Ντίνος Κούης-Γιάννης Βένος: Οι σημαίες του Άρη γιορτάζουν τα 109 χρόνια του «Θεού»!

Eurokinissi

Ντίνος Κούης και Γιάννης Βένος φωτογραφίζονται στο φακό του sportday.gr και εύχονται χρόνια πολλά στην αγάπη της ζωής τους, στον «Θεό του πολέμου» Άρη που γίνεται 109 χρόνων!

Ο Γιάννης Βένος, ο πρόεδρος των βετεράνων ποδοσφαιριστών του Άρη ευχήθηκε για τα γενέθλια του Άρη.

«Ο Άρης σήμερα γίνεται 109 χρόνων. 109 χρόνια ένδοξης ιστορίας και προσφοράς στην πόλη της Θεσσαλονίκης και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τιμή και δόξα σε αυτούς που παρέδωσαν την τιμημένη φανέλα στα χέρια μας. Με τον ίδιο σεβασμό, προσήλωση και υπερηφάνια, την παραδώσαμε κι εμείς στις επόμενες γενιές.

Χρόνια πολλά σε όλη την οικογένεια του Άρη».

Photo Credits: Ραφαήλ Γεωργιάδης | Eurokinissi

Τι είναι ο Άρης για τον Γιάννη Βένο;

«Για μένα ο Άρης είναι όλη μου η ζωή. Είναι αυτό που άλλαξε τη ζωή μου προς το καλύτερο. Μέσα από τον Άρη άνοιξε ο κόσμος διάπλατα τις πόρτες σε μένα. Πόρτες που δεν έκλεισαν ποτέ. Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα. Είναι ευλογία για μένα, προσπαθώ με κάθε τρόπο να ανταποδίδω σ’ αυτή την τεράστια ομάδα, ενα μέρος από αυτά που θα οφείλω σε όλη μου τη ζωή».

Ο Γιάννης Βένος έπαιξε στην ομάδα με το μεγαλύτερο ταλέντο στην ιστορία του Άρη.

«Ήταν η περίοδος με την μεγάλη ομάδα, για 4-5 χρόνια με τις συνεχείς διακρίσεις στην Ευρώπη. Η ομάδα η δική μας ήταν από τις καλύτερες στην ιστορία του Άρη και κατά γενικήομολογία δικαιούταν κι έπρεπε να πάρει ένα πρωτάθλημα».

«Για να γίνει ο Άρης τεράστιο μέγεθος βασίστηκε σε σπουδαίες προσωπικότητες. Και αθλητικές και διοικητικές και επιχειρηματικές. Θυμίζω τον Κλεάνθη Βικελίδη, τον Νίκο Καμπάνη, τον Αγαμέμνονα Γκράτσιο, τον Γρηγοριάδη.

Τον Βικελίδη τον είχα προπονητή στηνν Εθνική Νέων. Αυτός με πήγε στον Καμπάνη. Προσωπικότητες που προκαλούν δέος και μόνο που τους σκεφτόμαστε. Τυχεροί που τους γνωρίσαμε, που τους μιλήσαμε, που τους είδαμε να σχεδιάζουν πράγματα για τον Άρη.

Ο Αλέκος Αλεξιάδης, ο Βελιάδης, ο Ποζάνης, ιστορία του Άρη. Και βέβαια ο Ντίνος Κουης που έσπασε όλα τα ρεκόρ συμμετοχών και γκολ στην ομάδα. Μορφή που δύσκολα μπορεί κάποιος να πλησιάσει, το ρεκόρ του θα μείνει ακατάρριπτο ρεκόρ. Ο Θόδωρος Πάλλας τεράστια μορφή. Αλλά κι εγώ είμαι πίσω τους, τρίτος σε συμμετοχές. Εμείς ήμασταν δεμένοι και συναισθηματικά με την ομάδα. Δέσμιοι στον Άρη. Όταν παιζεις πάνω από 10 χρόνια, γίνεται σπίτι και οικογένεια».

Τα ακατάρριπτα ρεκόρ του Κούη

Οι πρώτοι παίκτες του Άρη σε συμμετοχές

Ντίνος Κούης: 473

Θόδωρος Πάλλας: 368

Γιάννης Βένος: 306

Οι πρώτοι σκόρερ του Άρη

Ντίνος Κούης: 142

Αλέκος Αλεξιάδης: 126

Κώστας Παπαϊωάννου: 65

Ο μοναδικός Ντίνος Κούης δίνει τις δικές του ευχές:

«Όλη η οικογένεια του Άρη γιορτάζει. Ο Άρης μεγαλώνει, ο Άρης, γίνεται 109 χρόνων. Μια ιστορία δράσης στον αθλητισμό, αλλά και κοινωνικής προσφοράς στη Θεσσαλονίκη. Χρόνια πολλά Άρη μου, ομάδα της καρδιάς μου.

Όλη η ζωή μου είναι συνδεδεμένη με το ποδόσφαιρο και τον Άρη. Ξεχωρίζω πάντα και φέρνω στη μνήμη μου την πρόκριση στην Περούτζια. Θυμάμαι πάντα τον κόσμο του Άρη. Εκεί που πήγαινα για να αφιερώσω τα γκολ μου».

Η μεγάλη ομάδα του Άρη, το 1978. Βένος και Κούης σε πρώτο πλάνο

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News