Ιταλία - Βόρεια Μακεδονία 0-1: Ιστορικό κάζο στο 90+2' για τους πρωταθλητές Ευρώπης

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ δε θα έχει τους πρωταθλητές Ευρώπης, αφού ο Τραϊκόφσκι έβαλε το γκολ της ζωής του και η Βόρεια Μακεδονία κέρδισε την Ιταλία με 0-1, αποκλείοντάς τη από τη συνέχεια των προκριματικών.

Για 90+2 λεπτά η Βόρεια Μακεδονία έπαιξε μαζική άμυνα και οι Ιταλοί σπατάλησαν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ο Τραϊκόφσκι είδε λίγο χώρο στο 92ο λεπτό και σούταρε από απόσταση, mamma mia! Ο Ντοναρούμα απλώνεται αλλά δε φτάνει την μπάλα, το 0-1 είναι γεγονός και οι Ιταλία μένει εκτός των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι Βορειομακεδόνες θα αντιμετωπίσουν την Πορτογαλία, στο μεγαλύτερο παιχνίδι της ιστορίας τους, με φόντο την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Ο αγώνας

Με την έδρα να τους σπρώχνει για το γρήγορο γκολ, οι Ιταλοί θέλησαν εξ αρχής να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, πιέζοντας ασφυκτικά τους Βορειομακεδόνες. Οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε έναν εντελώς παθητικό ρόλο με δύο ζώνες άμυνας μπροστά από την περιοχή του Ντιμιτριέφσκι.

Η ομάδα του Μαντσίνι έφτασε κοντά στο γκολ στο 20ο λεπτό, όταν ο Μπεράρντι με ένα σουτ εντός περιοχής είδε την μπάλα να εξοστρακίζεται στα σώματα, ενώ ο Ντιμιτριέφσκι του αρνήθηκε το γκολ ξανά, δέκα λεπτά αργότερα με την απόκρουση στο σουτ του από το ύψος του πέναλτι.

Οι Ιταλοί φώναξαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Ιμόμπιλε, που ήταν καθαρό, αφού οι αμυνόμενοι πρόλαβαν να διώξουν την μπάλα προτού αυτός εκτελέσει από το ύψος της μικρής περιοχής.

To σκηνικό δε θα άλλαζε φυσικά ούτε στο δεύτερο μέρος, αλλά οι Ιταλοί σπαταλούσαν σωρηδόν τις ευκαιρίες τους. Ο Μπεράρντι συνέχιζε να βρίσκει μπλόκο, ενώ η… βολίδα του Ρασπαντόρι στο 79′ πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Ντιμιτριέφσκι. Και κάπου εκεί ήταν η ώρα για το ιστορικό γκολ. Ο Τραϊκόφσκι δε δίστασε από απόσταση, στις λιγοστές φορές που είδε καθαρά το τέρμα του Ντοναρούμα. Οι Ιταλοί αμυντικοί του το επέτρεψαν, ο Ντοναρούμα δεν μπόρεσε να αντιδράσει και το σοκ ήταν πρωτοφανές.

Τίποτα δε γινόταν να αλλάξει από το 92ο λεπτό και έπειτα, στα τρία λεπτά που ακολούθησαν και οι Ιταλοί χωρίς άλλο χρόνο, όντας φλύαροι για όλο το διάστημα του παιχνιδιού, αποχαιρέτησαν άδικα, αλλά that’s football…

Eνδεκάδες

Ιταλία: Ντοναρούμα, Φλορέντσι, Μαντσίνι (89′ Κιελίνι), Μπαστόνι, Έμερσον, Μπαρέλα (77′ Τονάλι), Ζορζίνιο, Βεράτι, Μπεράρντι (90′ Ζοάο Πέδρο), Ινσίνιε (64′ Ρασπαντόρι), Ιμόμπιλε (77′ Πελεγκρίνι)

Βόρεια Μακεδονία: Ντιμιτριέφσκι, Ριστόφσκι (72′ Μιόφσκι), Βελκόφσκι, Μουσλιου, Αλιόσκ, Τσουρλίνοφ, Αντέμι (58′ Ασκόφσκι), Μπάρντι, Νικόλοφ (58′ Σπιρόφσκι), Ριστόφσκι, Τραϊκόφσκι

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News