ΑΕΚ: Καρεκλάκια, σημαιάκια και... χορτάρι! Η νύχτα που «ξηλώθηκαν» οι αναμνήσεις του «Νίκος Γκούμας»!

Sportday.gr

Το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια γκρεμίστηκε τον Μάη του 2003, όμως οι οπαδοί της «Ένωσης» ήθελαν να το διατηρήσουν ζωντανό με τα «ενθύμια» που πήραν μετά από το τελευταίο ματς. Και είχαν πάρει… τα πάντα!

Μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου του 2022, η ημερομηνία 3 Μαίου του 2003 ήταν η ιστορική για την ΑΕΚ και τον  κόσμο της. Ήταν η μέρα που η “Ένωση” έδωσε το τελευταίο παιχνίδι  στο παλιό, πλέον, γήπεδο της, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με τον κόσμο της ΑΕΚ, μετά την λήξη εκείνου του ματς, να προσπαθεί να κρατήσει ότι ενθύμιο μπορούσε, για να διατηρήσει ζωντανό το “Ν. Γκούμας”.

Καταρχάς η αλήθεια είναι πως επί της ουσίας έγιναν όχι ένα, αλλά δυο “παιχνίδια”. Βλέπετε, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να κλείσει το γήπεδο και να ξεκινήσει η κατεδάφιση, μετά το παιχνίδι με τον Ακράτητο στα μέσα του Φλεβάρη. Όμως ο προγραμματισμός άλλαξε, η ημερομηνία μεταφέρθηκε αργότερα και το τελευταίο ματς έγινε στις 3 του Μάη με αντίπαλο τον Άρη.

Ήταν ένα παιχνίδι που διεξήχθη με μπουλντόζες να έχουν… παρκάρει μπροστά στην Θύρα 21, που ήταν άλλωστε και η πρώτη που αργότερα κατεδαφίστηκε. Σ’ εκείνο το ματς, ο κόσμος της ΑΕΚ είχε πάει αποφασισμένος να πάρει φεύγοντας ότι μπορούσε, για να κρατήσει ως ενθύμια από το “Ν. Γκούμας”. Και έτσι μετά την λήξη του ματς, από το γήπεδο ξηλώθηκε όταν ξηλωνόταν, ακόμα και ότι δεν… ξηλωνόταν.

Αυτό που ήθελαν να πάρουν οι περισσότεροι οπαδοί της ΑΕΚ, ήταν ένα κίτρινο καρεκλάκι από την εξέδρα. Και για αρκετή ώρα μετά την λήξη, κόσμος παρέμενε στην εξέδρα, προσπαθώντας να αποσπάσει καρεκλάκι, χωρίς να το καταστρέψει, για να πάρει μαζί του. Είναι πολύ χαρακτηριστικό, πως κάποιοι έφυγαν από το γήπεδο, κρατώντας όχι ένα μόνο καρεκλάκι, αλλά μια ολόκληρη σειρά που είχε τέσσερα ή ακόμα και πέντε καθίσματα. Και υπάρχουν ακόμα σε κάποιες αυλές σπιτιών.

Από χορτάρι μέχρι και ταμπέλες

Φυσικά είχε μπει κόσμος εντός γηπέδου και ξήλωσε και διαμέλισε τα δίχτυα, προκειμένου να κρατήσει ένα κομμάτι. Υπήρχαν επίσης οπαδοί που είχαν προβλέψει να πάρουν μαζί τους μια σακούλα, προκειμένου να βάλουν μέσα χορτάρι από τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου. Φυσικά κάποιοι έφυγαν με τα τέσσερα σημαιάκια του κόρνερ. Αλλά ακόμα και με κομμάτια από τα προστατευτικά των δυο πάγκων. Επίσης ξηλώθηκαν και κάποιες μικρές, χρηστικές πινακίδες που υπήρχαν στο γήπεδο. Όπως για παράδειγμα η αρίθμηση που υπήρχε στα δημοσιογραφικά θεωρία στην θύρα 3 ή ταμπέλες στα αποδυτήρια.

Πάντως, πολλά απ’ όσα ξηλώθηκαν εκείνο το απόγευμα του Μάη, μετά το ματς με τον Άρη, παραδόθηκαν από τους οπαδούς που τα πήραν και πάλι στους ανθρώπους της ΑΕΚ, προκειμένου να τοποθετηθούν στο μουσείου της Αγιάς Σοφιάς – Opap Arena. Και κάποια εξ αυτών, θα πάρουν κανονικά θέση στο μουσείο του νέου γηπέδου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News