ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Ψάχνοντας τον Καρβάλιο των 15 εκατομμυρίων!

Ολυμπιακός μεταγραφές: Ο Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπο του Ζοάο Καρβάλιο έναν ποδοσφαιριστή που είναι σε θέση να δώσει ξανά πνοή στη δημιουργία των «ερυθρολεύκων», αρκεί πρώτα να βρει τον εαυτό του.

Ο Ζοάο Καρβάλιο είναι ο εκλεκτός του Ολυμπιακού, που θα επωμιστεί το βάρος να κουβαλήσει τη δημιουργία των «ερυθρολεύκων» για το επόμενο διάστημα, παίρνοντας μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξει πως μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις.

Ο Πορτογάλος χαφ, που την τελευταία τριετία αγωνίζεται στην Νότιγχαμ Φόρεστ και την Championship, θέλει να γυρίσει τον διακόπτη και να βρει επιτέλους την ομάδα και το σύνολο που θα του ταιριάξει. Να αποκτήσει ξανά την αγωνιστική του ταυτότητα, αυτήν που έκανε την Νότιγχαμ να δαπανήσει σχεδόν 15 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2018 από την Μπενφίκα.

Αν το καταφέρει, θα λύσει εν πολλοίς τα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς στο δημιουργικό κομμάτι και θα δώσει ξανά στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να γίνει πιο απειλητικός και να κάνει πιο παραγωγικό το παιχνίδι του από τον άξονα, κάτι που του έχει λείψει τη φετινή σεζόν.

«Έρχεται» εδώ και δύο καλοκαίρια στον Ολυμπιακό, τώρα είναι η ώρα του

Ο Πορτογάλος επιτελικός μέσος έχει ακουστεί τα τελευταία χρόνια αρκετές φορές στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Μία συμφωνία, που για διάφορους λόγους δεν προχώρησε ποτέ και τώρα ήρθε η ώρα να γίνει πραγματικότητα. Ο 25χρονος που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Μπενφίκα, δεν κατάφερε ποτέ με εξαίρεση τον πρώτο του χρόνο και κάποιες εκλάμψεις να γίνει βασικό μέλος του οργανισμού της Νότιγχαμ, αν και πάντοτε στην Αγγλία τον είχαν σε εκτίμηση, λόγω του ταλέντου του αλλά και της ποιότητας στο παιχνίδι του που ξεχώριζε.

Η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, του δίνει τη δυνατότητα να βρει βασικό ρόλο στο ρόστερ της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς. Τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με τα «θέλω» του Πορτογάλου τεχνικού και ίσως αυτή να είναι η ώρα για να λάμψει ξανά.  

Σπάνια τεχνική που… λατρεύουν οι φίλοι του Ολυμπιακού

Ο Καρβάλιο αποτελεί έναν εξαιρετικό επιτελικό μέσο, με έφεση στη δημιουργία. Έχει τη δυνατότητα να κουβαλήσει την μπάλα, ενώ η θητεία του στο σκληρό πρωτάθλημα της Championship, τον ανάγκασε να δυναμώσει και να αντέχει στις δυνατές μονομαχίες. 

Το πιο σημαντικό προσόν του είναι πως η τεχνική του κατάρτιση, του επιτρέπει να διαμορφώνει το παιχνίδι του ανάλογα με τις απαιτήσεις του αντιπάλου. Μπορεί να παίξει και να δημιουργήσει σε κλειστούς χώρους, κάτι που οι «ερυθρόλευκοι» συναντούν συχνά πυκνά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Eιδικός στο να ξεσηκώνει το γήπεδο με τις ενέργειές του και ιδιαίτερα με την κλασική του κίνηση που είναι το τσίμπημα της μπάλας πάνω από τον αντίπαλο, που του επιτρέπει να ξεφεύγει στον χώρο.

Από την άλλη, είναι ένας παίκτης που μπορεί να τρέξει μία επίθεση, ενώ οι τελικές του πάσες σε συνδυασμό με την ταχύτητα που τις κάνει μπορούν να διασπάσουν τις άμυνες. Είναι καλός στο κράτημα της μπάλας, ενώ μπορεί να ντριμπλάρει με ένα σωρό τρόπους τον αντίπαλο αμυντικό, ανακατεύοντας την ανασταλτική λειτουργία, δημιουργώντας υπεραρυθμίες. Αρέσκεται να παίζει μπροστά από τους δύο χαφ και όχι στα άκρα, καθώς δεν έχει την ταχύτητα για να υπηρετήσει τον ρόλο του εξτρέμ. 

 

Δεν θα σκιστεί να γυρίσει και να παίξει άμυνα, να κηνυγήσει τον αντίπαλο, αλλά εάν χρειαστεί τότε θα το κάνει και αυτό για τα λεπτά που θα του ζητηθεί. Γενικότερα στην Νότιγχαμ έχαιρε καθολικής εκτίμησης, για το γεγονός πως δεν δημιούργησε ποτέ προβλήματα, ακόμη και όταν δεν αγωνιζόταν όσο θα ήθελε. 

Στα κατά, το γεγονός πως δεν σκοράρει με συνέπεια, αφού δεν πατά συχνά στην περιοχή. Στην πρώτη του χρονιά, σε 42 εμφανίσεις πέτυχε τέσσερα τέρματα ενώ μοίρασε οκτώ ασίστ. Τη δεύτερη χρονιά του, πέτυχε μόλις δύο γκολ σε 26 αγώνες, ενώ σε έξι μήνες για φέτος, σε οκτώ εμφανίσεις μετρά δύο γκολ, με το σόου που έδωσε στο Λιγκ Καπ κόντρα στην Μπράντφορντ.

Μπορεί να δώσει λύση, εκεί που τον χρειάζεται ο Ολυμπιακός 

Το πρώτο μισό της φετινής σεζόν, ο Ολυμπιακός δεν είναι τόσο δημιουργικός όσο τα προηγούμενα χρόνια. Ο τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Βαλμπουενά όσο ποιοτικός και να είναι, έχει έναν χρόνο ακόμη στην πλάτη του, αφαίρεσαν από την «μηχανή» του Μαρτίνς το μεγάλο της πλεονέκτημα. Τη δημιουργία από τον άξονα και την εύστοχη πάσα.

Παροδικά, οι «ερυθρόλευκοι» έβρισκαν τις λύσεις, είτε από τον Αγκιμπού Καμαρά σε μεγάλο βαθμό, είτε από άλλους ποδοσφαιριστές. Ο Καρβάλιο με βάση τα στοιχεία που διαθέτει, μπορεί να λύσει το πρόβλημα και παράλληλα να ξεκουράσει τους παίκτες που έχουν σηκώσει το φορτίο με πάνω από 120 παιχνίδια την τελευταία τριετία.

Θα δώσει ταχύτητα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ένταση στο επιθετικό τρανζίσιον και η παρουσία του θα γεμίσει το μεσοδιάστημα μπροστά από την αντίπαλη περιοχή, εκεί που χρειάζεται ο ποδοσφαιριστής για την τελική πάσα που θα κάνει τη διαφορά και θα απλοποιήσει τα πράγματα.

Μια κατάσταση «win – win» για όλες τις πλευρές

Όπως και να το δει κανείς, αμφότερες οι δύο πλευρές έχουν ανάγκη να πετύχουν. Από την μία ο Καρβάλιο θέλει να παίξει και να δείξει, για ποιόν λόγο δαπανήθηκαν τόσα χρήματα για την αφεντιά του. Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς, μοιάζει να είναι ο ιδανικός προορισμός για να ξαναβάλει την καριέρα του στις ράγες.

Από την άλλη ο Πορτογάλος τεχνικός, χρειάζεται έναν ποδοσφαιριστή με αυτά τα χαρακτηριστικά, στην συγκεκριμένη θέση, εδώ και τώρα. Ο 51χρονος τον έχει ανάγκη έτσι ώστε να αξιοποιήσει το πλάνο του. Θέλει έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή μπροστά από τους δύο χαφ, που θα γλυκάνει το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Εάν υπάρξει χημεία μεταξύ τους, τότε θα βγουν κερδισμένες και οι δύο πλευρές. Εάν όχι, το ρίσκο είναι ελάχιστο, με τις συνέπειες να μην αφήνουν σημάδια σε κανέναν.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News