Ζεράρ Πικέ: O... ζαβολιάρης είχε φανεί μέσα στα γήπεδα!

Η ζαβολιά του Ζεράρ Πικέ που οδήγησε στον θυελλώδη χωρισμό από τη Σακίρα ήταν εύκολο να ανιχνευθεί εντός αγωνιστικού χώρου!

Το τραγούδι που έβγαλε η Σακίρα για τον Ζεράρ Πικέ ήδη της έχει δώσει ένα εξοργιστικό ποσό, της τάξης των 3 εκατομμυρίων δολαρίων, και το βράδυ της Δευτέρας, 23 Ιανουαρίου 2023, μόλις 11 μέρες από την πρώτη προβολή του, είχε 188.000.000 θεάσεις, που σημαίνει ότι μέχρι να μπει το καλοκαίρι, ου μην και μέχρι να φτάσει το Πάσχα των Ορθοδόξων, στις 16 Απριλίου, θα έχει «χτυπήσει» το εκατομμύριο.

Για αυτά τα 165 εκατομμύρια, η Σακίρα χρειάστηκε μόλις 9 μέρες και είναι σχεδόν βέβαιο ότι για να αυξήσει την κυκλοφορία του, στην περίπτωση που αυτή πέσει, ξέρει τι πρέπει να ανασύρει: μια καλή, πικάντικη, ιστορία για τον πρώην σύζυγό της, Ζεράρ Πικέ, ο οποίος την άφησε, ουσιαστικά, για να ζήσει με την ερωμένη του, Κλάρα Κία, την οποία, όπως έγραψε η «Marca», έχει ήδη προλάβει να φέρει σε δύσκολη θέση με μια νέα περιπέτειά του με Ισπανίδα influencer.

Δεν απέμεναν παρά ώρες για να βγει το τραγούδι στο youtube και γράφτηκε μια απίθανη ιστορία. Σε αυτήν αναφέρεται ότι η Σακίρα εξασφάλισε πως ο Πικέ απιστούσε, όταν γύρισε από ένα ταξίδι και παρατήρησε να λείπει ένα μέρος μαρμελάδας φράουλ από το βάζο. Η Κολομβιανή τα έβαλε κάτω και αφού σκέφτηκε πως ούτε ο άντρας της ούτε τα παιδιά τους τρώνε από αυτό το γλυκό και ότι μόνο αυτή το καταναλώνει, κάποιος άλλος είχε φάει.

Αν ισχύει η ιστορία ή αν φτιάχτηκε για την προώθηση του τραγουδιού, είναι άγνωστο, ιδίως από τη στιγμή που ο πρώην αμυντικός της Μπαρτσελόνα δεν σχολιάζει. Πάντως, είναι πάρα πολύ… Πικέ. Δεν θα σου ερχόταν στο μυαλό μέχρι να (μην) το κάνει, αλλά η εικόνα του στο γήπεδο, κατόπιν εορτής, θα σου έδειχνε ότι άνετα δεν θα έκανε κόπο για να καλύψει με κάποιον τρόπο τα ανομήματά του.

Ο Ζεράρ Πικέ μετά τις υπογραφές για την κηδεμονία των παιδιών του με τη Σακίρα

Σαν σκύλος που έχει κάνει άνω κάτω ένα σπίτι και που μόνο όταν τον μαλώνουν καταλαβαίνει ότι τον έπιασαν, ο Πικέ πιθανότατα σκέφτηκε ότι δεν το είχε καταλάβει, αντί να προσέξει πόση μαρμελάδα είχε το βάζο, να πάρει μια ίδια από το σούπερ μάρκετ -ή όπου αλλού- και να προσπαθήσει να φέρει την ποσότητά της σε ένα σημείο παρόμοιο με εκείνο που την είχε αφήσει η Σακίρα, προκειμένου τουλάχιστον να προσπαθήσει να την πείσει ότι δεν άγγιξε οποιοσδήποτε το γλυκό της.

Ταιριάζει ακριβώς, το επεισόδιο, με το χαρακτήρα του στο χορτάρι. Πλέον τον θυμάσαι στο γήπεδο και αναρωτιέσαι «πώς δεν το είχα δει;» Ενδεχομένως ο αναγνώστης να το είχε παρατηρήσει, απλώς να μην του έδωσε σημασία μέχρι να έρθει η στιγμή να διαβάσει την είδηση για το χωρισμό και για τα νυχτοπερπατήματα.

Τα δάχτυλα

Μεγαλωμένος στη Μασία, ο Πικέ υιοθέτησε ένα ντελικάτο στυλ παιχνιδιού, επειδή μάλλον κατα λάθος αναγκάστηκε να βρεθεί στη θέση των στόπερ. Αυτό που έγινε σωστά, ήταν η ζεστασιά που ένιωθε για την Μπαρτσελόνα. Όταν επέστρεψε, το 2008 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν γύρισε απλώς για να νικήσει, αλλά για να το κάνει με τους φίλους του.

Το αντίο του στο ποδόσφαιρο τον προηγούμενο Νοέμβριο ήταν συγκινητικό

Το ορμέμφυτό του σχεδόν εναντιωνόταν στην παιδική μορφή, αλλά, κυρίως, τις παιδικές δράσεις και αντιδράσεις. Όσοι ακολουθούν την Μπαρτσελόνα θα τον θυμούνται για περισσότερα πράγματα από τα επόμενα, αλλά δύο στιγμές στο γήπεδο, ίσως οι πιο γνωστές του, καλύπτουν το ζαβολιάρικο του χαρακτήρα του.

Το γκολ με την Ίντερ στο δεύτερο ημιτελικό του Champions League στο «Καμπ Νου» στις 28 Απριλίου 2010 και τα πέντε δάχτυλα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στις 29 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου. Και οι δύο στιγμές αναδεικνύουν το ίδιο φως -και αφήνουν να υποδεικνύεται ένα σκοτάδι άγνοιας.

Όταν ο Πικέ βρέθηκε απέναντι στον Σέζαρ, στο 84’ του δεύτερου ημιτελικού, με το σκορ στο 0-0 και την Μπαρτσελόνα να ψάχνει δύο γκολ για να προκριθεί στον τελικό, δεν ήταν στη θέση που τα analytics περιγράφουν ως κανονική ευκαιρία. Ναι, βρισκόταν μέσα στην περιοχή, ακάλυπτος, αλλά ήταν στην αριστερή πλευρά και ο τερματοφύλακας της Ίντερ μπορούσε να κλείσει τη δεξιά γωνία του.

Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα έπρεπε να στρίψει για να σουτάρει και αυτό έκανε, με τον πλέον απροσδόκητο τρόπο. Ξαφνικά, έκανε μια στροφή γύρω από τον εαυτό του, δημιουργώντας μια εκπληκτικής αισθητικής χορογραφία κατά την οποία οι αμυνόμενοι, με τη φορά προς τα δεξιά τους, δεν μπορούσαν να προβλέψουν, με κανέναν τρόπο, αυτήν την εξέλιξη.

Το γκολ θα έπαιρνε θεϊκές προεκτάσεις αν η Μπαρτσελόνα έβρισκε ακόμα ένα. Η Ίντερ πέρασε, ο Ζοσέ Μουρίνιο, προπονητής της Ίντερ, πανηγύρισε μέσα στο γήπεδο, ο Βίκτορ Βαλδές του μούρνταρε, το τέρμα που έβαλε ο Πικέ καταγράφηκε στα απωλεσθέντα.

Εφτά μήνες μετά, με τον Πορτογάλο να είναι προπονητής της Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα την συνέτριψε, 5-0, σε ένα από τα πιο διάσημα Clasico όλων των εποχών. Ο Πικέ έδειξε στους Καταλανούς που βρίσκονταν στην κερκίδα τα δάχτυλά του, πέντε, όσα και τα τέρματα που έβαλε η μηχανή του Πεπ Γουαρδιόλα. Υπό μία έννοια, η χειρονομία του δεν είχε οτιδήποτε προσβλητικό.

Με τη Σακίρα σε στιγμές λάμψης

Σαν να ήταν όλο το γήπεδο φίλοι του, ο 23χρονος στόπερ απλώς διασκέδαζε στην αλάνα. Έντυσε τη… μούντζα με ένα λαμπερό, ξεκάθαρα παιδικό, χαμόγελο, στο οποίο δεν υπήρχε οτιδήποτε τοξικό: δεν είχε μίσος ούτε τη διάθεση για προσβολή, αλλά υπαγόταν στην απρόσβλητη χαρά του παιδιού. Αναδείκνυε τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία, τους λόγους που ο ίδιος έπαιζε ποδόσφαιρο, εκείνη την εκστατική κατάσταση που σιγά σιγά, στον ενηλίκο κόσμο, εξατμίζεται.

Η ήρεμη ένταση με την οποία υπέδειξε τον τρόπο του, καθιστά και τις δύο στιγμές στοιχεία του χαρακτήρα του. Απροσδόκητος, παιδικός, ζωογόνος, πλούσιος, διάσημος ποδοσφαιριστής, ομορφόπαιδο, ο Πικέ κάπου θα έπρεπε να ολισθαίνει. Μπορεί να μη φαινόταν στις αντιδράσεις του, αλλά ενστικτωδώς γινόταν αντιληπτό: θα έπρεπε να βαριέται σχετικά γρήγορα.

Είναι η κατάρα, ό,τι σε σαγηνεύει σε κάποιον να είναι το πρώτο που θέλεις να κόψει. Η Σακίρα, πέρα από το γεγονός ότι βρήκε το μήνα που τρέφει τους 11 με αυτόν το χωρισμό, τον κατηγόρησε για απάθεια, ανωριμότητα. Ο Πικέ δεν θα γινόταν να καταλάβει, με τίποτα. Δεν θα μπορούσε να κατανοήσει γιατί τα πράγματα πρέπει να αλλάζουν και για ποιο λόγο τα συναισθήματα χάνονται.

Έτσι, θα έψαχνε ξανά και ξανά εκείνες τις στιγμές που δεν θα τον ζόριζαν. Θα έψαχνε μια δίοδο απόδρασης από μια ευθύνη που δεν θα μπορούσε να αναγνωρίσει ως τέτοια, απλώς διότι δεν υπάρχει στο οργανόγραμμά του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News