Αιγάλεω: Ο Θωμάς πούλησε τον Αλεξόπουλο στον Ζάετς, αυτός βρέθηκε στην ΑΕΚ, ο Σκοπελίτης στο Πόρτσμουθ

Eurokinissi

Πώς ο Γιώργος Αλεξόπουλος βρέθηκε από την Πόρτσμουθ στην ΑΕΚ χάνοντας 1 εκατομμύριο ευρώ και πώς ο Θωμάς Μητρόπουλος έστειλε στον Βέλιμιρ Ζάετς τον Γιάννη Σκοπελίτη.

Ιανουάριος του 2005. Μια βροχερή Τετάρτη -26 Ιανουαρίου- στην Ξάνθη, ο Γιώργος Αλεξόπουλος κεντρικός αμυντικός του Αιγάλεω ετοιμάζεται να παίξει κόντρα στην τοπική ομάδα για το Κύπελλο. Μαζί και ο αρχηγός του «Σίτι», Γιάννης Σκοπελίτης. Οι παίκτες του Γιώργου Χατζάρα είναι συγκεντρωμένοι στην αναμέτρηση που έχουν μπροστά τους και αγνοούν τι γίνεται λίγα -ή πολλά- χιλιόμετρα μακριά από την ακριτική πόλη.

Το αφεντικό του Αιγάλεω ο Θωμάς Μητρόπουλος μιλά στο τηλέφωνο με τον Βέλιμιρ Ζάετς, ο οποίος είναι τεχνικός διευθυντής στην Πόρτσμουθ. Του έχει στείλει ένα φάκελο με εργομετρικά κάποιων παικτών της ομάδας. Ο «Ζέκο» ξεχωρίζει δύο από αυτούς, τον Γιώργο Αλεξόπουλο και τον Γιάννη Σκοπελίτη. Θέλει όμως τον πρώτο… άμεσα.

Στην Ξάνθη, η βροχή μετατρέπει σε βούρκο το γήπεδο. Ο διαιτητής, Γιώργος Κασναφέρης διακόπτει το ματς στο 21ο λεπτό και όπως ορίζει ο ΚΑΠ, οι δύο ομάδες βρίσκονται και την επόμενη μέρα στο γήπεδο, στις 16.00 για το υπόλοιπο του αγώνα. Η Ξάνθη νικά 1-0 με γκολ του Σταύρου Λαμπριακού και η αποστολή του Αιγάλεω παίρνει τον δρόμο της επιστροφής.

Μια συνηθισμένη μέρα στο… γραφείο -δηλαδή στο γήπεδο για ποδοσφαιριστές- θα μπορούσε να πει κάποιος. Όχι για όλους όμως…

Φεύγεις, αλλά δεν έφυγε

Το τηλέφωνο χτύπησε κι ο Γιώργος Αλεξόπουλος ενημερώθηκε. «Φεύγεις για Πόρτσμουθ. Το κανόνισα. Όλα έτοιμα», ακούστηκε από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Υπό διαφορετικές συνθήκες θα πετούσε από τη χαρά του. Οι… φήμες έκαναν λόγο για συμβόλαιο που ξεκινούσε με 1 εκατομμύριο λίρες -περίπου 1,18 εκ. ευρώ- και ανέβαινε αρκετά τα επόμενα τρία χρόνια.

Κεραυνός εν μέσω μεταγραφικής περιόδου η απάντηση του Αλεξόπουλου. «Έχω συμφωνήσει με την ΑΕΚ και έχω προσύμφωνο». Η καταστροφή έμοιαζε μεγαλύτερη με δεδομένο ότι η συμφωνία ήταν της τάξεως των 150 χιλιάδων ευρώ. Το συμβόλαιό του έληγε το καλοκαίρι και είχε δικαίωμα να το κάνει.

Ο Θωμάς Μητρόπουλος δεν το πολυσκέφτηκε. Σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε τον Γιάννη Σκοπελίτη. Την άλλη μέρα, ο αρχηγός του Αιγάλεω βρισκόταν στο Πόρτσμουθ.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News