2022 ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ: Οι 14 πρόεδροι της Super League γράφουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη!

Στο sportday.gr φανταζόμαστε τι θα ζητήσουν με γράμμα τους οι πρόεδροι των ομάδων της Super League από τον Άγιο Βασίλη.

Πόσο ωραίο «παραμύθι» είναι αυτή η ιστορία με τον Άγιο Βασίλη (ή Άγιο Νικόλαο για τους άλλους χριστιανικούς λαούς), που φέρνει τα δώρα τα Χριστούγεννα (σε μας την πρωτοχρονιά)! Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι αυτό ο ασπρομάλλης άγιος άνθρωπος εκτελεί επακριβώς τις παραγγελίες που έχουν κάνει οι μικροί του θαυμαστές, ενίοτε και τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά. Δεν χαλάει χατίρι σε κανέναν και τα προλαβαίνει όλα στην ώρα τους.

Πώς θα σας φαινόταν αν ο Άγιος Βασίλης εκπλήρωνε τις επιθυμίες και των πολύ μεγαλύτερων παιδιών; Όπως για παράδειγμα των προέδρων της Super League. Γιατί, μη νομίζετε, κι αυτοί παιδιά είναι, όπως όλοι μας και, αν και σούπερ επιτυχημένοι οι περισσότεροι στις επιχειρήσεις τους, στο ποδόσφαιρο δεν παύουν να έχουν ανεκπλήρωτα όνειρα. Άλλωστε τι είναι το ποδόσφαιρο κατά βάση; Ένα παιχνίδι είναι κι αυτό, σαν ένα παζλ, που για να το ευχαριστηθούμε και να το καμαρώσουμε πρέπει να βάλουμε όλα τα κομμάτια στη θέση τους. Σε ένα υποθετικό σενάριο, λοιπόν, σύμφωνα με το οποίο οι 14 πρόεδροι θα έγραφαν γράμμα στον Άγιο Βασίλη, τι ακριβώς θα ζητούσαν να τους φέρει, για να συμπληρώσει ο καθένας το δικό του ποδοσφαιρικό παζλ;

(Με βαθμολογική σειρά)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

The story so far: Εγχώρια πρωταθλήματα και κύπελλα έχει πολλά, και από ό,τι φαίνεται θα πάρει και το 2022. Χρήματα έχει, κόσμο, δύναμη, αποδοχή. Τι μένει; Αυτό το… ρημάδι το ευρωπαϊκό.

Το γράμμα: «Κάνε Άγιε μου Βασίλη ο Θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό και δεν θα σου ζητήσω τίποτα άλλο. Να αλλάξει κι αυτό το σύνθημα στην εξέδρα, που μας έχει στοιχειώσει. Αν έχω δικαίωμα και για δεύτερο δώρο, θα ήθελα σε παρακαλώ να κερδίσω στη Λεωφόρο».

ΑΕΚ

The story so far: Μετά την κάθαρση της Β’-Γ’ εθνικής ήρθε η εξιλέωση με το πρωτάθλημα. Στην Ένωση πλέον ζουν και αναπνέουν για τη στιγμή που θα μπουν στο νέο τους γήπεδο.

Το γράμμα: «Άγιε μου Βασίλη, σε παρακαλώ κάνε να τελειώσει η Αγιά Σοφιά στην ώρα της. Κι επειδή Αγία είναι κι αυτή και δεν πιάνεται για κανονικό δώρο, αν μπορείς φέρε μου κι ένα… δεξί μπακ».

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

The story so far: Μια ομάδα που ξεκίνησε τη σεζόν για να σωθεί, βρέθηκε να κυνηγά το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτά τα έρμα τα λεφτά, όμως, είναι ο μόνιμος μπελάς της, γιατί πολύ απλά της λείπουν.

Το γράμμα: «Σε ευχαριστώ Άγιε μου Βασίλη για όσα μου έφερες φέτος. Για το 2022 θέλω, κάτι που μπορεί να γίνει κι από μόνο του, αλλά βοήθα κι εσύ να έρθει μια ομάδα να μας κάνει μια μεγάαααλη προσφορά για ένα παίκτη μας, όπως έγινε με την Αρσεναλ και τον Μαυροπάνο. Όποιον θέλεις εσύ. Αν μπορείς, κάνε και το γήπεδό μας να μη γίνει χωράφι φέτος…».  

ΠΑΟΚ

The story so far: Φιλόδοξα ξεκίνησε η χρονιά φέτος, αλλά κάπου όλα στράβωσαν και ο ΠΑΟΚ είναι πολύ κατώτερος των προσδοκιών, με εμφανή την απουσία του παίκτη-γκολτζή. Ρόλο που υποτίθεται θα έπαιζε ο άτυχος Νέλσον Ολιβέιρα.

Το γράμμα: «Έναν επιθετικό σου ζητάω για φέτος Άγιε μου Βασίλη. Έναν σαν τον Πρίγιοβιτς, σαν τον Τζόλη. Αν δεν μπορείς να μου φέρεις κάποιον καινούργιο, κάνε έναν από αυτούς που έχουμε να βάζει τα γκολ. Ας είναι και ο Καγκάβα!».

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

The story so far: Περίεργη ομάδα φέτος ο Παναθηναϊκός. Στο γήπεδό του συνήθως «κεντάει», αλλά μακριά από τη Λεωφόρο όλο κάτι συμβαίνει και «πετάει» βαθμούς.

Το γράμμα: «Άγιε Βασίλη, καταλαβαίνω ότι το γήπεδο που σου ζητάω κάθε χρόνο δεν μπορείς να μου το φέρεις. Γι’ αυτό για το 2022 θα ήθελα αν μπορείς να μου φέρεις, διπλά, πολλά διπλά! Βασικά φερ’ τα μου όλα, γιατί τα τελευταία χρόνια δεν μου φέρνεις τίποτα από ό,τι σου ζητάω».

ΟΦΗ

The story so far: Όλα καλά πάνε φέτος στον ΟΦΗ, διοικητικά, προπονητικά στο γήπεδο, σε αντίθεση με την περσινή σεζόν που πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή για τη σωτηρία. Στο Ηράκλειο κοιτάζουν πλέον το μέλλον…

Το γράμμα: «Άγιε μου Βασίλη, σε ευχαριστώ για όλα. Δεν είμαι αχάριστος. Για το 2022 θέλω μόνο ένα δώρο. Να κάνεις τον Νιόπλια, Γκέραρντ! Έτσι, θα γίνουμε ξανά ΟΦάρα και δεν θα σου ξανασυζητήσω τίποτα άλλο.

Υ.Γ. Δίπλα στο τζάκι έχει ρακή και λίγο οφτό από χθες».

 

ΑΡΗΣ

The story so far: Ένα πράγμα απασχολεί το φετινό Άρη, ένα. Το -6! Αν φύγει από τη μέση, τότε όλα τα άλλα θα πάρουν το δρόμο τους.

Το γράμμα: «Για φέτος Άγιε μου Βασίλη δεν θέλω να μου φέρεις τίποτα, αλλά να μου αφαιρέσεις. Αυτό το -6 που μου φορτώσανε, παρ’ το σε παρακαλώ από πάνω μου να χαίρεσαι τα γενάκια σου».

ΒΟΛΟΣ

The story so far: Αν και τώρα τελευταία τα αποτελέσματα δεν είναι ιδιαίτερα θετικά, το υλικό του Βόλου είναι αρκετά καλό για κινδυνεύσει. Φαινομενικά δεν έχει προβλήματα, αν εξαιρέσουμε τις άδειες εξέδρες. Λογικό, βέβαια, σε μια πόλη με τις παραδοσιακές δυνάμεις του Ολυμπιακού και της Νίκης να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Το γράμμα: «Ξέρω Άγιε μου Βασίλη ότι είναι δύσκολο να κάνεις του Βολιώτες να αγαπήσουν τον ΝΠΣΒ. Γι’ αυτό για φέτος θα σου ζητήσω κάτι εύκολο. Να μην μας φορτωθεί πάλι αυτή η ομάδα από το γειτονικό νομό στη Super League. Δεν τον αντέχω τον πρόεδρό τους».

 

ΙΩΝΙΚΟΣ

The story so far: Μια χαρά κύλησε το 2022 για τον Ιωνικό. Και κατηγορία ανέβηκε, επιστρέφοντας στη Super League και καλή πορεία έχει στο πρωτάθλημα. Μια ομάδα σαν τον Ιωνικό αυτό που ζητά για να έχει το κεφάλι της ήσυχο και στη συνέχεια.

Το γράμμα: «Άγιε μου Βασίλη ορθόδοξε σε ευχαριστώ που μας έφερες από εκεί από τα μέρη σου τον παιχταρά μας, τον Αίαντά μας. Αν έχεις και κανέναν άλλον εύκαιρο σαν κι αυτόν, φερ’ τον μας σε περικαλώ κι εμείς θα δώσουμε στο γήπεδο το όνομά σου». 

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

The story so far: Παίρνει-παίρνει παίκτες ο Αστέρας από Ισπανία μεριά, αλλά αυτός που αποτελεί σταθερή αξία είναι ο Χερόνιμο (ή Ιερώνυνο ή Τζερόνιμο) Μπαράλες. No Barales, no party.

Το γράμμα: «Άγιε μου Βασίλη να έχεις πάντα γερό και ευλογημένο τον δικό μας τον Ιερώνυμο (και τον Αρχιεπίσκοπο εννοείται), και groovy. Αν γίνεται να προλάβουμε και τα πλέι-οφ, δεν θα πω όχι».

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

The story so far: Μια δεκαετία πέρασε από την επάνοδο του Παναιτωλικού στα «σαλόνια», αλλά ενώ μπήκε φορτσάτος με ευρωπαϊκά όνειρα και βρέθηκε μια ανάσα από την επιτυχία, έφτασε σε σημείο να παλεύει για τη σωτηρία του.

Στον Παναιτωλικό έγραψαν δύο γράμματα: ένα για τον ορθόδοξο Άγιο Βασίλη και ένα στα σουηδικά, λόγω πρώτερου βίου του Φώτη Κωστούλα για τον… κοντοχωριανό του, καθολικό-προτεστάντη Άγιο Νικόλαο. 

Το γράμμα: «Άγιέ μου Βασίλη που έρχεσαι από την Καισαρεία, κατ’ αρχάς σώσε μας φέτος μην πέσουμε και κάνε να έρθουμε κι εμείς στα μέρη σου, να παίξουμε με την Καϊσέρισπορ, να κουνήσουμε κι εμείς ένα σεντόνι κι ας είναι και του Conference.

Υ. Γ.: Η Λάρισα δηλαδή γιατί έπαιξε με την Καϊσέρισπορ; Κι εμείς χριστιανοί είμαστε Άγιέ μου».

“Sankt Nikolaus, du som kommer från Lappland, först och främst, rädda oss i år, fall inte och låt oss komma till dina ställen, lek med Rovaniemi, låt oss också flytta ett ark, även om det tillhör Konferensen..

PS: Så Asteras Tripolis, varför spelade det med Rovaniemi? Och vi kristna är Sankt Nikolaus!”

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ

The story so far: Η ομάδα της Φθιώτιδας χαροπαλεύει κάθε αγωνιστική και βρίσκεται συνήθως με την πλάτη στο χορτάρι. Οι ήττες φέρνουν γκρίνια και η γκρίνια ανακοινώσεις για διαιτητές και VAR με το οποίο η Λαμία έχει μια… καρμική σχέση.

Το γράμμα: «Σε παρακαλώ Άη-Βασίλη φώτισε αυτά τα κοράκια να μην παραποιούν τις φάσεις της Λαμιάρας μας. Αν μπορείς φέρε μου κι ένα pocketVAR να ελέγχουμε από μόνοι μου τις φάσεις για να βγάζω έγκαιρα ανακοίνωση, πριν αποφασίσουν τα κοράκια». 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

The story so far: Οι Περιστεριώτες είναι η μεγάλη απογοήτευση της φετινής σεζόν με τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, αν και πρόσφατα πέτυχαν δύο νίκες, χάρη την εκτελεστική, δεκεμβριανή ανάσταση του Ευθύμη Κουλούρη.

Το γράμμα: «Άγιε μου Βασίλη βοήθα σε παρακαλώ τον Γιαννιώτη και τον Πίριτς να κάνουν καμιά απόκρουση κι αυτούς που έχουμε μπροστά να βάλουν κάνα γκολ. Είμαι σίγουρος ό,τι μπορείς, γιατί ξέρω ότι διάβασες το γράμμα του Κουλούρη».

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

The story so far: Ο Απόλλωνας δίνει μάχη να κρατηθεί στην κατηγορία, αλλά ούτε γκολ βάζει (7) και πίσω… μπάζει (23 τέρματα παθητικό).

Το γράμμα: «Κατ’ αρχάς σε ευχαριστώ που μου έφερες τον Μπρούνο Άλβες. Για το 2022 θέλω κάτι μεγάλο, αλλά αν πραγματοποιήσεις την ευχή μου δεν θα σου ζητήσω τίποτα του χρόνου. Θέλω ή να κάνεις τον Μπρούνο πάλι 25 ή να τον βοήθησεις να πείσει τον φίλο του τον Ρονάλντο να έρθει στη Ριζούπολη, για να “ψηθεί”».

Υ. Γ.: Χρόνια πολλά σε όλους, παράγοντες, προπονητές, παίκτες και φιλάθους και μακάρι ο Άγιος Βασίλης και ο Άγιος Νικόλαος να σας φέρει αυτά που πραγματικά επιθυμείτε!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News