Μεξικό: Αναστολή πρωταθλήματος και κυρώσεις για τα επεισόδια

Μεξικό: Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος στο Μεξικό έκανε γνωστό πως θα αναστείλει τους επερχόμενους αγώνες στο στάδιο Corregidora, όπου βίαιες συγκρούσεις προκάλεσαν τραυματισμούς περισσότερων από 20 ατόμων και θα απαγορεύσει στους φιλοξενούμενους οπαδούς της Άτλας να παρακολουθήσουν εκτός έδρας αγώνες.

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος στο Μεξικό έκανε γνωστό πως θα αναστείλει τους επερχόμενους αγώνες στο στάδιο Corregidora, όπου βίαιες συγκρούσεις προκάλεσαν τραυματισμούς περισσότερων από 20 ατόμων και θα απαγορεύσει στους φιλοξενούμενους οπαδούς της Άτλας να παρακολουθήσουν εκτός έδρας αγώνες.

Οι άγριες επιθέσεις μεταξύ των θεατών κατά τη διάρκεια του αγώνα Κερετάρο – Άτλας το Σάββατο (5/3) έστειλαν 26 άτομα στο νοσοκομείο με τρία άτομα να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Για το συμβάν αυτό η Liga ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει κυρώσεις, χωρίς να διευκρινίσει ποιος μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος ή τι μπορεί να περιλαμβάνουν οι κυρώσεις.

«Έχουμε μια άμεση πρόκληση να δημιουργήσουμε μια σαφή και κατανοητή απάντηση και αποτελεσματική τιμωρία», δήλωσε ο πρόεδρος της Liga MX, Μιγκέλ Αριόλα, σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε επίσης ότι θα υπάρξει συνάντηση την Τρίτη, για να συζητήσουν περαιτέρω πειθαρχικά μέτρα.

Από τη μεριά του, ο κυβερνήτης της πολιτείας Κερετάρο, Μαουρίτσιο Κούρι, δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει έρευνες για απόπειρα ανθρωποκτονίας. «Αν και δεν υπάρχουν θάνατοι, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν πρόκειται για τραγωδία», είπε ο Κούρι στους δημοσιογράφους.

Σημειώνεται πως η συνομοσπονδία ποδοσφαίρου Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF), η οποία περιλαμβάνει τη Liga MX του Μεξικού, ζήτησε «ισχυρές» κυρώσεις, ενώ η FIFA κάλεσε τις κυβερνητικές αρχές να αποδώσουν δικαιοσύνη.

«Η βία στο στάδιο La Corregidora ήταν απαράδεκτη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η FIFA.

Το Μεξικό θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA το 2026 μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, σηματοδοτώντας την τρίτη φορά που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση του αθλήματος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News