Αλεξάντερ Κάλενς: Η ΑΕΚ πήρε στόπερ για βάθος, αλλά και για βασικό

Αλεξάντερ Κάλενς
ΑΠΕ

Η ΑΕΚ προχώρησε στο παρά ένα στην μεταγραφή του Αλεξάντερ Κάλενς με τη μορφή δανεισμού, κλείνοντας έτσι το κενό που υπήρχε στην αμυντική της γραμμή. Το Sportday.gr αναλύει το στυλ παιχνιδιού του νέου αποκτήματος των «κιτρινόμαυρων».

Ο Αλεξάντερ Κάλενς προστέθηκε στο ρόστερ της ΑΕΚ, σε μια μεταγραφή που ήρθε στο «παρά ένα» της αυλαίας του πρωταθλήματος της Super League, με τη μεταγραφική περίοδο να ολοκληρώνεται την προσεχή Δευτέρα.

Ο 31χρονος Περουβιανός κεντρικός αμυντικός έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, καθώς από τα 357 παιχνίδια σε επίπεδο συλλόγων, πάνω από τα 200 είναι στο MLS και στην πατρίδα του.

 

 

Ο Θερμικός του χάρτης από τη σεζόν 2022 που ήταν και η τελευταία γεμάτη του αγωνιστικά χρονιά, αποτυπώνει τον τρόπο που κινείται στον χώρο ευθύνης του.  Αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά του κέντρου της άμυνας, με τάση να παίζει στα πλάγια.

Το γεγονός πως καλύπτει σχεδόν όλο το αριστερό μισό του γηπέδου από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής μέχρι και τη μεσαία γραμμή έχει να κάνει με τις εντολές που είχε για να καλύπτει και την αριστερή πλευρά, δίνοντας εκεί βοήθειες.

Οι κατά μέσο όρο 50 εύστοχες πάσες την τελευταία του χρονιά στο MLS είναι ένα στοιχείο που δείχνει το πόσο περνούσε η μπάλα από τα πόδια του, σε μια ομάδα που της αρέσει να έχει κατοχή. Οι κατά μέσο όρο πέντε μακρινές μεταβιβάσεις που επιχειρούσε, με μέσο όρο επιτυχίας στο 44% δείχνει πως είναι από τους αμυντικούς που θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν στο χτίσιμο της επίθεσης. Στις συνολικές μονομαχίες, είχε ποσοστό επιτυχίας στο 59%.

Πρόκειται για έναν αμυντικό που είναι σε θέση να δώσει το βάθος που έψαχνε η ΑΕΚ. Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να μπει ψηλότερα στην ιεραρχία καθώς θεωρητικά τώρα λογίζεται ως ο τέταρτος στόπερ των «κιτρινόμαυρων».

Αυτή είναι η αξιολόγηση των χαρακτηριστικών του στο Football Manager 2023

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News