Μαξ Κρούζε: Πλήρωσε ακριβά το πάθος του για τη... Nutella

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Η περίπτωση του Μαξ Κρούζε, ωστόσο, είναι αν μη τι άλλο… μοναδική!

O Mαξ Κρούζε επέστρεψε στη Βόλφσμπουργκ τον Ιανουάριο και μαζί του αναβίωσε η περίφημη ιστορία με τη Nutella όταν τη σεζόν 2015/16 ήταν και πάλι στους «λύκους».

Τον χειμώνα του 2016, η Βόλφσμπουργκ, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος Γερμανίας, ήταν σε ένα προπονητικό καμπ στην Πορτογαλία. Μετά από κάποια προπόνηση ο Κρούζε κλήθηκε να παρουσιαστεί στη διοίκηση του συλλόγου.

Η κατηγορία που τον βάραινε ήταν ότι καταβρόχθιζε μεγάλες ποσότητες Nutella και του έγιναν συστάσεις να περιορίσει τη λαιμαργία του!

Όπως έλεγε ένας συμπαίκτης του, «νόμιζα ότι έτρωγε ένα εκατομμύριο ψωμάκια με Nutella για πρωινό». Παρόλα αυτά ο Κρούζε μπορούσε να τρέξει άνετα τα χιλιόμετρα που είχε το πρόγραμμα στην προπόνηση!

Φημολογιόταν ότι ο εθισμός του ποδοσφαιριστή στη Nutella του στοίχισε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμα, ο συνολικός αριθμός των οποίων ουδέποτε έγινε γνωστός.

Και πρόστιμο για το πόκερ

Αντίθετα είναι γνωστό το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στον Κρούζε την ίδια χρονιά (2016) επειδή είχε κερδίσει 75.000 ευρώ στο πόκερ και τα είχε ξεχάσει σε ένα ταξί!

Η διοίκηση θεώρησε ότι ο Κρούζε ζημίωσε το ίματζ του συλλόγου παίζοντας πόκερ και επίσης γιατί αδιαφόρησε για τα χρήματα και τον τιμώρησε με 25.000 ευρώ πρόστιμο.

«Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν δει ποτέ τόσα πολλά χρήματα στη ζωή τους και σίγουρα ποτέ δεν έχουν δει τόσα πολλά σε μετρητά», είχε πει τότε ο αθλητικός διευθυντής της Βόλφσμπουργκ, Κλάους Άλοφς.

Ο Κρούζε, από την πλευρά του, δεν το έβλεπε έτσι το θέμα: «Μου αρέσει να παίζω πόκερ. Αυτός ο ανταγωνισμός με άλλους παίκτες είναι ο ίδιος όπως στο ποδόσφαιρο. Παίζοντας πόκερ, σκέφτεσαι πολύ τη στρατηγική, μαθαίνεις πολλά για τους ανθρώπους. Δεν είναι το ίδιο με το να παίζεις μπλάκτζακ ή ρουλέτα» είχε δηλώσει

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News