Ντέγιαν Μποντίρογκα: Με την ευλογία του Παύλου και του Θανάση, θέλει να αλλάξει το ευρωπαϊκό μπάσκετ!

Sportday.gr

Ο Ντέγιαν Μποντίρογκα είναι ο νέος εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague και θα κληθεί να βελτιώσει την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση με τις αρχές διοίκησης που έμαθε στον Παναθηναϊκό του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου!

Η εμπειρία του, η τεχνογνωσία του, τα όσα έχει αποκομίσει θα τον βοηθήσουν ώστε να φανεί αντάξιος των προσδοκιών των ομάδων της Ευρωλίγκας που τον στήριξαν. Μία εξ’ αυτών ήταν και το αγαπημένο του σπίτι. Ο Παναθηναϊκός.

Από πιτσιρικάς, ο «θρύλος» του σέρβικου μπάσκετ είχε τσαγανό, ήταν δουλευταράς. Δεν το έβαζε ποτέ κάτω. Ακόμα και όταν έγινε σταρ, πάντα κοιτούσε τον διπλανό του. Τον συμπαίκτη του για να τον βοηθήσει να γίνει καλύτερος.

Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα έχει και μια ισχυρή παρακαταθήκη. Εζησε τα καλύτερα μπασκετικά χρόνια της ζωής του, δίπλα στον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Κατά καιρούς έλεγε το εξής. «Πάντα φρόντιζαν να σου δίνουν περισσότερα, όπως κάνει κάποιος μεγάλος με ένα μέλος της οικογένειάς του».

«Θαύμαζα τον κύριο Παύλο και τον κύριο Θανάση για το πάθος που είχαν για την ομάδα. Για την αγάπη τους, για την νοοτροπία του νικητή» είχε πει στο παρελθόν ο «τεράστιος» Ντέγιαν.

Τα όσα αποκόμισε από τον Παναθηναϊκό αποτέλεσαν οδηγό όχι μόνο στη καριέρα του, αλλά και στη ζωή του!

Ο Ντέγιαν πάντα θεωρούσε ένα τεράστιο “σχολείο” τη γνωριμία του με τον “τεράστιο” Παύλο Γιαννακόπουλο.

Ποτέ δεν θα ξεχάσει ως αθλητής του Παναθηναϊκού, την έννοια της οικογένειας που είχαν δημιουργήσει οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι. Το γεγονός πως τίποτα δεν τους έλειψε και μόνο είχαν στο μυαλό τους να τους κάνουν ευτυχισμένους, όπως και τον κόσμο της ομάδας.

Ο Ντέγιαν κουβαλάει μέσα του αυτή τη «χρυσή» τετραετία (1998-2002). Αυτά τα υπέροχα βιώματα. Ενός συλλόγου που είχε «χτίσει» τη δική του αυτοκρατορία στην Ευρώπη, ακριβώς επειδή ήταν οικογένεια με όλη τη σημασία της λέξεως. Μια αγκαλιά.

Στόχος του είναι να δημιουργήσει μια μεγάλη μπασκετική οικογένεια. Χωρίς ανισορροπίες. Με συζητήσεις, χωρίς εμμονές. Σίγουρα δεν θα αλλάξουν όλα από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά έχει το δικό του support και την τεχνογνωσία των ιδιοκτητών/GΜ των συλλόγων.

Ο «Μπόντι» φέρνει νέο αέρα στην Ευρωλίγκα και στο EuroCup στη θέση του Τζόρντι Μπερτομέου. Μην ξεχνάμε και κάτι σημαντικό. Είχε διατελέσει για μια τετραετία (2011-2015) αντιπρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ.

Μάλιστα ήταν από τους στυλοβάτες της αναμόρφωσης των «πλάβι». Με τα σωστά του και τα λάθη του. Υπάρχει και ένα ακόμα σημαντικό σημείο. Διετέλεσε και πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού της FIBA Europe.

Κρατήστε το τελευταίο διότι ένας από τους στόχους της νέας ηγεσίας, της νέας εποχής, είναι να βρεθεί η χρυσή τομή με την FIBA με απώτερο σκοπό να μπορέσει να υπάρξει ένα ενωτικό μπάσκετ και όχι αυτό το χάσμα που μόνο «ζημιά» έχει προκαλέσει.

Διετέλεσε και πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού της FIBA Europe. Σημαντικό από τη στιγμή που θέλει να βρεθεί η χρυσή τομή με την FIBA.

Ο «Μπόντι» έχει το ίδιο πάθος, τον ίδιο ζήλο, την ίδια αγάπη για το άθλημα, όπως και ως αθλητής και δη ως αθλητής του Παναθηναϊκού. Αθλητής, αναφέραμε, ναι. Διότι ξέρει να «μιλάει» στη γλώσσα των αθλητών.

Μην ξεχνάμε πως η βιτρίνα της Ευρωλίγκας και του EuroCup είναι οι ίδιοι οι παίκτες. Οι παίκτες που γίνονται… μπαλάκι μετά από αμέτρητους αγώνες. Θέλει με την βοήθεια των συνεργατών του και κυρίως των ομάδων που τον επέλεξαν να ανεβάσει ξανά το προϊόν, αλλά όχι να «κάψει» τους παίκτες.

Ο «Μπόντι» λάτρευε τον υγιή και υψηλό ανταγωνισμό. Αυτό του έδινε κίνητρο για να γίνει καλύτερο. Τώρα από μια άλλη θέση, θέλει να αυξήσει τον δείκτη του ποιοτικού ανταγωνισμού μεταξύ των ομάδων, των παικτών και να προσφέρει ένα υγιές θέαμα στον κόσμο.

Το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Διότι ο Τζόρντι Μπερτομέου ήταν μεν ένας πανέξυπνος νομικός, αλλά έβλεπε όλο το προϊόν καθαρά τεχνοκρατικά, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις οικονομικές συνέπειες των συλλόγων και δη των όσων υπογράψει συμβόλαιο τύπου Α (εγγυημένο).

Εν κατακλείδι, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα γαλουχήθηκε άριστα μέσα από τα πράσινα βιώματα και έγινε καλύτερος παίκτης και φυσικά έμαθε πολλά ως άνθρωπος. Δίπλα στον εμβληματικό ηγέτη του Παναθηναϊκού και τον αδελφό του, Θανάση.

Θέλει με την βοήθεια των συνεργατών του και κυρίως των ομάδων που τον επέλεξαν να ανεβάσει ξανά το προϊόν, αλλά όχι να «κάψει» τους παίκτες.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News