ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκατσίνοβιτς, ένας πολυθεσίτης που... καίγεται να παίξει!

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Τα στοιχεία του Γκατσίνοβιτς που άρεσαν στον Γιοβάνοβιτς και οδήγησαν στο κλείσιμο της μεταγραφής

Μια αρκετά καλή μεταγραφή πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός στο φινάλε της χειμερινής περιόδου. Ο λόγος για τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, τον Σέρβο μεσοεπιθετικό που έρχεται με τη μορφή δανεισμού από την Χόχενχαϊμ, πρώην συμπαίκτης του Στέβεν Τσούμπερ της ΑΕΚ στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Μπορεί να έφθασε στην τελευταία ημέρα για να ολοκληρώσει ο Παναθηναϊκός μεταγραφή στην χειμερινή περίοδο που διανύουμε, αλλά προφανώς… άξιζε τον κόπο. Οι «πράσινοι» έφεραν στην Ελλάδα τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, προκειμένου να τον αποκτήσουν με τη μορφή δανεισμού από την Χόφενχαϊμ (πιθανότητα με δικαίωμα αγορά το ερχόμενο καλοκαίρι). Έναν ποδοσφαιριστή σε εξαιρετική ηλικία (26), ο οποίος δεν ταίριαξε σε καμία περίπτωση στον τρόπο που αγωνιζόταν κατά κόρον τόσο η Χόφενχαϊμ, όσο και η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Τι έδειξε στην Μπουντεσλίγκα, τι πρέπει να περιμένει ο Παναθηναϊκός

Αν θέλουμε να αναλύσουμε τι είδους παίκτης είναι ο Γκατσίνοβιτς, μπορούμε να γράψουμε πολλά. Καταρχάς είναι ένας ευέλικτος μέσος αρκετά καλός στο δημιουργικό κομμάτι, με εξαιρετική τεχνική και ένα δεξί πόδι που μπορεί να δώσει λύσεις, τόσο από μέση και μακρινή απόσταση, όσο και στις στατικές φάσεις. Χαρακτηριστικά που λείπουν στον φετινό Παναθηναϊκό. Η βασική του – καλή του –  θέση είναι αυτή του ελεύθερου επιθετικού χαφ, αλλά μπορεί ν’ αποδώσει το ίδιο καλά και ως εσωτερικός μέσος, κυρίως από τη δεξιά πλευρά. Είναι επίσης ποδοσφαιριστής που μπορεί να προσαρμοστεί στις επιταγές του εκάστοτε προπονητή, ακόμη κι όταν δεν τον εμπιστεύεται συχνά – πυκνά. Συνέβη πρόπερσι στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, όταν ο Άντι Χίτερ έμεινε χωρίς κλασικό δεξιό μπακ – χαφ, λόγω των τραυματισμών των Ντουρμ, Τουρέ και την παραχώρηση του Ντα Κόστα. Ο Γκατσίνοβιτς υποστήριξε τη θέση εξαιρετικά, έπαιξε βασικός σε έξι ματς και μέσω αυτών των εμφανίσεων ουσιαστικά έκανε την Χόφενχαϊμ να εξετάσει την περίπτωση του.

Ποιοτική μεταγραφή ενός… πολυθεσίτη

Είναι δηλαδή ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει λύσεις σε αρκετές θέσεις, ενώ φέτος σε όσα ματς χρησιμοποιήθηκε από τον Σεμπάστιαν Χένες στο ξεκίνημα της σεζόν, αυτό έγινε στη θέση του δεξιού εξτρέμ. Πέρυσι, πάντως, μέχρι τον Φλεβάρη ήταν βασικός στην ομάδα του Σίντσχαϊμ και στο ξεκίνημα της χρονιάς τοποθετήθηκε σε θέσεις που του ταιριάζουν περισσότερο. Εννιά φορές ως κεντρικός χαφ, άλλες πέντε ως επιθετικός μέσος, από ένα σημείο και μετά μεταφέρθηκε εκ νέου στη θέση του δεξιού εξτρέμ, ενώ χρειάστηκε να παίξει και μια φορά στα αριστερά. Συνολικά στην καριέρα του σε γερμανικό και σερβικό πρωτάθλημα, αλλά και στην Εθνική Σερβίας, ο Γκατσίνοβιτς έχει αγωνιστεί 93 φορές ως κεντρικός μεσοεπιθετικός, 49 ως κεντρικός χαφ, 44 στη θέση του αριστερού εξτρέμ, άλλες 11 έχοντας τον ίδιο ρόλο από δεξιά, ενώ έχει «γράψει» λίγες συμμετοχές ως δεξιός (9) και αριστερός (1) μπακ – χαφ.

Παίκτης με τα «θέλω» του Γιοβάνοβιτς

Ο Παναθηναϊκός αποκτά ένας ποδοσφαιριστή που «καίγεται» να πάρει παιχνίδια στα πόδια του προκειμένου να βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής Σερβίας που θα δώσει το «παρών» στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ένας παίκτη που ξεκίνησε την καριέρα του στην Βοϊβοντίνα, αλλά από το 2015 και μετά αγωνίζεται στην Bundesliga, έστω κι αν δεν έχει πάντα τον ρόλο του βασικού.  Στο γερμανικό πρωτάθλημα έχει 143 συμμετοχές, δέκα ασσίστ και τρία γκολ, νούμερα τα οποία αν μην τι άλλο δείχνουν πως δεν έχει το… γκολ όσο συχνά θα ήθελε. Στο 4-3-3, πάντως, που χρησιμοποιεί εσχάτως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Γκατσίνοβιτς φαντάζει ιδανικός στην τριάδα παρέα με Ρουμπέν και Βιγιαφάνες, δίνοντας περισσότερο ένταση και δημιουργικότητα συγκριτικά με τον Μαουρίσιο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News