Ρομέλου Λουκάκου - Λατρεύτηκε όσο λίγοι από τους «νερατζούρι» και έγινε persona non grata επειδή τους πρόδωσε

Twitter

Ο Ρομέλου Λουκάκου αποδέχεται την πρόταση της Τσέλσι και γίνεται persona non grata από τους οπαδούς των «νερατζούρι» που τον λάτρεψαν.

Στις 12 Αυγούστου του 2021, ο Ρομέλου Λουκάκου αφήνει την Ίντερ για να μετακομίσει στο Λονδίνο και στην παλιά του αγάπη την Τσέλσι που τον καλεί.

Ο Βέλγος μόλις έχει τελειώσει μία εξαιρετική σεζόν με τους νερατζούρι, έχοντας πετύχει 30 γκολ και 10 ασίστ κατακτώντας μάλιστα την Serie A ανεβάζοντας κατά πολύ τις μετοχές του.

Οι οπαδοί της Ίντερ ονειρεύονται μεγαλεία με τον Βέλγο φορ στις τάξεις τους, όμως η εξωπραγματική πρόταση της Τσέλσι που θα φτάσει τα 97.5 εκατ. λίρες.

Ο Λουκάκου δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως θέλει να επιστρέψει στην Premier League και την Τσέλσι μετά από επτά χρόνια και γίνεται persona non grata για τους οπαδούς που τον λάτρεψαν.

Οι αντιδράσεις των νερατζούρι οπαδών είναι ακραίες, με πολλούς να καίνε φανέλες του και άλλους να του στέλνουν ακόμη και απειλητικά μηνύματα. Ο ίδιος αν και θαμπωμένος από την λάμψη και τα χρήματα, αποφασίζει να ηρεμήσει τα πνεύματα, λέγοντας σε δημοσιογράφο πως θα εξηγήσει τους λόγους της φυγής του.

Ο Βέλγος, αφού βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε συμβόλαιο με την Τσέλσι, δημοσιεύει στην προσωπική του σελίδα στο instagram ένα γράμμα προς τους οπαδούς, όπου μιλά για την αγάπη του για τον σύλλογο του Μιλάνου αλλά και τον κόσμο του.

Παραδέχεται πως ο τρόπος της αποχώρησης δεν είναι ο ενδεδειγμένος, όμως ζητά συγχώρεση, καθώς όπως αναφέρει η Τσέλσι είναι η ευκαιρία της ζωής του.

Η υπόλοιπη ιστορία γνωστή. Ο Λουκάκου δεν θα καταφέρει ποτέ να γίνει απαραίτητος στην Τσέλσι, έρχεται σε ρήξη με τον προπονητή του Τόμας Τούχελ, σκοράρει ελάχιστα όντας ντεφορμέ και τελικά επιστρέφει στην Ίντερ, με τους οπαδούς της ομάδας να μην βλέπουν με καλό μάτι τον επαναπατρισμό του.

2018: Ο Rafael Nadal κερδίζει τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό του Rogers Cup στο Τορόντο κατακτώνας τον 4ο τίτλο του Canadian Masters 1000, τον 33ο τίτλο Masters 1000 και γίνοντας ο τέταρτος τενίστας στην ιστορία που κερδίζει 80 τίτλους. Για να φτάσει στον τελικό ο Τσιτισπάς απέκλεισε τους Dominic Thiem, Novak Djokovic, Alexander Zverev και Kevin Anderson.

2018: Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες στο μπιτς βόλεϊ, Δήμητρα Μαναβή και Κωνσταντίνα Τσοπούλου, κατακτούν το πρώτο τους μετάλλιο (χάλκινο) σε διεθνές τουρνουά. Οι πρωταθλήτριές μας (Νο11) νίκησαν στον «μικρό» τελικό του τουρνουά ενός αστεριού της FIVB στο Βαντούζ του Λιχτενστάιν με 2-1 (21-14, 10-21, 15-13) σετ τις Ελβετίδες Μπόμπερ, Βέργκε, που ήταν νούμερο 1 στο ταμπλό και την προηγούμενη εβδομάδα στο μονάστερο τουρνουά στην Λιουμπλιάνα είχαν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

2018: Ο 36χρονος Δημήτρης Τσιάμης με καλύτερο άλμα στα 16.78μ. κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του τριπλούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου. Νικητής στον αγώνα και πρωταθλητής Ευρώπης ήταν ο Πορτογάλος, Νέλσον Έβορα με καλύτερο άλμα στα 17.10, ενώ δεύτερος ήταν ο Αζέρος Αλέξις Κοπέλο με 16.93μ.

2018: Το πλήρωμα της δικώπου άνευ πηδαλιούχου με τις Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Ρατσίτσε της Τσεχίας με χρόνο 7:17.100 αφήνοντας πίσω τους, τις βάρκες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Στον ημιτελικό τα κορίτσια έκαναν και παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 7:15.530. Δύο ώρες μετά, οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Γρηγόρης Σχιζοδήμος θα κατακτήσιουν την δεύτερη θέση στο διπλό σκιφ με 6:29.570, πίσω από τη Γερμανία (06:26.390).

2018: Ο Λευτέρης Πετρούνιας γράφει ιστορία όταν κατακτά ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο (το 4ο συνεχόμενο στους κρίκους) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάιλημα στην Γλασκώβη. Με συνολική βαθμολογία 15.466 άφησε πίσω του τον Τούρκο Ιμπραΐμ Τσολάκ ( 15.100) και τον Βρετανό Κόρτνεϊ Τούλοχ (15.000). Μόλις ακόμη έξι αθλητές από το 1995 μέχρι και σήμερα έχουν κατορθώσει να κατακτήσουν τέσσερα ή και περισσότερα χρυσά μετάλλια στο ίδιο όργανο.

2017: O κορυφαίος σπρίντερ όλων των εποχών Γιουσέιν Μπόλτ, συμμετέχει στην τελευταία κούρσα της καριέρας του, στην σκυταλοδρομία 4Χ100, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου και αποσύρεται από την ενεργό δράση. Στην καριέρα του κέρδισε 3 Ολυμπιακά χρυσά, 3 Παγκόσμια χρυσά και ένα Παγκόσμιο χάλκινο στα 100 μέτρα, 3 Ολυμπιακά χρυσά, 4 Παγκόσμια χρυσά και ένα Παγκόσμιο αργυρό στα 200 μέτρα και , 2 Ολυμπιακά χρυσά, 4 Παγκόσμια χρυσά και ένα Παγκόσμιο αργυρό στα 4×100 μέτρα.

2016: Ο 35χρονος Αμερικάνος Άντονι Έρβιν κερδίζει την πρώτη θέση με 21.40 στα 50μ. Ελεύθερο στο Ρίο και γίνεται ο γηραιότερος αθλητής που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά κι ο πρώτος που κατακτά τέτοιο μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα με 16 χρόνια διαφορά. Είχε αναδειχθεί χρυσός Ολυμπιονίκης στην ηλικία των 19 ετών όταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ (2000) βγήκε πρώτος στα 50μ. ελεύθερο. Τρία χρόνια αργότερα αποφάσισε να εγκαταλείψει τις πισίνες ενώ το 2010 πήρε την απόφαση να επιστρέψει.

2016: Η Αλεξία Παππά ανοίγει τον χορό των Ελληνικών συμμετοχών στον στίβο τερματίζοντας στην 17η θέση με 31.36.16 στον τελικό των 10 χλμ, καταρρίπτοντας το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ από τον περασμένο Μάιο (31.46.85). Η κούρσα είναι η γρηγορότερη στην ιστορία του στίβου στο αγώνισμα καθώς η Αλμάζ Αγιάνα από την Αιθιοπία “διαλύει” το παγκόσμιο ρεκόρ της Κινέζας Γουάνγκ από το 1993 (29.31.78) με 29.17.46 ενώ τουλάχιστον άλλες 15 αθλήτριες έκαναν ατομικό ή εθνικό ρεκόρ. Δεύτερη η Κενυάτισσα Τσεριότ με ρεκόρ Κένυας με 29.32.53 και τρίτη η Ντιμπάμπα από την Αιθιοπία με ατομικό ρεκόρ 29.42.56.

2009: Ο Fabio Cannavaro σπάει το ρεκόρ συμμετοχών με την Εθνική Ιταλίας που κατείχε ο Paolo Maldini όταν σημειώνει την 127 εμφάνισή του στον φιλικό αγώνα εναντίον της Ελεβετίας. Είχε κάνει το ντεμπούτο του στον φιλικό αγώνα εναντίον της Βόρειας Ιρλανδίας στις 22/1/1997, σαν αλλαγή στον Alessandro Costacurta στο 71ο λεπτό.

2007: Η Εθνική ομάδα των Εφήβων, με προπονητή τον Νίκο Κεραμέα, κατακτά το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ, όταν ηττάται στην Μαδρίτη στον τελικό από την Σερβία με 92-89. Ο Νίκος Κουφός αναδεικνύεται κορυφαίος της ομάδας.

2004: Εγκαινιάζεται η γέφυρα Ρίου-Αντιρίου, παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και αφού τέσσερις ημέρες πριν η φλόγα την έχει διασχίσει. Θεωρείται η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα του κόσμου και βαφτίζεται με το όνομα του Χαρίλαου Τρικούπη, που οραματίστηκε το έργο διατυπώνοντάς το στην Βουλή των Ελλήνων στις 30/3/1889.

2004: Καθ’οδόν προς το Ολυμπιακό Χωριό, προκειμένου να υποβληθούν σε έλεγχο ντόπινγκ, τραυματίζονται σε τροχαίο ατύχημα ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου με αποτέλεσμα να μην γίνει τελικά η εξέταση και οι δύο πρωταθλητές να αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας που θα αρχίσουν την επόμενη ημέρα. Μετά από 7 χρόνια, το δικαστήριο που θα εκδικάσει την έφεση των δύο Ολυμπιονικών, θα τους κρίνει αθώους.

2000: Η Εθνική Εφήβων του πόλο χάνει από την Γιουγκοσλαβία στον “ξαφνικό θάνατο” με 7-6 και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας. Την επομένη, η Εθνική Νεανίδων παίρνει την τρίτη θέση νικώντας στον μικρό τελικό 6-5 την Ολλανδία.

1989: Ο 25χρονος Νιγηριανός ποδοσφαιριστής Σάμουελ Οκβαράγι καταρρέει και πεθαίνει από καρδιακή προσβολή 10 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα Νιγηρία – Αγκόλα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ιταλίας του 1990.

1984: Ολοκληρώνονται οι 23οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λος Άντζελες οι οποίοι ξεκίνησαν στις 28/7. Συμμετείχαν 7.055 αθλητές και αθλήτριες από 140 χώρες σε 21 αθλήματα. 2.5 δις θεατών απ’ όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τους αγώνες. Η Σοβιετική Ένωση και άλλες 13 ανατολικές χώρες μποϋκοτάρουν τους αγώνες διαμαρτυρόμενες για τα ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας και την παραβίαση του Ολυμπιακού Πνεύματος μετά την έντονη εμπορευματοποίηση της Ολυμπιακής Φλόγας. Για πρώτη φορά διεξάγεται ο Μαραθώνιος Δρόμος στις γυναίκες. 12 συνολικά αθλητές διαπιστώθηκε πως είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Η Γερμανίδα Ulrike Meyfarth παίρνει χρυσό στο ύψος με 2.02 και επαναλαμβάνει την επιτυχία που είχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού το 1972, όταν ήταν 16 χρονών.

1981: Κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής από την IBM, o ΙΒΜ 5150, ο οποίος κατασκευάστηκε από μία ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών υπό την καθοδήγηση του Don Estridge της IBM Entry Systems Division στο Boca Raton της Florida.

1969: Οι Boston Celtics πωλούνται για 6 εκατομμύρια δολάρια, τιμή ρεκόρ για την εποχή. Πέντε όμως χρόνια αργότερα η μεταγραφή ενός μόνον παίκτη θα πλησιάζει το ποσό αυτό μαρτυρώντας την ραγδαία ανάπτυξη του μπάσκετ.

1964: Η Νότιος Αφρική αποκλείεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο λόγω του “απαρτχάιντ”. Ο αποκλεισμός θα λήξει το 1992 με την κατάρρευση του καθεστώτος.

1960: Ο Αμερικανός Ralph Boston πηδάει 8.21 στο Γουόλνατ και καταρρίπτει το ρεκόρ του Jesse Owens (8.13 από τις 25/5/1935). Στους ίδιους αγώνες, την ίδια μέρα, ο επίσης Αμερικανός Bill Ninder σπάει το φράγμα των 20μ. στη σφαίρα με 20.06 και ο Harold Connolly αυτό των 70μ. στη σφύρα με 70.33.

1953: Στις 11:24 το πρωί δονείται η Ζάκυνθος εξ αιτίας ενός από τους ισχυρότερους σεισμούς στην ιστορία της Ελλάδας μεγέθους 7,3 της κλίμακας Ρίχτερ, όπου τρία μόνον κτίρια μένουν όρθια: ο Ναός του Αγίου Διονυσίου, η Εθνική Τράπεζα και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Μώλου. Είναι ο τρίτος αλλά ισχυρότερος από τέσσερεις συνολικά σεισμούς, που πλήττουν το νησί και ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και ο Σούλης (Θανάσης) Κίνλεϋ, ο διεθνής αμυντικός παίκτης του Ολυμπιακού, που εγκλωβίζεται στα ερείπια του σπιτιού του.

1936: Η Αμερικανίδα Marjorie Gestring γίνεται η νεότερη νικήτρια χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου όταν κατακτά την πρώτη θέση στις καταδύσεις από springboard στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου σε ηλικία 13 ετών και 286 ημερών.

1900: Ο Αυστρο-Αμερικάνος (γεννημένος στην Πράγα της Βοημίας που ανήκε στην Αυστριακή Αυτοκρατορία) παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, Βίλχλεμ Στάινιτς (Wilhelm Steinitz), πεθαίνει σε ηλικία 64 ετών στην Νέα Υόρκη. Ήταν ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής (1886) και έχασε τον τίτλο από τον Εμάνουελ Λάσκερ (Emanuel Lasker) το 1884, όπως επίσης και τη ρεβάνς του 1897. Ο Στάινιτς κυριάρχησε στο σκάκι από το 1866, όταν νίκησε τον Άντολφ Άντερσεν (Adolf Anderssen), ο οποίος είχε νικήσει το “Τουρνουά Σκακιού του Λονδίνου” το 1862. Σε αυτό το τουρνουά ο Στάινιτς τερμάτισε έκτος κερδίζοντας πέντε λίρες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News