Ντάνιελ Ποντένσε: Ο αγαπημένος «μπουκαδόρος» τσέπης του Ολυμπιακού που στάθηκε στην Premier League

Ο Ντάνιελ Ποντένσε επιστρέφει στον Ολυμπιακό μετά την πιο παραγωγική του χρονιά στην Premier League. Όλα όσα βελτίωσε στην Αγγλία και τα φέρνει στην Ελλάδα.

Ο Ντάντιελ Ποντένσε δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο αγαπημένος «μπουκαδόρος» των φίλων του Ολυμπιακού άφησε το στίγμα του στα χρόνια που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα και η Γουλβς του άνοιξε την πόρτα της Premier League. Το να σταθείς σε αυτό το επίπεδο για 3,5 χρόνια μόνο εύκολο δεν είναι, με τον Ποντένσε να κάνει πέρυσι την πιο παραγωγική του σεζόν σε γκολ.

Αν δει κανείς τις στατιστικές επιδόσεις του Ποντένσε τη σεζόν 2022-23 στην Premier League θα καταλάβει πολλά για τον Πορτογάλο, αλλά θα πρέπει παράλληλα να μπει και στη «ζωή» της Γουλβς.

Ο θερμικός χάρτης της περσινής σεζόν του Ποντένσε, στην οποία είχε κατά μέσο όρο 52 λεπτά συμμετοχής ανά 90λεπτο καταγράφει και τα όσα ζητούσε η ομάδα του από εκείνον. Ο Ποντένσε μπορεί και να ντριμπλάρει και να «μπουκάρει» και να τελειώνει φάσεις. Πέρυσι ο Ποντένσε είχε, για τα δεδομένα του, αρκετή παρουσία και κάτω από τη μεσαία γραμμή, σε μια Γουλβς που για ένα χρονικό διάστημα βρέθηκε στη δύνη του υποβιβασμού και, κατά το κοινώς λεγόμενο, τα χρειάστηκε μέχρι να καταφέρει να ορθοποδήσει.

Ο Πορτογάλος πέτυχε 6 γκολ έχοντας xGoals στα 3.86, κάτι που σημαίνει ότι ήταν περισσότερο εύστοχος από το προσδοκώμενο.  Οι key pases ήταν 1.1 ανά 90λεπτο. Ο Ποντένσε έψαχνε τον τρόπο να φέρει τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή για να δημιουργήσει κινδύνους.

Όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς, οι στατιστικές επιδόσεις του Ποντένσε θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με βάση του βαθμού δυσκολίας του επιπέδου στο οποίο τα κατέγραψε.

Έχουν άλλη βαρύτητα οι ίδιοι αριθμοί στη Super League και άλλη στην Premier League,  το πλέον απαιτητικό πρωτάθλημα στην κόσμο.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε επιστρέφει στην Ελλάδα έχοντας… «σκληραγωγηθεί» στην Premier League. Η Γουλβς είναι η ομάδα στην οποία έχει, πλέον, τα περισσότερα παιχνίδια στην καριέρα του, καθώς μέτρησε 105 σε όλες τις διοργανώσεις με τον αγγλικό σύλλογο. Ένας αριθμός που δεν περνάει απαρατήρητος και μάλιστα καταγράφηκε στο διάστημα που μεσολάβησε από το τελευταίο του παιχνίδι στην πρώτη του θητεία με τον Ολυμπιακό μέχρι το πρώτο της νέας του θητείας, που θα έρθει το προσεχές διάστημα.

Για να αντιληφθεί κανείς και τον τρόπο με τον οποίο «συστήθηκε» στην Premier League ο Ποντένσε, την πρώτη του σεζόν είχε 59% ποσοστό στις ντρίμπλες.
Για τους λάτρεις του Football Manager 2023, η καρτέλα με την αξιολόγηση του Ντάνιελ Ποντένσε, σε ένα πρωτάθλημα όπως το αγγλικό, είναι ενδεικτική.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News