Η Μπιάνκα Κάπλερ αρνήθηκε το χρυσό - «Δεν μπορώ να πηδήξω τόσο»

Σαν σήμερα, Μπιάνκα Κάπλερ – Bianca Kappler, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Μαδρίτη αρνήθηκε το χρυσό στο άλμα εις μήκος.

Υπάρχουν ιστορίες από τον χώρο του αθλητισμού που μοιάζουν βγαλμένες από παραμύθι. Όπως αυτή που συνέβη σαν σήμερα -5 Μαρτίου- το 2005 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Μαδρίτη. Η 28χρονη τότε, γερμανίδα αθλήτρια Bianca Kappler – Μπιάνκα Κάπλερ, έκανε την έκτη προσπάθειά της στο άλμα εις μήκος.

Πάλευε για ένα μετάλλιο. Το άλμα μετρήθηκε στα 6.96 μέτρα. Δηλαδή 30 εκατοστά περισσότερα από το προσωπικό της ρεκόρ και χρυσό μετάλλιο. Όμως η ίδια ήξερε και δεν σιώπησε. Πήγε αμέσως στους κριτές. «Λάθος. Δεν μπορώ να πηδήξω τόσο. Μπορώ να φτάσω μέχρι τα 6.70μ», είπε.

Επανακαταμέτρηση δεν ήταν εύκολο να γίνει καθώς ήδη στο σκάμμα είχε σβηστεί το ίχνος της. Εξετάστηκε το βίντεο και την άλλη μέρα βγήκε η απόφαση. Το άλμα δεν είχε μετρηθεί σωστά, αλλά δεν μπορούσε να μετρηθεί με ακρίβεια. Της προτάθηκε να κάνει ένα άλμα, το έκτο δηλαδή, μόνη της. Το θεώρησε γελοίο και αρνήθηκε. To άλμα της -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κριτών- ήταν πολύ πιθανό να ήταν αρκετό για ένα μετάλλιο. Ετσι αποφασίστηκε να μοιραστεί το χάλκινο μετάλλιο με τη Ρουμάνα Adina Anton, η οποία είχε πηδήξει 6,59 μ..

Το σερί του Τεντόγλου

2021: Ο Μίλτος Τεντόγλου κατακτά, για δεύτερη σερί φορά, το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με 8.35 (κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο) στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Τορούν της Πολωνίας.

2020: Πεθαίνει σε ηλικία 84 ετών ο πρόεδρος της ΑΕΚ Μιχάλης Τροχανάς που υπήρξε ο ισχυρός άνδρας της ομάδας μεταξύ 1995 και 1999.

2018: Ο 62χρονος Κωστάκης Κουτσοκούμνης, πρόεδρος της ΚΟΠ (Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) από το 2001, πεθαίνει από καρκίνο.

2014: Ο 29χρονος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάνο Ρονάλντο με τα δύο τέρματα που πετυχαίνει στο 5-1 επί του Καμερούν φτάνει τα 49 σε 110 διεθνείς συμμετοχές και γίνεται ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής Πορτογαλίας.

2006: Ο Igor Biscan σκοράρει στο 53ο λεπτό εναντίον της ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός κερδίζει με 1-0. Πρόκειται για το 3000ο γκολ των πρασίνων στην ιστορία της Α’ Εθνικής.

2000: Ο Δημοσθένης Ταμπάκος κατακτά το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους κατά την διάρκεια διεθνούς μήτινγκ στη Μόσχα με 9.750 βαθμούς. 

1995: Το χειρότερο ατύχημα στην ιστορία του America’s Cup. Σκάφος 75 μέτρων από την Αυστραλία σπάει στη μέση και βυθίζεται στις άγριες θάλασσες του Σαν Ντιέγκο, αλλά τα 17 μέλη του πληρώματος σώζονται.

1993: Η IAAF αποκλείει δια βίου τον σπρίντερ Ben Johnson, που βρέθηκε ξανά θετικός κατά την τελευταία του εμφάνιση σε μήτινγκ στο Βέλγιο.

Ο Λουκανίδης… υποβιβάζει την Παναχαϊκή  

1970: Πρώτη φορά υποβιβάζεται για απόπειρα δωροδοκίας. Η Παναχαϊκή μηδενίζεται στον αγώνα με τον Άρη και στα εναπομείναντα παιχνίδια της. Η ΕΠΟ κρίνει ότι η καταγγελία του Τάκη Λουκανίδη είναι βάσιμη. Ο άσος του Άρη είχε καταγγείλει ότι άνθρωποι των Αχαιών είχαν προσπαθήσει να δωροδοκήσουν τον συμπαίκτη του, Συρόπουλο, προσφέροντάς του 40.000 δρχ. για να έχει – αυτός και οι συμπαίκτες τοπυς- μειωμένη απόδοση. Το μεταξύ τους παιχνίδι έληξε 0-0.

1960: Ο Αμερικανός Dallas Long καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στη σφαίρα με 19.38 στο Λος Άντζελες.

1924: Ο Frank Caruana γίνεται ο πρώτος παίκτης μπόουλινγκ που σημειώνει 2 συνεχόμενα perfect games.

1922: Η Phoebe Anne Oakley κάνει ρεκόρ στην σκοποβολή γυναικών όταν πετυχαίνει 98 στους 100 στόχους.

1864: Για πρώτη φορά γίνονται αγώνες στίβου μεταξύ Oxford και Cambridge στην Αγγλία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News