Ναδάλ - Νόρι 2-0: Ράφα ο Τρομερός σκορπά τρόμο στους αντιπάλους του

Ναδάλ – Νόρι 2-0: Ράφα ο Τρομερός σκορπά τρόμο στους αντιπάλους του, φτάνοντας τις 15 νίκες σε ισάριθμα ματς μέσα στο 2022.

Στα τέλη της του 2021 όλοι έβλεπαν τον Ναδάλ με συμπάθεια για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε να επιστρέψει στα κορτ υγιής και δυνατός. Κατά τη διάρκεια του όπεν της Αυστραλίας η συμπάθεια μετατράπηκε σε θερμή υποστήριξη. Τώρα με τους δύο πρώτους μήνες του 2022 να περνούν, όλοι κοιτάζουν τον Ισπανό με δέος και τρόμο. 

Ο κάτοχος 21 γκραν σλαμ τίτλων συνέχισε το αήττητο σερί του μέσα στο 2022, φτάνοντας τις 15 νίκες -το καλύτερο ξεκίνημα στην καριέρα του- και έκανε δικό του τουρνουά του Ακαπούλκο.

Με τη νίκη του με 6-4, 6-4 επί του Βρετανού Κάμερον Νόρι, ο Ναδάλ έφτασε τους 91 τίτλους (σε 128 τελικούς), 4 από τους οποίους κατακτήθηκαν σε αυτό το μεξικάνικο τουριστικό θέρετρο.

Η ζέστη και η υγρασία δεν ήταν πρόβλημα για τον νησιώτη Ισπανό που στα 35 του διανύει περίοδο δεύτερης νεότητας.

«Αυτό το μέρος πάντα το νιώθω ως κάτι το ξεχωριστό. Εόναι η μοναδική η ενέργεια που μου μεταβιβάζει ο κόσμος του Μεξικού.

Πέρασα δύσκολες στιγμές στο παιχνίδι, τις ξεπέρασα και εκμεταλλεύτηκα τις ευκαιρίες μου. Είναι ένας πολύ σημαντικός τίτλος για μένα». 

Ο Ναδάλ είχε 79% ποσοστό επιτυχίας στο πρώτο σερβίς και 71% κερδισμένους πόντους και έγινε ο γηραιότερος και ταυτόχρονα ο νεότερος νικητής στο Ακαπούλκο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News