Χούλιο Ιγκλέσιας: Η νύχτα που δεν έμεινε παράλυτος και άφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης

ΑΠΕ

Η ζωή του Χούλιο Ιγκλέσιας άλλαξε στις 22 Σεπτεμβρίου, 1963. Δεν σκοτώθηκε, δεν έμεινε παράλυτος και άφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης για το τραγούδι.

Έμοιαζε να ξημερώνει μια συνηθισμένη Κυριακή στη Μαδρίτη. Μόνο που το πάρτι για έναν έφηβο θα γινόταν εφιάλτης. Περίπου στις 2:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, 22 Σεπτεμβρίου, 1963 ο Χούλιο οδηγούσε και σκεφτόταν ότι μια ημέρα αργότερα είχε τα γενέθλιά του.

Γεννημένος στις 23 Σεπτεμβρίου, 1943, ήταν ο τερματοφύλακας της ομάδας Νέων της Ρεάλ Μαδρίτης, παράλληλα φοιτητής νομικής, ο οποίος περίμενε την ημέρα που θα βρισκόταν στην πρώτη ομάδα και στην Πριμέρα.

Ο ίδιος και οι φίλοι του που ήταν στο αυτοκίνητο ήταν χαρούμενοι έως τη στιγμή που ο οδηγός έχασε τον έλεγχο. Ο Χούλιο ήταν ο μόνος που τραυματίστηκε σοβαρά. Τότε δεν το ήξερε. Ήταν η στιγμή που άλλαξε η ζωή του.

Το ποδόσφαιρο τον έχασε, λίγο έλειψε να μείνει παράλυτος, τελικά, έγινε ο θρύλος του τραγουδιού Χούλιο Ιγκλέσιας -η σωστή προφορά είναι Χούλιο Ιγλέσιας- ο Ισπανός τραγουδιστής, συνθέτης και ηθοποιός, ο οποίος έχει πουλήσει περισσότερους από 300 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως σε 14 γλώσσες και κυκλοφόρησε 80 άλμπουμ.

Σύμφωνα με την εταιρεία Sony, είναι ο Λατίνος καλλιτέχνης που έχει τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Ο Ιγκλέσιας είχε σχεδόν αναρρώσει μετά από ένα μήνα. Πήγε μάλιστα για προπόνηση.  Μια μέρα ένα νεύρο στη σπονδυλική του στήλη υπέστη μεγάλη πίεση. Ήταν από εκείνη τη στιγμή σχεδόν παράλυτος από τη μέση και κάτω για περίπου δύο χρόνια. Τα πόδια του αποδυναμώθηκαν πλήρως.

Το ποδόσφαιρο είχε τελειώσει για αυτόν που ξεκίνησε πιτσιρικάς από την ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης και έφτασε στη β’ ομάδα. Ο ίδιος έχει πει ότι δεν ήταν μεγάλο ταλέντο αλλά πειθαρχημένος και εργατικός.

Στο νοσοκομείο βλέποντας ότι δεν μπορούσε να κουνήσει τα πόδια του είχε πάθει κατάθλιψη. Τότε μια νοσοκόμα, η Ελάντιο Μαγκνταλένο, του έδωσε μία κιθάρα. Έτσι ξεπέρασε την κατάθλιψη και ανακάλυψε τη μουσική. Η κορυφή τον περίμενε. Είχε πλέον βρει τον δρόμο για να την κατακτήσει…

Απίθανος Λεβαντόφσκι

2015: Στον αγώνα Μπάγερν-Βόλφσμπουργκ στην “Αllianz Αrena”, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που μπήκε ως αλλαγή στο ματς στο 46ο λεπτό σκοράρει πέντε φορές μέσα σε εννέα λεπτά (51’, 52’, 55’, 57’ και 60’). Ο Λεβαντόφσκι με τα τρία πρώτα γκολ κατέχει πλέον το ρεκόρ που πιο γρήγορου χατ-τρικ στην ιστορία της Bundesliga, καθώς χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά.

Το παλιό ρεκόρ ανήκε εδώ και 24 χρόνια στον Μίκαελ Τένις της Ντούισμπουργκ, που είχε σκοράρει τρεις φορές μέσα σε πέντε λεπτά (10΄,11΄,15΄) στο 6-2 επί της Καρλσρούης στις 27/8/1991.

Φυσικά το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να φτάσει τα τέσσερα (6 λεπτά) και τα πέντε (9 λεπτά) γκολ, αποτελούν ξεχωριστά ρεκόρ. Όπως βέβαια και το γεγονός ότι σκόραρε πέντε φορές προερχόμενος από τον πάγκο και μόνο στο β΄ ημίχρονο.

2004: Ο Ευθύμιος Καλάρας με βολή 28.07 κατακτά το αργυρό μετάλλιο στην δισκοβολία F54 και ο Γιώργος Καραμηνάς με βολή 8.51 το αργυρό στην σφαιροβολία F52 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

2000: Ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ σημειώνει ο 38χρονος Βρετανός κωπηλάτης Steven Redgrave, ο οποίος πάσχει από διαβήτη, όταν κατακτά το 5ο του χρυσό μετάλλιο στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου στο Σίδνεϊ. Την απονομή κάνει ο ίδιος ο Samaranch. Το απόλυτο ρεκόρ εξακολουθεί να κατέχει ο Ούγγρος ξιφομάχος Aladar Gerevich με έξι συνεχόμενα χρυσά από το 1932 ως το 1960.

2000: Η Ολλανδέζα Inge de Bruijn κάνει το τρίτο της παγκόσμιο ρεκόρ στην κολύμβηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ με 24.13 στα 50μ ελεύθερο. Το πρώτο ήταν στα 100μ πεταλούδα στις 17/9 με 56.61 και το δεύτερο στα 100μ ελεύθερο στις 20/9 με 53.77.

2000: Ο Βίκτωρας Μήτρου κατακτά το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ στην κατηγορία 77 κιλών της άρσης βαρών σηκώνοντας 165 κιλά στο αρασέ, 165 στο ζετέ και 367.5 στο σύνολο.

Η δωδοδοκία της Άντερλεχτ στο ματς με τη  Νότιγχαμ Φόρεστ

1997: Η UEFA τιμωρεί την Άντερλεχτ με αποκλεισμό ενός έτους από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση, απόφαση που θα ισχύσει την ποδοσφαιρική περίοδο 1998-99. Η ομάδα των Βρυξελλών πλήρωσε ακριβά την δωροδοκία του Ισπανού διαιτητή, πριν από 14 χρόνια, παραμονή του επαναληπτικού τελικού του Κυπέλλου UEFA του 1984 με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο πρόεδρος Roger van den Stock, γιος του προέδρου της ομάδας την εποχή της δωροδοκίας Constant, παραδέχτηκε ότι ο πατέρας του είχε πληρώσει 1 εκατoμμύριο γαλλικά φράγκα τον διαιτητή Guruzeta Mouro, ο οποίος σκοτώθηκε το 1987 σε τροχαίο, για να εξασφαλίσει ευνοϊκά για την ομάδα του σφυρίγματα.

1996: Ο 26χρονος Αργεντίνος τερματοφύλακας Hormaeche σκοτώνεται από δυνατό σουτ.

1990: Η Λίβερπουλ σημειώνει την 10η συνεχόμενη νίκη επί της Έβερτον στο 143o ντέρμπι του Merseyside.

1988: 67 λεπτά διαρκούν οι αψιμαχίες όταν Νοτιοκορεάτες προπονητές χτυπούν τον Νεοζηλανδό διαιτητή λόγω διαφωνίας με την απόφασή του σε αγώνα πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ.

1983: Ο Κινέζος Jianhua Zhu καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στο ύψος με 2.38 σε μίτινγκ που γίνεται στην Σαγκάη. Τη χρονιά αυτή το αντίστοιχο ελληνικό είναι 12 πόντους πιο χαμηλά (2.26) και το έχει ο Π. Πανάγος από τις 4/6/1983, έχοντας καταρρίψει το 2.22 του Πατρώνη που κρατούσε από το 1975 (30/5).

Ο Κινέζος άλτης που θα βελτιώσει το ρεκόρ σε 2.39 στο Eberstadt την επόμενη χρονιά, θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τον αθλητισμό εξαιτίας ατυχήματος στην κουζίνα του, όταν πέσει επάνω του μία κατσαρόλα με βραστό νερό.

1968: Ξεκινά το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α’ Εθνικής στο οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά το δικαίωμα των δύο αλλαγών παικτών στην σύνθεση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο κανονισμός αυτός της FIFA θα εφαρμοστεί παράλληλα σε όλη την Ευρώπη, πλην της Αγγλίας που θα τον αποδεχτεί αργότερα.

Στην πρώτη αυτή αγωνιστική καταγράφεται η επάνοδος του Κούδα στην Θεσσαλονίκη και μάλιστα με δύο γκολ και η πρώτη εμφάνιση του ΟΦΗ στην Α’ Εθνική με γκολ του Καρακυριάκου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News