Τσέλσι - Λίβερπουλ 0-0 (10-11 πεν.): Μια του Κέπα, δυο του Κέπα, τρεις... και ο Κέλεχερ σηκώνει κούπα!

Τσέλσι – Λίβερπουλ 0-0 (10-11 πεν.): Στη διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε η νέα κάτοχος του Carabao Cup, με την Λίβερπουλ να κερδίζει με 11-10, μετά από έναν τελικό που έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά και στο ημίωρο της παράτασης

Στη διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε η νέα κάτοχος του Carabao Cup, με την Λίβερπουλ να κερδίζει με 11-10, μετά από έναν τελικό που έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά και στο ημίωρο της παράτασης.

Σ’ ένα παιχνίδι συναισθηματικά φορτισμένο, ελέω των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία, Τσέλσι και Λίβερπουλ χάρισαν στο κοινό που βρέθηκε στο Γουέμπλεϊ, μία ποδοσφαιρική παράσταση, με την Λίβερπουλ να κατακτά τον πρώτο τίτλο για τη φετινή σεζόν στην Αγγλία.

«Κέρβεροι» τερματοφύλακες τράβηξαν τα φώτα του τελικού

Αναμφίβολα, οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, με τους Κέλεχερ και Μεντί να πραγματοποιούν εκπληκτικές επεμβάσεις και να υπερασπίζονται με ζήλο την εστίας τους.

Αρχικά ο Κέλεχερ, στην πρώτη επίσκεψη της Τσέλσι στα καρέ του, έκανε εκπληκτική εξ’ επαφής επέμβαση σε σουτ του Πούλισικ, ο οποίος μετά από πάσα του Αθπιλικουέτα βρέθηκε απέναντι από την εστία της Λίβερπουλ. Βέβαια, όσο καλές ήταν οι αποκρούσεις  του Σεναγαλέζου τερματοφύλακα ήταν κομβικές. Τόσο η διπλή επέμβαση λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου στα σουτ των Κεϊτά και Μανέ, όσο και η επέμβαση στην κεφαλιά του Φαν Ντάικ στις καθυστερήσεις του τελικού ήταν τεράστιας σημασίας.

Παιχνίδι με 4 γκολ, κατέληξε να μένει χωρίς σκορ

Οι τερματοφύλακες του παιχνιδιού, πέρα από τις μεγάλες αποκρούσεις τους, χρειάστηκαν και τη βοήθεια του VAR για να διατηρήσουν την εστία τους ανέπαφη.

Κατά τη διάρκεια του 90λέπτου, Τσέλσι και Λίβερπουλ βρήκαν από μία φορά το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον VAR να αρνείται και τις δύο φορές τα τέρματα, με συνέπεια ο τελικός να παραμείνει χωρίς σκορ και να οδηγηθεί στην παράταση.

Εκεί, οι «μπλε» ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πετυχαίνοντας δύο γκολ με τους Λουκάκου και Χάβερτς, όμως τον VAR να ακυρώνει τα γκολ των δύο παικτών και το τρόπαιο του Carabao Cup να αναζητά εν τέλει την κάτοχό του στη διαδικασία των πέναλτι.

Το τρικ του Τούχελ, γύρισε μπούμερανγκ στην Τσέλσι

Με τη διαδικασία των πέναλτι να μοιάζει αναπόφευκτη, ο Τούχελ σήκωσε από τον πάγκο τον Κέπα, ρίχνοντας τον στο παιχνίδι για να υπερασπιστεί την εστία της Τσέλσι στην… ρωσική ρουλέτα.

Βέβαια, ο Ισπανός τερματοφύλακας δεν εμφανίστηκε στο ύψος των περιστάσεων. Πέρα από το γεγονός ότι δεν έπιασε κάποιες από τις έντεκα εκτελέσεις πέναλτι της Λίβερπουλ, όταν κλήθηκε να σκοράρει από τα έντεκα βήματα αστόχησε και έγινε ο μοιραίος για τους Λονδρέζους, με τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Carabao Cup.

Ενδεκάδες:

Τσέλσι: Μεντί, Τσαλόμπα, Τιάγκο Σίλβα, Ρόυντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Κόβασιτς, Μάρκος Αλόνσο, Μάουντ, Πούλισικ, Χάβερτς

Λίβερπουλ: Κέλεχερ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ Άρνονλτ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Χέντερσον, Κειτά, Σαλάχ, Μανέ, Ντίας

Photo: Twitter/Carabao Cup

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News