Κύπελλο Ισπανίας: Το σήκωσε ο 40άρης Χοακίν και έσπασε όλα τα ρεκόρ

Κύπελλο Ισπανίας: Το σήκωσε ο 40άρης Χοακίν με την Μπέτις στον τελικό με αντίπαλο τη Βαλένθια και έσπασε όλα τα ρεκόρ

Όταν ο Χοακίν επέστρεφε στην όμορφη Σεβίλλη το 2015, δεν ήταν λίγοι αυτοί που περίμεναν ότι ο βετεράνος Ισπανός διεθνής γύρισε στην ομάδα που περπάτησε για πρώτη φορά ποδοσφαιρικά, τη Ρεάλ Μπέτις, απλά για να κλείσει την καριέρα του.

Ένας παίκτης, όμως, με την πορεία, το ταπεραμέντο και την ποιότητα του 40χρονου ακραίου μέσου των βερδιμπλάνκος δεν θα μπορούσε να κάνει εκπτώσεις στην απόδοσή του.

Και από χθες (23/4) το βράδι, ο Χοακίν μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ κατακτώντας με την αγαπημένη του Μπέτις το Κύπελλο Ισπανίας έπειτα από έναν συναρπαστικό όσο και δραματικό τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι στο Εστάδιο Ολίμπικο δε Σεβίγια.

Σε ηλικία 40 ετών και 276 ημερών έγινε ο γηραιότερος παίκτης που παίζει, κατακτά, αλλά και σκοράρει (στη διαδικασία των πέναλτι) στον τελικό του Copa del Rey. Και σαν μη έφτανε αυτό, η χρονική απόσταση από τον πρώτο τίτλο που κέρδισε με την Μπέτις πίσω στα 2005, αυτές οι 6.160 μέρες, συνιστούν επίσης ένα νέο μεγάλο ρεκόρ ξεπερνώντας τις 5.915 μέρες του Πάκο Χέντο.

Κούπα Κυπέλλου – επιτέλους – και γι’ αυτόν τον τζέντλεμαν των γηπέδων τον Αργεντινό τεχνικό Μανουέλ Πελεγκρίνι, που δεν τα ειχε καταφέρει ούτε με τη Ρεάλ, ούτε με τη Μάντσεστερ Σίτι μήτε με τη Γουέστ Χαμ.

Περιττό να σας πούμε ότι μετά τη λήξη του αγώνα κάηκε το… πελεκούδι.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News