Πολωνία - Σουηδία 2-0: Ο Λεβαντόφσκι και ο Ζιελίνσκι την έστειλαν στο Μουντιάλ του Κατάρ

Η Πολωνία επικράτησε με 2-0 της Σουηδίας χάρη σε τέρματα που σημείωσαν οι Λεβαντόφσκι και Ζιελίνσκι και κατάφερε να φτάσει έτσι στα τελικά του Μουντιάλ του Κατάρ. Οι «αετοί» όπως είναι το παρατσούκλι των κεντροευρωπαίων θα δώσουν το παρών σε δεύτερο σερί Μουντιάλ για πρώτη φορά από τις διοργανώσεις 2002 και 2006.

Η Πολωνία ήταν εκείνη που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, όμως οι Σουηδοί ήταν αυτοί που είχαν την καλύτερη εικόνα στο σύνολο του πρώτου μέρους. Και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους, χωρίς ωστόσο να έχουν την κλασσική ευκαιρία, ώστε να βρουν το γκολ που θα τους δώσει το προβάδισμα που αποζητούσαν. Θα περιμένε κανείς η Πολωνία να έχει καλύτερο πρόσωπο όντας στην έδρα της και με την υποστήριξη του κόσμου της, όμως η εμφάνιση της Σουηδίας ήταν εξαιρετική τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό παιχνίδι λαμβάνοντας πάντα υπόψιν και τα όσα διακυβεύονταν στο συγκεκριμένο ματς.

Ο Κριχόβιακ μπήκε κι έδωσε την λύση για την Πολωνία

Στο δεύτερο μέρος ο Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς πέρασε στο γήπεδο τον Κριχόβιακ της ΑΕΚ, ο οποίος κέρδισε ένα πολύ έξυπνο πέναλτι δύο λεπτά αργότερα, με τον Λεβαντόφσκι να ανοίγει το σκορ για τους Πολωνούς στο 49ο λεπτό ευστοχώντας από τα έντεκα βήματα.

Η Σουηδία βρέθηκε έτσι με την πλάτη στον τοίχο κι αναγκάστηκε να ανέβει στο γήπεδο για να ψάξει την ισοφάριση. Στο 58ο λεπτό έχασε διπλή ευκαιρία πρώτα με τον Φόρσμπεργκ που τον σταμάτησε ο Σέζνι κι έπειτα με την κεφαλιά του Λίντελοφ από το κόρνερ που παραχώρησε ο Πολωνός κίπερ, που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Ζιελίνσκι έδωσε το τελειωτικό χτύπημα

Οι Σουηδοί συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά τους Πολωνούς, όμως η ομάδα του Μίχνιεβιτς αντιστεκόταν μετριάζοντας την απειλητικότητα των Σκανδιναβών και παραμονεύοντας για μία ευκαιρία για αντεπίθεση ή για κάποιο λάθος. Τελικά ήρθε το δεύτερο με τον Ζιελίνσκι στο 73ο λεπτό να κλέβει την μπάλα από τον Ντάνιελσον, να φεύγει απέναντι στον Όλσεν και να τον νικάει γράφοντας το 2-0.

Ο Άντερσον έβαλε και τους Ιμπραΐμοβιτς και Κάρλσον στο χορτάρι σε μία απέλπιδα προσπάθεια να γυρίσει την κατάσταση, όμως μάταια. Οι Πολωνοί έπαιζαν με μεγάλη άνεση λόγω του προβαδίσματός τους σε αντίθεση με τους Σουηδούς που βιαζόντουσαν υπό την πίεση του χρόνου κι έκαναν συνεχώς λάθη.

Πιο κοντά έφτασε η Πολωνία σ’ ένα τρίτο γκολ με τον «Λέβα», που αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 90+1′, παρά οι Σουηδοί, που δεν μπόρεσαν να φτιάξουν άλλη κλασσική ευκαιρία με το 2-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε του αγώνα και να στέλνει την «παρέα» του Λεβαντόφσκι στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Ενδεκάδες:

Εθνική Πολωνίας (πρ. Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς): Σέζνι, Μπιέλικ, Γκλικ, Μπεντνάρεκ, Κας, Μπερεζίνσκι, Γκοράλσκι (46′ Κριχόβιακ), Μόντερ, Ζιελίνσκι (89′ Μπούσκα), Σιμάνσκι, Λεβαντόφσκι

Εθνική Σουηδίας (πρ. Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Ντάνιελσον (80′ Ιμπραΐμοβιτς), Λίντελοφ, Κραφτ, Αουγκούστινσον, Κουλουσέφσκι, Φόρσμπεργκ, Όλσον (80′ Κάρλσον), Κάρλστρομ (67′ Σβάνμπεργκ), Άισακ, Κουάισον (67′ Ελάνγκα)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News