Ο φίλαθλος Δημήτρης Χορν και το ποδόσφαιρο που άγγιζε τον κόσμο

Ο Δημήτρης Χορν ήταν φίλος του Παναθηναϊκού και πήγαινε στο γήπεδο με τον Μάνο Χατζιδάκι.

Δημήτριος-Ελευθέριος Χορν, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς. Όταν πέθανε σαν σήμερα (16/1) το 1988, το θέατρο, κυρίως, έχανε μια σπουδαία μορφή.

Ισως όμως και το γήπεδο και ειδικά ο Παναθηναϊκός. Ήταν φίλαθλος του Παναθηναϊκού ο Χορν.

Μάλιστα στην φίλαθλη ιδιότητα του Χορν είχα αναφερθεί ο Πάνος Γεραμάνης. Ο δημοσιογράφος, παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών, βιογράφος, συγγραφέας και πολλά άλλα, Πάνος Γεραμάνης, στη στήλη που διατηρούσε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, με τίτλο «Για θυμήσου…», έγραφε στις 30 Ιουνίου 2001: «… Ο Μάνος Χατζιδάκις με τον Δημήτρη Χορν παρακολουθούσαν ορισμένες φορές αγώνες της ομάδας του «Τριφυλλιού» και ασφαλώς ήταν πολύ θετικό να πηγαίνουν στο γήπεδο και να παρακολουθούν ποδοσφαιρικούς αγώνες κορυφαίοι καλλιτέχνες της μουσικής και του θεάτρου. Ήταν η εποχή που το ποδόσφαιρο άγγιζε τον κόσμο γιατί προσέφερε ένα θέαμα μοναδικό. Και επιπλέον, οι ποδοσφαιριστές της εποχής εκείνης ήταν φιλότεχνοι και παρακολουθούσαν, παραστάσεις θεάτρου, μουσικής και κινηματογράφου».

Τι αλλάζει στη Γιουβέντους

2017: Η ομάδα της Γιουβέντους παρουσιάζει το νέο της λογότυπο με το γράμμα J με μία παράλληλη μαύρη γραμμή, τηρώντας τις ρίγες της φανέλας και το σχήμα της μισής ασπίδας και αντικαθιστώντας την ζέβρα που κυριαρχούσε στο παλαίο σήμα.

2007: Πεθαίνει από καρκίνο σε ηλικία 66 ετών ο Αμερικανός οδηγός αγώνων NASCAR, Μπένι Πάρσονς. Το 1973 κέρδισε το NASCAR Winston Cup ενώ στην συνέχεια ήταν εκφωνητής και αναλυτής στο TBS, ESPN, NBC και TNT.

2005: Σκοτώνεται ο 55χρονος φίλαθλος της Skoda Ξάνθης Σταμάτης Γεωργιουδάκης όταν καταπλακώνεται από μεταλλική πόρτα του γηπέδου που ξεκόλλησε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, που είναι και ο λόγος της αναβολής του αγώνα της 15ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό.

Ο Μαραντόνα μέλος του Ολυμπιακού

2005: Ο Ντιέγκο Μαραντόνα γίνεται μέλος του Ολυμπιακού, υπογράφει αυτόγραφα και αποθεώνεται από τους φιλάθλους όταν εμφανίζεται στο γήπεδο Καραϊσκάκη πριν από την έναρξη του αγώνα με τον Ηρακλή για την 15η αγωνιστική.

2002: Πεθαίνει ο Αμερικανός πυγμάχος Καρλ «Μπόμπο» Όλσον, σε ηλικία 74 ετών. Ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής μεσαίων βαρών από το 1953 μέχρι το 1955 και κράτησε τον τίτλο περισσότερο από κάθε άλλον πυγμάχο της κατηγορίας αυτής την δεκαετία του ‘50.

2000: Ο Στέλιος Συμεωνίδης μετά από 27 χρόνια στην ελληνική διαιτησία (20 στην Α1) αποχωρεί από την ενεργό δράση.

Το επίτευγμα του Νταμπίζα

2000: Ο Νίκος Νταμπίζας σημειώνει το 5ο του γκολ στον αγώνα Νιουκάστλ – Σαουθάμπτον και γίνεται ο πρώτος αμυντικός της Νιουκάστλ από το 1893 που πετυχαίνει γκολ σε 2 συνεχόμενους αγώνες.

1999: Η Αυστριακή Corinne Rey-Bellet, που ποτέ της δεν είχε κερδίσει αγώνα, γίνεται η πρώτη σκιέρ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου που κερδίζει δύο διαφορετικά αγωνίσματα (downhill και super giant slalom) σε μια ημέρα.

1998: Κάνουν πρεμιέρα στην ΕΠΑΕ οι τρεις δικαστίνες, Χριστοφορή Μπακατσέλου, Μαρία Γαλάνη και Κατερίνα Πάνταινα, μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής, οι οποίες αναλαμβάνουν την ευθύνη της αθλητικής διαιτησίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

1998: Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών κατακτά την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στο Περθ της Αυστραλίας νικώντας τον Καναδά με 10-9 στην παράταση και ενώ τρία λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα έχανε με 4-8.

1973: Καθιερώνεται στην Ευρώπη ο θεσμός του Κυπέλλου Φιλίας & Αλληλεγγύης των Εθνών, το Super Cup, του αγώνα ανάμεσα στον πρωταθλητή και τον κυπελλούχο.

1971: Ο Βέλγος ποδηλάτης Φιλίπ Τις, τρεις φορές νικητής του Γύρου της Γαλλίας (1912, 1913, 1920) πεθαίνει σε ηλικία 81 ετών.

1936: Η πρώτη κάμερα photo finish χρησιμοποιείται στο Hieleah Race Track στο Hieleah της Φλόριντα.

1896: Το πρώτο κολλεγιακό παιχνίδι μπάσκετ με 5 παίκτες, Chicago – Iowa 15-12, διεξάγεται στην Iowa City. Στα προηγούμενα παιχνίδια έπαιζαν 9 παίκτες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News