SD OPINION: Επιτελικό χαφ θα βρούμε, επιτελικό κράτος… ποτέ!

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, η ανικανότητα του κράτους παραμένει, οι δηλώσεις των πολιτικών σε βγάζουν πλέον από τα ρούχα σου… ακόμη και στο χιόνι!

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, η ανικανότητα του κράτους παραμένει, οι δηλώσεις των πολιτικών σε βγάζουν πλέον από τα ρούχα σου… ακόμη και στο χιόνι! 

Το ζήσαμε κι αυτό στην απίθανη χώρα που λέγεται Ελλάδα: Χιλιάδες οδηγοί εγκλωβισμένοι και αβοήθητοι στον πιο σύγχρονο οδικό κόμβο της ελληνικής επικράτειας! Ένα κράτος να έχει προαναγγείλει την πιο σφοδρή χιονόπτωση στην Αττική και για πολλοστή φορά να μην έχει λάβει το παραμικρό μέτρο πρόληψης. Ή και στις περιπτώσεις που το πράττει να αδυνατεί να το εφαρμόσει με οργανωμένο σχέδιο. Ένα κράτος που λιώνει σε έκτακτα καιρικά φαινόμενα πιο εύκολα απ’ ότι θα λιώσουν οι χιονάνθρωποι από τον ήλιο που θα κάνει την εμφάνισή του ξανά στον ουρανό…

Γιατί δεν έκλεισε μόνο η Αττική Οδός τη Δευτέρα. Έκλεισαν εθνικές οδοί, η Κατεχάκη, η Μαραθώνος, κεντρικές λεωφόροι, επιβάτες εγκλωβίστηκαν σε τρένα, χιλιάδες κατοικίες έμειναν βυθισμένες στο σκοτάδι και την παγωνιά.

Όπως και να το βαφτίσεις το κράτος παραμένει ίδιο… 

Ελληνικό… επιτελικό κράτος, σωτήριο έτος 2022. Ένα κράτος που όπως και να το βαφτίσεις, προκαλεί όχι μόνο με την διαχρονική ανικανότητά του, αλλά κυρίως με τη διαχρονική ικανότητα των πολιτικών του να προκαλούν με τις δηλώσεις τους και να ρίχνουν αλάτι στις πληγές των εξαγριωμένων πολιτών.

Φαντάζεστε να υπήρξε κάποιος εγκλωβισμένος οδηγός στην Αττική Οδό που να είχε δει το σπίτι του να καίγεται στην τραγωδία του Ματιού ή να είχε χάσει έναν δικό του άνθρωπο στις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας;

Να έχει πέσει επανειλημμένα θύμα της ανυπαρξίας ενός ανύπαρκτου κράτους, να επιστρέφει σπίτι του με κρυοπαγήματα και να κάνει το λάθος να ανοίξει την τηλεόρασή του. Να ακούει τους ανίκανους κυβερνόντες του 2018 να μιλάνε το 2022 για «ανυπαρξία του κράτους» και να ζητούν ευθύνες από τη σημερινή κυβέρνηση και αντίστροφα να ακούει τους σημερινούς κυβερνόντες που το 2018 μίλαγαν για ανίκανο κράτος σήμερα να τα… ρίχνουν στην Αττική Οδό.

Το θράσος των πολιτικών σε βγάζει από τα ρούχα σου… ακόμη και στο χιόνι! 

Ειλικρινά, το θράσος των πολιτικών μας (ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας) ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της κοινωνικής πρόκλησης. Και το θράσος τους – περισσότερο κι από την ανικανότητά τους – πείθει κάθε χρόνο και περισσότερο ότι η… Ελπίδα για μια καλύτερη Ελλάδα έχει σβήσει στα «μπαλκονάτα» συνθήματα κάπου στα βάθη της δεκαετίας του ’80! Να τους ακούς και να… βγαίνεις από τα ρούχα σου πάνω στο χιόνι!

Γι’ αυτό καλύτερα να επιστρέψουμε σιγά – σιγά στην αθλητική μας κανονικότητα, αναζητώντας μια όαση αναψυχής που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη. Κι ας επικεντρωθούμε στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου που αναμένεται «καυτό». Άλλωστε επιτελικά χαφ οι ομάδες μας μπορεί να αποκτήσουν. Επιτελικό κράτος δεν θα δούμε ποτέ σ’ αυτή τη χώρα!  

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News