Mάντσεστερ Σίτι: Το δώρο τίτλου του Γκαμπριέλ Ζεσούς στη μάχη με τη Λίβερπουλ

Με καρέ του Γκαμπριέλ Ζεσούς η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε 5-1 τη Γουότφορντ και παρέμεινε στην κορυφή της Premier League. Παράλληλα έβαλε πίεση στη Λίβερπουλ που την Κυριακή του Πάσχα δίνει ντέρμπι με την Έβερτον.

Με τα δημοσιεύματα να τον θεωρούν φευγάτο ο Βραζιλιάνος επιθετικός έδωσε ρεσιτάλ κόντρα στη Γουότφορντ σημειώνοντας τέσσερα γκολ και δίνοντας μια ασίστ, στον Ρόδρι για να πετύχει το ωραιότερο γκολ της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι κυνήγησαν και άλλα γκολ αλλά λόγω αστοχίας δεν τα πέτυχαν. Και ο λόγος που τα κυνήγησαν ήταν σημαντικός. Η Σίτι υστερούσε κατά 7 γκολ στη διαφορά τερμάτων έναντι της Λίβερπουλ πριν από τον αγώνα. Και όπως είναι γνωστό το πρώτο κριτήριο, μετά τους βαθμούς, για την κατάταξη στην Premier League είναι η διαφορά τερμάτων.

Με τη βοήθεια του Ζεσούς λοιπόν σήμερα η Σίτι έφτασε στο -2 από τη Λίβερπουλ στη διαφορά τερμάτων και δεν αποκλείεται αν στο τέλος έχουμε ισοβαθμία ανάμεσα στις δυο ομάδες αυτό να ήταν το καλύτερο αποχαιρετιστήριο δώρο του Βραζιλιάνου στον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Στο άλλο ματς, η Νόριτς υπέστη βαριά ήττα 3-0 στο “Κάροου Ρόουντ” από τη Νιούκαστλ και παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Εκτελεστής ήταν ο βραζιλιάνος Ζοέλιτον με δύο γκολ στο 1ο μέρος. Ο Δημήτρης Γιαννούλης αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι και ο Χρήστος Τζόλης μπήκε αλλαγή στο 75′.

H βαθμολογία

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News