Νίκος Γκάλης: Η κίνηση ματ από τον Παύλο Γιαννακόπουλο που τον έντυσε στα πράσινα!

Στις 14 Ιουλίου του 1992, πραγματοποιήθηκε μία από τις πιο πολύκροτες μεταγραφικές κινήσεις στο ελληνικό μπάσκετ. Ο Νίκος Γκάλης άφησε τον Αρη και φόρεσε τα πράσινα.

Ο Παναθηναϊκός είχε κάνει μια σούπερ προσφορά που έφτανε τα 800εκ. ευρώ για τρία χρόνια προς τον Νίκο Γκάλη

Το χάσμα με τον Αρη του Θεόφιλου Μητρούδη ήταν τεράστιο και δεν υπήρχε θέμα παραμονής. Ετσι ο Νίκος Γκάλης ήταν ελεύθερος να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ηταν το καλοκαίρι του 1992. Ο αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος ήθελε να κάνει τα πάντα για να «γιγαντώσει» τον Παναθηναϊκό, όπως και έγινε στην πορεία. Δεν λογάριαζε τα χρήματα και ήθελε να ντύσει στα πράσινα τον «τεράστιο» Νίκο Γκάλη ώστε να «χτίσει» και πάνω του την αυτοκρατορία του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, οι «πράσινοι» είχαν προσφέρει 650εκ. δραχμές για τρία χρόνια ενώ υπήρχαν και ρεπορτάζ που ανέφεραν ότι είχε δώσει μέχρι και 800εκ. δραχμές για τρία χρόνια. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να τινάξει την μπάνκα στον αέρα και φυσικά το έκανε πράξη. Με μπροστάρη τον «πατριάρχη» του συλλόγου, τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος χειρίστηκε την υπόθεση και το δείπνο στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής ήταν η κίνηση-ματ για να ντυθεί στα πράσινα ο «γκάνγκστερ»

Ο εκ των ιδιοκτητών του Παναθηναϊκού ήθελε να χειριστεί αποκλειστικά αυτή την μεταγραφή και σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη. Πήγε στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής στις 13 Ιουλίου και δείπνησε με τον Νίκο Γκάλη και τον μάνατζέρ του, τον Γιώργο Ραμπότα. Η κίνηση αυτή του Παύλου Γιαννακόπουλου ήταν μια κίνηση-ματ. Διότι δεν ήταν μόνο τα λεφτά που έδινε ο Παναθηναϊκός, αλλά και το γεγονός ότι πήγε ο ίδιος να μιλήσει με τον «τεράστιο» Νικ. Ετσι ο «γκάνγκστερ» πείστηκε το ίδιο βράδυ, παρά το γεγονός πως υπήρχε η φημολογία ότι ο Αρης θα έκανε την τελευταία του κίνηση. Κάτι που δεν συνέβη. Μια ημέρα μετά φέρεται να έγινε η τελευταία συνάντηση ανάμεσα στον Παύλο Γιαννακόπουλο και τον Γιώργο Ραμπότα για να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Το φοβερό της υπόθεσης ήταν ότι ήδη οι δημοσιογράφοι είχαν πληροφορηθεί την πιθανή άφιξη του Νίκου Γκάλη στο παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό και περίμεναν επί ώρες. Μάταια! Δεν τον είδαν ποτέ. Μόνο στην παρουσίαση της συνέντευξης Τύπου. Πότε; Στις 15 Ιουλίου. Οι αείμνηστοι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος προσκάλεσαν τους δημοσιογράφους για να παρουσιάσουν τον Νικ.

Ο Νίκος Γκάλης ήταν εμφανώς ευτυχισμένος που ντύθηκε στα πράσινα και μάλιστα είχε πει στην συνέντευξη Τύπου πως ο Παναθηναϊκός του είχε κάνει κρούση όταν ακόμα ήταν στο κολέγιο. Ερωτηθείς για το αν υπήρξε κάποιος όρος στο συμβόλαιο του παίκτη, ο Παύλος Γιαννακόπουλος είπε την ατάκα της παρουσίασης. «Δεν έθεσε κανέναν όρο. Το μόνο που ζήτησε είναι να του μάθουμε τις καλύτερες ψαροταβέρνες της Αθήνας». Ο Νίκος Γκάλης έβαλε τα πράσινα και υπήρξε φρενίτιδα ενθουσιασμού από τον κόσμο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News