Κόπα Άφρικα: Στους δρόμους η Σενεγάλη για την παρέα του Μανέ και του Σισέ

Στους δρόμους η Σενεγάλη για κατάκτηση του Κόπα Άφρικα από την παρέα του Μανέ και του Σισέ

Η Σενεγάλη κατέκτησε το Κόπα Άφρικα για πρώτη φορά στην ιστορία της το βράδυ της Κυριακής (6/2) στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αίγυπτο (4-2), προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους κατοίκους της χώρας. 

Οι δρόμοι του Ντακάρ κατακλύστηκαν από κόσμο, που πανηγύριζε για την ιστορική αυτή διάκριση, που έφερε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής για πρώτη φορά στη Σενεγάλη. Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές. 

 

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι ο Σαντιό Μανέ, είναι γνωστός για το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο, με τον ίδιο να δηλώνει στο παρελθόν:

«Γιατί να θέλω δέκα Ferraris, 20 διαμαντένια ρολόγια ή δύο αεροπλάνα; Τι θα προσφέρουν σε εμένα και στον κόσμο αυτά τα αντικείμενα;  Ήμουν πεινασμένος και έπρεπε να δουλέψω στους αγρούς. Επιβίωσα από δύσκολες στιγμές, έπαιξα ποδόσφαιρο με γυμνά πόδια, μου έλειπε η εκπαίδευση και αρκετά ακόμα πράγματα, όμως σήμερα με αυτά που κερδίζω χάρη στο ποδόσφαιρο, μπορώ να βοηθήσω τους ανθρώπους μου.  Έχτισα σχολεία, ένα στάδιο, ενώ παρέχουμε ρούχα, παπούτσια, φαγητό σε ανθρώπους που ζουν κάτω από εξαιρετική φτώχεια.  Επιπλέον, δίνω 70 ευρώ το μήνα σε όλους τους ανθρώπους σε μία φτωχή επαρχία της Σενεγάλης ώστε να συμβάλλω στη βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης.  Δεν έχω ανάγκη να επιδεικνύω υπερπολυτελή αμάξια και σπίτια, ταξίδια, ακόμα και αεροπλάνα. Προτιμώ οι δικοί μου άνθρωποι να κερδίσουν λίγα από αυτά που μου έχει δώσει η ζωή». 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News