόγο που είπε το ναι: «Είπα το ναι επειδή πιστεύω πολύ στο ταλέντο των Ελλήνων παικτών. Όταν αναλύουμε την επιτυχία πρέπει να εξετάσουμε αρκετές παραμέτρους. Θέλουμε προφανώς να κάνουμε καλή πορεία στο Nations League και να καταφέρουμε να πάμε στο Euro.

Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνεις τα πράγματα, μπορεί να παίζουμε λίγο πιο όμορφο ποδόσφαιρο αλλά να μην πετύχουμε το στόχο μας που να είναι να βρεθούμε στο Euro. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να φερθούμε έξυπνα και μέσα από το ποδόσφαιρο που θα παίξουμε να προσπαθήσουμε να φέρουμε νίκες με την εθνική ομάδα. Θέλω να χρησιμοποιήσω την ποιότητα και το πάθος που έχουν οι ποδοσφαιριστές και σιγά-σιγά φτιάχνοντας ένα πλάνο και έχοντας ταυτότητα που αντιπροσωπεύει εμένα τον ίδιο.».

Για το στυλ παιχνιδιού που θα ακολουθήσει: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν διάφοροι τρόποι να παίξεις. Μπορείς να παίξεις το ωραιότερο ποδόσφαιρο χωρίς να πετύχεις τους στόχους σου. Πρέπει να προσαρμοστούμε. Να φερθούμε έξυπνα. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε σε νίκες και ωραίο ποδόσφαιρο. Θα χρησιμοποιήσουμε την ποιότητα και το πάθος των παικτών. Φτιάχνοντας μια ταυτότητα που θα με αντιπροσωπεύει, αλλά και την Ελλάδα, να φτάσουμε την ομάδα σε ένα επίπεδο που θα φτάνει στους στόχους της. Είμαι εδώ για να κερδίσω.»

Για τους αποκλεισμούς των Μανωλά, Παπασταθόπουλου και Σιόβα: «Για να είναι ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει καμία τιμωρία. Ξεκινάμε από το μηδέν. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Τον Σιόβα τον γνωρίζω και προσωπικά. Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής έχει το πάθος και θέλει να συνεισφέρει, η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους. Όσοι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Ξέρω τον Σιόβα προσωπικά. Θα είναι ένα εύκολο τηλεφώνημα. Είναι ένα νέο ξεκίνημα. Ποιότητα και πάθος να έχουμε. Όποιος έχει το πάθος και την ποιότητα οι πόρτες είναι ανοιχτές για αυτόν»

Για την ταυτότητα που θέλει να περάσει: «Να υπάρχει πειθαρχεία, ειλικρίνεια, να δουλεύουμε σκληρά στο 100%, να εκπροσωπήσουμε την χώρα επάξια και να κάνουμε τους οπαδούς και πολίτες της χώρας περήφανους. Μετά από αυτό πάμε στο ποδοσφαιρικό σκέλος που θέλω να τους περάσω ότι είναι το σημαντικότερο πράγμα, αλλά παράλληλα να το διασκεδάζουμε και να κερδίζουμε. Η ιδέα είναι να κερδίζουμε με τους παίκτες που θα είναι διαθέσιμοι. Δεν θα αναλύσω εδώ συστήματα και προπονήσεις»

Για το ότι εργάζεται πρώτη φορά σε εθνική ομάδα: «Προφανώς από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε όλοι μας. Θα κρατήσω τα καλά στοιχεία που έχω δει από την εθνική στα προκριματικά και τα φιλικά. Με αυτά θα βάλω την δική μου φιλοσοφία. Θέλω να φέρουμε μία ισορροπία. Είχε καλή αμυντική λειτουργία η εθνική ομάδα, αλλά θέλουμε μία ισορροπία με δημιουργικότητα και ευκολίες στο σκοράρισμα».

Για το αν η εθνική θα είναι μια ομάδα «κλειστού γκρουπ» ποδοσφαιριστών: «Θα μιλήσουμε με όλη την ομάδα για το πρώτο γκρουπ που θα καλέσουμε. Μετά τα πρώτα ματς θα είναι πιο ξεκάθαρη η εικόνα για το τι χρειαζόμαστε. Θέλουμε να έχουμε ένα συμπαγές γκρουπ παικτών. Ζούμε σε μια περίοδο πανδημίας όμως, με τραυματισμούς παικτών… Συμβαίνουν πολλά και πρέπει να είμαστε ευέλικτοι. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να βρούμε γρήγορα τον κορμό της ομάδας, αλλά πάντα μπορεί να χρειάζονται αλλαγές»

Για το θέμα της έδρας: «Δουλεύουμε για το θέμα του γηπέδου. Οι Έλληνες παθιάζονται με το ποδόσφαιρο, αλλά και το μπάσκετ και είναι κάτι που μου αρέσει. Πρέπει στα εντός έδρας παιχνίδια να δείχνουμε στον κόσμο ποιοι είμαστε. Αυτό πιστεύω. Ορισμένες φορές βέβαια δεν είναι εφικτό αυτό. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το θέμα είναι να παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο».

Για θέματα πειθαρχίας: «Είπα ότι είναι σημαντικό για μένα. Ενας από τους 5-6 κανόνες που θα βάλω. Ολοι είμαστε διαφορετικοί. Αλλά δεν έχω αμφιβολία ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News