Κώστας Παπαϊωάννου: Μια μεταγραφή με παρασκήνιο! Τον έκοψε ο ΠΑΟΚ, τον λάτρεψαν στον Άρη!

Πως βρέθηκε ξαφνικά ο Κώστας Παπαϊωάννου από την Τούμπα στο Χαριλάου; Το Sportday.gr σκαλίζει το παρελθόν και σας θυμίζει το παρασκήνιο μιας σπουδαίας μεταγραφής!

Οι μεταγραφές στο παρελθόν δεν ήταν εύκολη υπόθεση, δεν υπήρχαν μάνατζερ, τεχνικοί διευθυντές και τμήμα σκάουτινγκ. Τότε χρειαζόταν πέρα από ικανότητες, γνωριμίες και τύχη. Ένα μεγάλο ταλέντο μπορεί να παρέμενε ταλέντο, επειδή δεν έτυχε να κάνει μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα

Μία τέτοια μεταγραφή ήταν αυτή του Κώστα Παπαϊωάννου, ενός από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του Άρη, που μέχρι και σήμερα είναι 3ος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, πίσω από τον Ντίνο Κούη και τον κουμπάρο του Αλέκο Αλεξιάδη, με 79 γκολ σε 278 επίσημους αγώνες.

Ο Κώστας Παπαϊωάννου έπαιζε στον ΠΑΟΔ, την ιστορική ομάδα του Διοικητηρίου και πήγε στον ΠΑΟΚ για να υπογράψει με συστάσεις του μεγαλέμπορου Κώστα Μαρτινίδη.

Την τελευταία μέρα των μεταγραφών του 1967 περίμενε έξω από τα γραφεία του ΠΑΟΚ και καθώς περνούσε η ώρα, ανέβηκε και ζήτησε εξηγήσεις για την αργοπορία. Τότε ο Γιώργος Παντελάκης του είπε πως η επιτροπή μεταγραφών απέρριψε την απόκτησή του.

Το ίδιο βράδυ οι παράγοντες του Άρη πήγαν με ταξί στα γραφεία του ΠΑΟΔ και σε χρόνο ρεκόρ ολοκλήρωσαν την μεταγραφή. Ο Κώστας Παπαϊωάννου πήρε 250.000 δραχμές, χρήματα αρκετά για να αγοράσεις δύο διαμερίσματα εκείνη την εποχή! Αμέσως οι άνθρωποι του Άρη τον πήγαν στα γραφεία του Ερασιτέχνη και εκατοντάδες φίλαθλοι τον σήκωσαν στα χέρια και τον πήγαν να υπογράψει στον έβδομο όροφο.

Ήταν γραφτό. Τον Οκτώβριο ο Άρης αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 11 το πρωί και τον κερδίζει 3-2, με τρία γκολ του Σωκράτη Πετκάκη και τρεις ασίστ του Κώστα Παπαϊωάννου, που πήρε την εκδίκησή του. Έγραψε ιστορία με τη φανέλα του Άρη, έπαιξε ως μέσος, αλλά και ως φορ και έκανε εκπληκτικά παιχνίδια που τον οδήγησαν και στην Εθνική Ελλάδας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News