Στέφανος Τσιτσιπάς: Είναι βραδιές που απλώς υποκλίνεσαι στον αντίπαλο και προχωράς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον ημιτελικό της Μαδρίτης και βάζει πλώρη για Ρώμη!

Στη Μαδρίτη τα πράγματα δεν πήγαν με βάση το πρόγραμμα, στην… κυριολεξία. Ο Τζόκοβιτς χρειάστηκε τρία σετ και εν τέλει υποκλίθηκε στον Αλκαράθ, στέλνοντας πίσω τον τελικό των γυναικών.

Τσιτσιπάς και Ζβέρεφ περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους, με τον δικό τους ημιτελικό να ξεκινάει τα μεσάνυχτα και να ολοκληρώνεται μετά από δύο ώρες. Ο Τσιτσιπάς «πάλεψε» με ό,τι τρόπο είχε, κρατήθηκε στο παιχνίδι αλλά είναι αυτές οι βραδιές που αντιλαμβάνεσαι πως οι λεπτομέρειες δεν είναι με το μέρος σου.

Ο Ζβέρεφ κατάφερε να τον κερδίσει για πρώτη φορά σε χωμάτινη επιφάνεια, μετά από τρεις αποτυχημένες απόπειρες, με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-2).

Και τι θα μπορούσε να κάνει ο Τσιτσιπάς άλλωστε, όταν ο Ζβέρεφ έχασε μόλις 8 πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς του (40/48) και το έβαζε με συχνότητα 73%. Το σερβίς του Γερμανού ήταν πραγματικά απλησίαστο τα μεσάνυχτα.

Λόγω αυτού ο Έλληνας τενίστας δεν κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα, έφτασε μόλις δύο φορές σε break point (ήταν μαζεμένες και οι δύο) και πέτυχε ένα… πλήγμα, για να κατακτήσει το 2ο σετ. Κατά τα άλλα το μοτίβο δε θα άλλαζε.

Ο Ζβέρεφ άγγιζε το τέλειο από τη γραμμή του σερβίς και μόλις ο Τσιτσιπάς είχε το παραμικρό κενό στο δικό του, έπαιρνε προβάδισμα. Μοτίβο που επαναλήφθηκε σε 1ο και 3ο σετ.

Ούτε το… τρικ του Στέφανου με τα πλάγια βήματα πριν το σερβίς του Γερμανού έπιασε τελικά. Προσπάθησε να κάνει μερικές κινήσεις στην υποδοχή για να τον αποσπάσει και ίσως να μαντέψει καλύτερα, φέρνοντας το σώμα του στην κατάλληλη θέση για κάτι καλύτερο, αλλά μάταια.

Ο Ζβέρεφ βγήκε νικητής, ο Τσιτσιπάς απλά ηττήθηκε αφού δε γινόταν αλλιώς και προχωράει για τη Ρώμη. Απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ, με λιγοστές ώρες ξεκούρασης, ο Σάσα θα υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε πέρσι, το απόγευμα της Κυριακής.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News