ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ: Θα «σπάσει» το ρεκόρ του Πελέ ο Μέσι;

Ο Μέσι και ο συμπαίκτης του Νεϊμάρ, το ρεκόρ του Πελέ που βρίσκεται σε… κίνδυνο και η… ρεβάνς που αναζητά η «Σελεσάο»

Βραζιλία και Αργεντινή αναμετρώνται για πρώτη φορά μετά τον τελικό του Copa America, όπου η «Αλμπισελέστε» αναδείχτηκε νικήτρια και επικρατώντας με 1-0 της «Σελεσάο» στο θρυλικό «Μαρακανά», κατέκτησε μετά από 28 ολόκληρα το τρόπαιο της διοργάνωσης.

Απόψε το βράδυ στις 22:00, το γήπεδο της Κορίνθιανς θα φιλοξενήσει το μεγάλο «ντέρμπι», παρουσία 12.000 θεατών, που διεξάγεται αυτή τη φορά στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ το 2022.

Η Αργεντινή έχει 2 νίκες στα τελευταία 2 παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο αγώνας, από βαθμολογικής άποψης δεν είναι… ζωής και θανάτου, αλλά το εν λόγω ζευγάρι πάντα βρίσκει τρόπο να μονοπωλεί το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου, με τη Βραζιλία να έχει πολλές απουσίες (Άλισον, Γκάμπριελ Ζεσούς, Ριτσάρλισον, Έντερσον, Ραφίνια, Τιάγκο Σίλβα και Φρεντ) και αλλαγές στο ρόστερ λόγω των πρωτοκόλλων του Covid-19. 

Το ρεκόρ του Πελέ σε… κίνδυνο

Aκόμα ένα ρεκόρ κυνηγάει ο Λιονέλ Μέσι, που έχει στο ενεργητικό του 76 γκολ με το εθνόσημο, ενώ ο Πελέ είχε φτάσει τα 77. Αν ο Αργεντινός σκοράρει απόψε, θα έχει τη δυνατότητα να ισοφαρίσει το Βραζιλιάνο «θρύλο» και αν τον ξεπεράσει, θα αναδειχτεί ως ο Λατινοαμερικάνος ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ στην Εθνική ομάδα της χώρας του.

Μέσι και Νεϊμάρ αναμετρώνται ως συμπαίκτες 

Πολλά έχουν αλλάξει από εκείνο το βράδυ της 11ης Ιουλίου. Ο Λιονέλ Μέσι και ο Νεϊμάρ, που μας χάρισαν πολύ όμορφα στιγμιότυπα μετά το τέλος του αγώνα, είναι πια συμπαίκτες στην Παρί Σεν Ζερμέν. Επιπλέον, από τη γαλλική ομάδα θα δώσουν το «παρών» και οι Λεάντρο Παρέδες και Άνχελ Ντι Μάρια, ενώ στη Bραζιλία αγωνίζεται ο συμπαίκτης τους Μαρκίνιος (τιμωρημένος).

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη •Messi and Neymar• (@neymessiforever)

 

Οι Λαουτάρο Μαρτίνες και Χοακίν Κορέα μοιράζονται τα αποδυτήρια και της Ίντερ και σκόραραν αμφότεροι κόντρα στη Βενεζουέλα

Η Αργεντινή έχει 2 νίκες στα τελευταία 2 παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στις 15 Νοέμβρη του 2019, σε φιλική αναμέτρηση στο Ριάντ, με γκολ του Λιονέλ Μέσι, είχε κερδίσει με 1-0 η «Αλμπισελέστε». 

H Βραζιλία έχει 7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, έχει συγκεντρώσει 21 βαθμούς και οδηγεί την κούρσα του ομίλου. Η Αργεντινή μετρά 4 νίκες και 3 ισοπαλίες και βρίσκεται στη 2η θέση με 15 βαθμούς. Ακολουθεί το Εκουαδόρ με 11 βαθμούς.  

«Δεν νομίζω ότι έχει σημασία σε ποια θέση θα τερματίσουμε στα προκριματικά αλλά να φτάσουμε στο Κατάρ. Mε όποιους παίκτες και να παραταχθεί, η Βραζιλία είναι πάντα ένας σημαντικός αντίπαλος. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούμε τον αντίπαλό μας. Έρχονται από ένα απίστευτο θετικό σερί. Έχουμε απόλυτο σεβασμό. Κέρδισαν και τα επτά προηγούμενα παιχνίδια», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι.

Για τις πολλές απουσίες της Βραζιλίας, λόγω των πρωτοκόλλων του Covid-19, και την απόφαση της Αγγλίας να μην επιτρέψει στους διεθνείς που αγωνίζονται στην Premier League, να ενσωματωθούν στην αποστολή: 

«Η Βραζιλία παραμένει Βραζιλία, χωρίς αμφιβολία. Καταλαβαίνω τον Τίτε, ο οποίος θέλει να έχει τους καλύτερους. Αλλά εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη ομάδα. Πήγε στη Χιλή και κέρδισε. Θα αναζητήσει άλλες λύσεις, τις οποίες διαθέτει και θα μας δυσκολέψειΥπάρχει μέγιστη δυσκολία. Η Αργεντινή αξίζει να παίξει όλα τα παιχνίδια με την ίδια ένταση και ενέργεια. Πρέπει να κερδίσουμε και να αφήσουμε μια καλή εικόνα. Αυτό είναι το θέμα τελικά. Το σημαντικό είναι πώς θα αντιμετωπίσεις το παιχνίδι».

«Δεν τηρούνται οι ίδιες προϋποθέσεις για την προετοιμασία μας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, και αυτό μετατρέπεται σε προνόμιο για τους άλλους. Ειδικά για τις ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες», είχε δηλώσει από την πλευρά του ο προπονητής της Βραζιλίας, Τίτε.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News