Τραμπζονσπόρ: Μπακασέτας και Σιώπης πρωταθλητές Τουρκίας

Την περίμενε 38 χρόνια αυτή τη στιγμή η Τραμπζονσπόρ που αναδείχθηκε απόψε (30/4) πρωταθλήτρια Τουρκίας. Μια επιτυχία στην οποία σημαντική συμβολή είχαν δυο Έλληνες, ο Μανώλης Σιώπης και ο Τάσος Μπακασέτας.

Μια ισοπαλία χρειαζόταν στον αγώνα με την Αντάλιασπορ για να πανηγυρίσει τον τίτλο τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος και αυτό το αποτέλεσμα πήρε (2-2). Τώρα ακόμη και τρεις ήττες να κάνει στα ματς που απομένουν η Φενέρμπαχτσε που την κυνηγά δεν μπορεί να την πιάσει καθώς έχει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία. 

Ο Μανώλης Σιώπης ξεκίνησε στη βασική 11αδα ενώ ο Τάσος Μπακασέτας έμεινε στον πάγκο και πήρε τη θέση του Σιώπη στο 60΄. Ο Έλληνας επιθετικός είχε επεισόδιο με τον Βουράλ στο τέλος του αγώνα και δέχθηκε κίτρινη κάρτα. 

Λίγο μετά εκατοντάδες οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, θεωρώντας ότι το παιχνίδι είχε λήξει και οι σεκιούριτι σχημάτισαν ανθρώπινες ασπίδες μπροστά στη φυσούνα και στο διαιτητή. Το ματς διακόπηκε για δύο λεπτά και ξανάρχισε όταν αγωνιστικός χώρος εκκενώθηκε.

Το τελικό σφύριγμα ήρθε στο 104ο λεπτό και σήμανε την έναρξη του τρελού πανηγυριού από τους οπαδούς της Τραμπζονσπόρ.

Δείτε βίντεο από τη φιέστα 

 

Ο Λεφτέρ Αντωνιάδης και ο Μήτρογλου

Οι Μανώλης Σιώπης και Τάσος Μπακασέτας πρόσθεσαν τα ονόματά τους δίπλα σε εκείνα του Λεφτέρ Κιουτσούκ Αντωνιάδη και του Κώστα Μήτρογλου στη λίστα με τους Έλληνες πρωταθλητές Τουρκίας.

Ο Λευτέρης Αντωνιάδης (22 Δεκεμβρίου 1925 – 13 Ιανουαρίου 2012), ο Τούρκος επιθετικός με την ελληνική καταγωγή, είχε κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα στις δυο περιόδους που φόρεσε τη φανέλα της Φενερμπαχτσέ (1950, 1959, 1961 και 1964). 

Ο Κώστας Μήτρογλου (1988 – ) που βρέθηκε στη Γαλατασαράι ως δανεικός για 6 μήνες από τη Μαρσέιγ κατέκτησε το πρωτάθλημα Τουρκίας (και το Κύπελλο) τη σεζόν 2018-19

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News